• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOTCOMJaderna fuze aneb spasa svetove energetiky do 30 let
    V teto diskusi se probiraji problemy a uspechy jaderne fuze. Od diskutujicich ocekavam jistou argumentacni uroven, jinak je RO nemine.
    rozbalit záhlaví
    HRKY
    HRKY --- ---
    CYBERWOLF: třebaže píše o 10-15 blocích a ne elektrárnách?
    jinak furt nic moc...má někdo bližší info? nějaké "zaručené" zprávy?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HRKY: ...ja nevidim rozdil, teda
    HRKY
    HRKY --- ---
    Česko jaderným srdcem Evropy? | dialog.ihned.cz - Komentáře
    http://dialog.ihned.cz/c1-52789150-jaderne-srdce-evropy

tohle vypada lip uz..
    HRKY
    HRKY --- ---
    CYBERWOLF: jj proto to sem davam pride mi to cely pritazeny za vlasy...ale ja tomu houby rozumim
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HRKY: mno, rekl bych, ze nejde o 10 elektraren, ale 10 reaktoru a co mi tedy hlava nebere je prolamovani limitu na tezbu uhli.
    HRKY
    HRKY --- ---
    Z Česka bude atomová velmoc. Stát do 50 let počítá s desítkou jaderných elektráren | byznys.ihned.cz - Zpravodajství
    http://byznys.ihned.cz/c1-52783660-z-ceska-bude-atomova-velmoc-stat-do-50-let-pocita-s-desitkou-jadernych-elektraren
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DOTCOM: Tomu fakt rozumíš, jo? Ty seš bůh:-) Respekt nesmrtelnej.
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    CYBERWOLF: Já jsem ji byl donucen napsat česky, protože šéf byl v té době silně rozlícen angličtinou posledních disertací psaných ruskými a ukrajinskými kolegy, co končili těsně přede mnou. Jinak bych ji taky radši napsal anglicky, pak by byla šance, že ji někdy někdo kromě mě použije a dalo by se na ni odkazovat, na česky psanou práci se těžko dá odvolat v mezinárodním žurnále. Česky má smysl psát bakalářku, případně diplomku.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    CYBERWOLF: jde i o to, ze ten text se pak da snadno pouzit k publikaci v casopise. No tak na vlasteneckou notu tu vazne nikdo nehraje :)

ve skutecnosti je to pohodlnejsi nez psat cesky. Spousta pojmu nema ceske ekvivalenty a ve finale by to bylo tak napul.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DOTCOM: mi to na jednu stranu prijde takove nevlastenecke (za sebe bych rekl i nepohodlne), ale chapu, ze je to takhle globalne pouzitelnejsi. Jen me to trochu prekvapilo :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    CYBERWOLF: je mozny ji napsat bud cesky nebo anglicky. pokud doufas v to, ze ji nekdo nekdy pouzije, tak je jasna druha volba. Ja jsem psal anglicky i diplomku a docela se mi to vyplatilo.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DOTCOM: dizertacky se dneska pisou anglicky?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    tak, pokud by si chtel nekdo pocist o fuzi, tak davam k dispozici svoji cerstve dopsanou disertacku
    http://temp.rdx.cz/disertace.pdf
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DOTCOM: blbost se projevuje i horsimi zpusoby (i kdyz s temi nemci je to celkem extrem). Ja bych se toho nebal, casem to opadne
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    CYBERWOLF: mozna to neni zvlastni, kazdopadne je to exemplarni ukazka lidske blbosti
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    NOSPAM: Jak je to dlouho co byl pruser s elektrartnou v Japonsku? Prijde ti zvlastni, ze se k tomu ted lidi stavi negativne? Nemci kvuli tomu zaviraji svoje elektrarny jak divi.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    S takovym myslenim nas ceka spise zkaza.. :-/
    Většina Čechů se staví k jaderné energii negativně – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/232527-vetsina-cechu-se-stavi-k-jaderne-energii-negativne.html?ref=ostatni-clanky

Kdopak asi ten pruzkum platil??
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    hele s bohem jdete do haje, nebo budu zlej ;)
    NIRA
    NIRA --- ---
    NOSPAM: nepojedu kvůli tomu na slovensko...:-(()
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NIRA: Pak tedy nechapu proc tapes tady a nezeptas se na to přímo toho jaderného fyzika???
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Tak - a je to tu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam