• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AILASGamebooky - Sci-fi & fantasy
    Tipy, rady, zkusenosti, hodnoceni, kde kupovat, a vse kolem. Co je Gamebook
    Uz dlouho jsem zadny gamebook nekoupil ani necetl a nevim jestli jeste vubec nejake ceske vychazeji, ale budu rad kdyz se zas na nejaky podivam, ci na doporuceni koupim. Pokud nekdo dohrajete nejaky, muzete napsat kritiku (zapornou i kladnou). Doplnujici ci upresnujici informace jsou vice nez vitany.



    Ljuba Štíplová - Na rozkaz krále. První gamebook v Československu, teď nově vydaný Orbis litera s.r.o. s pomocí Donia.

    Never Mind The Warlocks: Fighting Fantasy at 40

    Par hintů:
    Joe Dever (serie Lone Wolf)
    Steve Jackson & Ian Livingstone
    Tom Sorcer (Ohniva Poust)
    Robert Wolf (Kral Artus)
    Altar 1993 - Ve sluzbach krale Reginalda
    Dech Draka 1995 (Zlelekova dobrodruzstvi, Zlodhuv hrad)
    Graham Plowman, překlad Jakub Drkal - A Lovecraftian Horror Gamebook / Dům na Strážném vrchu na Knihy Veles

    Dětské:
    Albi.cz - Poklad lesních skřítků
    Knapman Timothy, Andrea Da Rold - Ve službách krále

    Digitální:
    Filip Hráček - Knights of San Francisco (ENG)
    Lone Wolf Saga - Android app (ENG)

    Co se jinam nevešlo:
    GAMEBOOKY PERSEUS | knihkupectví
    https://www.knihkupectvivalhalla.cz/www-valhalla-cz/eshop/14-1-GAMEBOOKY-PERSEUS
    Knihy a gamebooky Archivy - Dračí Hlídka
    https://www.dracihlidka.cz/kategorie-produktu/knihy-a-gamebooky/#top
    Mytago - vydáváme gamebooky a RPG
    https://www.mytago.cz/
    rozbalit záhlaví
    AILAS
    AILAS --- ---
    DAVESADE: Mam ho rozepsany pro iOS. Nedavno jsem nasel sve salatove vydani a litoval jsem ze takovych gamebooku nebylo vic. Sice jsem posilal maily na vsehny strany co se tyka Altaru, ale nikdo neodpovedel. Snad se jednou objevi na iTunes.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Rád bych koupil gamebook Ve Službách Krále Reginalda. V krámech se bohužel již neobjevuje. Nejsem sice sběratel, ale jelikož jsem svou kopii neznámo kde ztratil, rád bych si doplnil prázdné místo v knihovně.
    AILAS
    AILAS --- ---
    PRAWITZ: hm zajimavy, ze to tak hodne prepracujou,ze to bude zajimavy i pro znalce puvodniho dilu jsem necekal. Dik za info.
    PRAWITZ
    PRAWITZ --- ---
    AILAS: Celkem me to bavilo, je to hodne jine,a az na par nejvetsich provaru (treba prevoznik nebo havran) je to i celkem prekvapive. Kdyz jsem si to daval prvne, tak jsem to jel poctive se vsim vsudy a skoro jsem umrel na kondicni body:) ale da se to bez problemu dohrat, kdyz je clovek opatrnej a nedela vylozene boty. Zacina se jeste v nezborenem klastere, pribylo nekolik uplne novych lokaci (dokonce cenersky chram), par scen (napr. bitva na alemskem moste, prijeti u krale) je oproti prvnimu vydani vyrazne rozvedenych, ale prijde mi, ze ceske vydani bylo site horkou jehlou - kdyz jsem podruhe zkousel posledni usek cesty projit po rece, tak jsem zjistil, ze uplne chybi odkaz na pokracovani jedne sekce, coz je chyba dosti podstatna - k tomu, abych si prosel jednotlive odkazy a zjistil, ktery to presne je, jsem se nedotlacil. Celkove to ale hodnotim vyrazne lip, nez cokoliv ze serie grand master (teda to co vyslo cesky - na aonu jsem si dal par kousku co u nas vubec nevysly, a treba Deathlord of Ixia vubec nebyl spatny), je to ctive a diky tomu, ze je to prakticky uplne nova kniha je to atraktivni i pro nekoho, kdo zna puvodni knizku pomalu nazpamet.
    Btw na projectaon je dokonce LW komix, zadna hitparada ale uplne blbe to taky neni.
    AILAS
    AILAS --- ---
    PRAWITZ: diky za info. O aonu jsem se zminoval ale link je lepsi. Dej vedet jaky je ten novy Utok ze tmy az to dojedes.
    PRAWITZ
    PRAWITZ --- ---
    No ja jsem teda neodolal, a z nostalgie si koupil nove vydani Utoku ze tmy, a je to kompletne prepsane, podle vydavatelskych udaju to psal primo Dever nekdy po roce 2007 (presne si ted nevzpomenu). Co je zarazejici, ze jsem si prolistoval i Ohen na vode, a ten je teda taky nejspis uplne jinej nez puvodni, navic ma jen neco pres 70 odkazu (to budu muset jeste overit, prijde mi jako hovadina vydat prvni dil o 500 odkazech a druhej ostrouhanej az na kost). Moc mi taky nesedi styl ilustraci, ale Gary Chalk je holt neprekonatelnej. Jinak, koukal jsem ze to tu jeste neni, takze to sem dam – LW online, pouze anglicky teda, ale cist se to da v pohode: http://www.projectaon.org/
    AMEK
    AMEK --- ---
    AILAS: Hmm, pravda. Na wiki pisou ze to Dever prepsal exkluzivne pro to novy vydani. Tak asi jo. :-)
    AILAS
    AILAS --- ---
    AMEK: rekl bych ze original ma tez 350 oddilu. Oba co jsem nasel v eng (pdf i aon) nemaji vic. Spis ta novejsi z roku 2007 bude ta rozsirena, podle toho co pisou zde http://en.wikipedia.org/wiki/Flight_from_the_Dark
    AMEK
    AMEK --- ---
    RENDORF: Ja slysel, ze to vydavaji nejaci nadsenci, kteri zjistili, ze originaly jsou obsahlejsi a ze u nas vysly jen verze osekane na 350 odkazu... Takze prvni dil je tlustsi nez byl v 1. vydani, ale druhy dil ma (nevim proc) opet pouze 350 odkazu, ale je za nim do knihy pridany jeste jeden kratsi pribeh ze stejneho prostredi. Oba dva nove vydane dily mam doma, ale jeste jsem je nehral...
    AILAS
    AILAS --- ---
    RENDORF: asi si to budes muset najit. Ja o tom novejsim vydani 1. dilu krome zmeny obalky taky nic nevim. Ale libil se mi puvodni.
    RENDORF
    RENDORF --- ---
    AMEK: Pochybuji :)

    No a když už se tak mluví o Lone Wolfovi, tak jsem nedávno v Knize viděl nějakej novej díl (resp. to bylo nové vydání toho úplně prvního dílu), ale když jsem se zkusmo začetl, tak se to docela lišilo od prvního vydání.
    Má v tom někdo trochu přehled, jak to je ? Nebo se budu muset snažit si info najít sám ?
    AMEK
    AMEK --- ---
    Ahoj vsichni, tak jsem s tim trochu pohnul. Do kompletni sbirky prvniho vydani Lone Wolfu uz mi chybi pouze dily: 3, 7, 8. Takze kdyby nekdo prece jen vymekl a chtel je prodat, tak prosim do posty. :-)
    AILAS
    AILAS --- ---
    Asi jsme na tom vsichni stejne. Hadam ze je jednou budem cpat svym detem :-) ale antiky by mohli zabrat AMEKu. Denne kolem jednoho chodim v Holesovicich, mrknu se tam.
    MISERY
    MISERY --- ---
    AMEK: Já pár dílů mám, ale taky se toho nechci zbavit...
    BENKENOBI
    BENKENOBI --- ---
    AMEK: Jednou jsem cirou nahodou nasel v antiku 1-7 dil:) a ted mam komplet co vyslo v cechach, ale neprodam sorry:)
    AMEK
    AMEK --- ---
    Ahoj vespolek.

    Mel bych zajem o kompletni Lone Wolfy. (Nebo alespon prvnich pet dilu). Za knihy v dobrem stavu nebo dokonce s neprogumovanyma osobnima denikama bych ochotne riplatil. Pokud vam nekomu lezi v polici a mate pocit, ze uz se k nim stejne nikdy nedostanete vezte, ze u me by byly v dobrych rukou! Ja jsem je kdisy prodal do antiku abych mel na jine knihy a ted toho kapanek lituju.

    Diky!
    POGPOG
    POGPOG --- ---
    kdyby někdo chtěl měl bych gb konkrétně Ostrov jěšteřího krále,V bažinách škorpionů,Jeskyně sněžné čarodějnice,Pekelný dům.a magie1,2,4.Možná by se našlo i pár Lone wolfu
    ZMAR
    ZMAR --- ---
    KEEPITUNREAL: to by moh byt fantom ulice... hodne dobrej gb.

    prodam nebo vymenim za jine gb

    Carodej z ohnove hory
    Raketoplan poutnik
    Labyrint smrti
    AILAS
    AILAS --- ---
    škoda, ten zrovna mám
    SHPEK
    SHPEK --- ---
    nema nekdo zajem o livingstona - proklety hvozd? prodam za sranda cenu, kdyztak posta
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    AILAS: nz:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam