• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AILASGamebooky - Sci-fi & fantasy
    MISERY
    MISERY --- ---
    PREVRACENY: Ano, ale myslím, že v pohodě cena za kvalitu, nakonec knížka by stála minimálně stejně. Případně ještě WIN/MAC verze tu (ale nezkoušela jsem na PC, na mobilu mi to vyhovovalo do MHD): https://store.steampowered.com/bundle/1581/Steve_Jacksons_Sorcery__The_Complete_Collection/
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    MISERY: Jo, to je za prachy?
    KEB
    KEB --- ---
    DORIAN: to je velká škoda, to by bylo super :(

    DORIAN
    DORIAN --- ---
    PREVRACENY: Obávám se, že ne :( Ani na Google Play ani na Steamu jsem ji nenašel).
    PREVRACENY
    PREVRACENY --- ---
    DORIAN: Česká lokalizace asi není, co?
    DORIAN
    DORIAN --- ---
    KEB: Tohle je originál, který vycházel někdy v době, kdy jsem zrovna přecházel na gymnasium a platil si to zoufale z vlastní kapsy :) A ano, Kharé - Bašta zla byl nejlepší díl :)
    To, co zmiňuje MISERY je skvělé přepracování do Android verse, které originálu nijak neuškodilo, naopak díky možnostem elektroniky ho ještě rozšířilo a některé příběhy udělalo ještě zajímavější (viz zmiňovaných sedm mystických hadů).
    KEB
    KEB --- ---
    DORIAN: moment mluvís o tomhle nebo ne?

    Fighting fantasy - Magie --- LEGIE - databáze knih Fantasy a Sci-Fi
    https://www.legie.info/serie/292-fighting-fantasy-magie

    za mě top :)
    DORIAN
    DORIAN --- ---
    MISERY: A tahle verze vážně stojí za to, jen Koruna králů už mi přišla zbytečně složitá a připouštím, že jsem ji zhruba v polovině vzdal. Nicméně, autor vzal původní verzi, překopal, rozšířil asi tak o stodvacet procent každou knihu (snad s vyjímkou shamutantské pahorkatiny, ta mi o moc složitější nepřišla) a atmosférou a nápady je to úplně někde jinde. Asi nejlepší pro mne bylo sedm mystických hadů (možná proto, že kniha byla suverénně nejslabší a tohle rozšíření konečně plně využilo potenciál prostředí).
    KEB
    KEB --- ---
    Tak mě napadá, kdybyste se někdo chtěli zbavovat negartovek, tak já bych je i vzal :)
    KEB
    KEB --- ---
    jediněj ebookovanej gamebook co jsem kdy viděl byl čaroděj z ohňové hory. Akorát jeden odkaz byl špatně propojený zrovna v tom debilním labyrintu.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Myslím, že kdo tu má, tak jen tak neprodá. Já teda rozhodně ne.
    PECA
    PECA --- ---
    LORDPEET: Ptal jsem se Vlaadi Chvátila a de facto je to na bedrech Altaru, který ma na Norika práva. Takže jedině bombardovat Altar, jestli je ochoten provést nějaký dotisk. Já svoji kopii bohužel také nemůžu najít. Buď je zahrabaná někde na půdě, nebo jsem se ji omylem zbavil v kupě brakové sci-fi, kterou jsem kdysi "vyhazoval" z domu :(
    DORIAN
    DORIAN --- ---
    SLAVIDAN: Je to už dávno, co jsem ho hrál, ale vím, že příběhově mne i docela zaujal a nepřišel mi až tak špatný. Ten nápad s dvanácti symboly tvořených z Hexagonu,(pochopitelně že jsem ověřoval a je to pravda, ovšem zaujalo mne, že jeden z těch symbolů je nesymetrický) mne tehdy hodně zaujal a jen mne mrzelo, že neřekl, co který symbol představuje (během hry jsi se dozvěděl Vládce a Barda).
    Ale ten závěr, ten ho totálně zabil. A pozor! Český překlad to sice udělal snazší (jednu věc upravil tak, aby byla viditelnější - v originále bych na to asi nikdy nepřišel), ale nechal tu hádanku v původním (tedy anglickém) jazyce. Kolik Vám bylo, když jste to tenkrát hráli? Mě nějakých 16. To jsem sice anglicky už nějak uměl, ale abych dokázal takhle přepnout myšlení, obzvlášť, když ostatní hádanky jak v téhle hře, tak i v jiných byli vždycky přeložené...
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    KEB: Hrál jsem, nedohrál jsem nikdy a dost jsem se nad ním naštval. :)
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    DORIAN: Je to nejhůře hodnocený gamebook celé série, i podle mého hodnocení.
    DORIAN
    DORIAN --- ---
    DORIAN: Tak jsem našel návod na netu a dovolím si poznamenat, že... nebudu vulgární. Těžko věřit, že ten samý člověk, který vymyslel perfektní kód ve vzbouřené planetě pak vytvořil něco tak neskutečně pitomého.
    KEB
    KEB --- ---
    DORIAN: nehrál jsem, neznám, nemůžu sloužit. :(
    DORIAN
    DORIAN --- ---
    Když už tu mluvíme o spoilerování Jacksona a Livingstonea, tak já bych zase prosil o vysvětlení, jak přijdete na to, kdo je zrádce v Maskách zmaru. Prolistováním jsem našel odkaz na kterém se zrádcem bojuješ (na ten odkaz máš otočit, když víš, kdo je zrádce), ale tam je jen napsáno: "Otočíš se a vidíš přesně toho, koho jsi čekal."
    A pak jen boj, kde je nepřítel označen jako zrádce nebo zákeřník, nebo tak nějak. Já osobně se domnívám, že ten zrádce je tvůj dvorní mág (protože žádné jiné důležité cp už tam vlastně ani nezbylo), ale absolutně jsem nepřišel na to, jak mám otočit na ten zatracený odkaz...
    KEB
    KEB --- ---
    DORIAN: jo přesně, básničku jsem měl, bordel v pracovně jsem nalezl taky a to že je to pozpátku stejně jako popředku jsem taky zjistil, ale konkrétně čísla jsem nikdy nedal. Takže prosím do pošty. THX!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam