• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLEVAJZZGUITAR HERO!! ROCKSMITH!!

proste o Guitar hero a Rock Smith na vsechny herni konzole
    rozbalit záhlaví
    TURBO
    TURBO --- ---
    KEJML: já se musim přiznat, že po objevení pentatonický stupnice v A-minor poslední tejden už nepouštim RS pro nic jinýho než session mode (=jam) nebo prostě jenom jako kombo (a kvůli načítání "herního" času, abych věděl, jak moc poctivě cvičim :)) a drnkám si ;)

Ten session mode je prostě pecka :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    Probíhají slevy na Steamu, Rocksmith 2014 sleva 25%, Rocksmith 1 50% a DLC pro Rocksmith taky 50% (dřív vždycky bejvala jen 35%), tak kdyby chtěl někdo pokoupit...
    http://store.steampowered.com/search/?sort_by=Name&sort_order=ASC&term=rocksmith
    TURBO
    TURBO --- ---
    PIETA: zatím dá se koupit (na Steamu) jen když vlastníš původní RS (a pak se objeví i v RS 2014 jak píše Kejml).

Zahlídl jsem video od jednoho z vývojářů UBI, co dopovídal na dotazy hráčů, kde právě na dotaz "půjdou mi RS DLC i v RS 2014?" odpovídal "ano, půjdou, ale písničky v RS 2014 používají některé pokročilejší techniky(?), které nebyly v původním RS zahrnuty, počkejte si až je předěláme pro RS 2014" (o rozdílu v použitejch technikách bohužel už nepadlo nic bližšího).
    KEJML
    KEJML --- ---
    PIETA: Jojo, přesně tak, alespoň zatím.
    PIETA
    PIETA --- ---
    MIKEE: To je celkem normální, poslední hra, kde byl export levnější, byl myslím Rock Band 1. (:

KEJML: Jako že DLC z jedničky ve dvojce funguje, ale nedá se tam koupit?
    KEJML
    KEJML --- ---
    TURBO: Pokud vlastníš Rocksmith 1 a nějaký DLC k němu, tak ty DLC bys měl automaticky (bez dalšího placení) vidět i v Rocksmith 2014. Na možnosti nákupu DLC z jedničky v případě, že vlastníš jen 2014 se údajně pracuje - to jsem se dočetl na Steam fórech ke hře.
    TURBO
    TURBO --- ---
    PETUL_KA: riff repeater je naprostá pecka :) Nastavíš si ke svojí libosti, klidně můžeš hrát dokola s pořád stejnou rychlostí na stejnym levelu nebo si prostě zapneš autolevel a ono Ti to pomalu zvedá rychlost i obtížnost, je to fakt super.

Ale stejně jakožto začátečník nakonec koukám i na výukový videa na YT, neubránil jsem se tomu :)
    TURBO
    TURBO --- ---
    PIETA: jen pokud vlastníš jedničku, snad i DLC. Pátral jsem po možnosti třeba zakoupit DLS pro RS a dostat je do RS 2014 - bohužel to nejde (info z první ruky od supportu UBI).

Ono to asi ani neni moc v zájmu UBI, ani ne snad tak kvůli prachům, jako že spíš - co jsem pochopil - v původním RS nejsou v těch písničkách některý hrací techniky, který jsou použitý v RS 2014.

Zvažoval jsem koupi původního RS právě kvůli původním DLC, ale spíš si počkám, až je třeba udělaj znova pro RS 2014.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    PIETA: da, ale zaplatis za to 9.99$
    PIETA
    PIETA --- ---
    Navíc mám dojem, že se hudba z jedničky dá exportovat do dvojky, ne?
    KEJML
    KEJML --- ---
    PETUL_KA: UI je v jedničce hrozný, ale tak zvyknout se dá. A zas je tam kariéra, která mě ze začátku bavila (hlavně první koncert, první dvojitej přídavek a tak :) ). Pokud by se našla dobrá akce na jedničku, jako jsem tehdá chytil já, tak bych se nebránil ani tý.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PIETA: Na prvni dil se vykasli, druhej je o dost lepsi. Vcera jsem zkousela prvni a byla jsem z toho celkem zmatena a nestastna, hlavne to UI je na pest. Dneska 2014 taky jako zacatecnik a je to super, jsem z toho nadsena a to jsem jeste poradne netestovala Rift repeater.
    TURBO
    TURBO --- ---
    Tak jsem se s RS 2014 zapojil do "60 day challenge", ať mám za dva měsíce reálnou odezvu, jak jsem na tom :) Jelikož jsem kytaru v ruce nikdy neměl, jedu pěkně od začátku, základní lekce, výukový songy ... dneska byly bendy (country moc nemusim, ale hrát to mě docela bavilo, teda jako myslim výukovej song s bendama ve stylu country ;)) a na prstech se po 5ti dnech (odehráno zatim 8 hodin) objevujou puchýře/mozoly, kruciprdel ;)

Co je super, že když mi začne lízt na nervy, že se momentálně neposouvám dál (v rámci jedný hrací seance), tak si prostě pustim nějakou písničku, co mě baví, snažim se hrát, byť takhle na začátku to je všechno "jedna struna, sem tam akord" a pak se zas vrátim ke klasický výuce, tohle je prostě fakt "škola hrou", pan Komenský by měl myslim převelikou radost :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    TURBO: Jo ještě bych si dovolil jednu radu od začátečníka začátečníkovi. Pokud chceš někdy hrát z tabulatur, kterejch je plnej internet, doporučuje si v nastavení Rocksmith přehodit zobrazovaný pořadí strun. Naprostá většina tabulatur je psaná tak, že nejhlubší struna je dole, ale Rocksmith defaultně zobrazuje nejhlubší (červenou) strunu nahoře. Tak ať se časem nemusíš přeučovat :) (Teda to co píšu platí pro kombinaci basa/Rocksmith 1, pokud je to v případě kytara/Rockismith 2014 jinak, jako bych nic neřekl.)
    KEJML
    KEJML --- ---
    A když už jsem tu, musím se podělit o zkušenost. Mám doma několik měsíců půjčenou baskytaru jako svůj první nástroj v životě a tak nějak a jako samouk jsem si tu tak nějak brnkal, přičemž bych řekl že tak 80% času s baskytarou připadalo na Rocksmith, celkem jsem v něm nahrál cca 60 hodin.
    Teď od října jsem začal hodin na kurzy baskytary a upsal jsem se samozřejmě mezi úplný začátečníky. No a hned na začátku jsem se dozvěděl, že jsem rozhodně dál než většina úplnejch začátečníků, co tam chodí, takže Rocksmith k něčemu určitě je. Sice mám mezery v technice (např. jasně, že v úvodním videu mi říkali, že mám prsty pravý ruky pravidelně střídat, ale z části jsem na to zapomněl a z části jsem na to prostě kašlal) a nulový znalosti teorie a not, ale na nějaký seznámení se a sžití se s nástrojem to funguje skvěle.
    A teda po pár hodinách jsme přešel mezi mírně pokročilý (částečně teda z administrativních důvodů) a celkem se chytám, jen v ty noty a hledání tónů na hmatníku chvíli potrvá..
    KEJML
    KEJML --- ---
    PIETA: Já první díl bral před půl rokem na Green Man Gamming za 10 dolarů, jen to chce hlídat akce :)
    TURBO
    TURBO --- ---
    PIETA: tak se na čekání na slevu vybodni a někomu blízkýmu to navrhni jako inspiraci pod stromeček :)

Mě osobně ta cena za druhej díl přišla v pohodě - 4.599,- za RS 2014 + RealTone kabel + Les Paul Junior (u který je i klasickej kabel jack-jack, taky fajn), nepřijde mi to ani moc, ani málo, ale tak akorát. A ten způsob výuky mě fakt baví. Hrál bych (si), jak já bych hrál, ojojoj! :) Ale bříška prstů jsou kaput :(
    PIETA
    PIETA --- ---
    TURBO: Ha, tak on už vyšel ten druhý díl... A první ještě pořád neslevil tolik, abych si ho pořídil. (:
    TURBO
    TURBO --- ---
    Akorát jsem strávil svoje první 3 hodiny s kytarou a RockSmith 2014, osobně jsem nadšenej začátečník ;) RS2014 podle mě není moc co vytknout (předchozí verzi neznám), baví mě. Bude to asi chtít někoho, kdo mi ukáže, jak si nezmrvit zápěstí a ramena/záda :) Za mě super, jsem nadšenej. Co mě baví na výkovejch songách, že i když to hrajete na nějakym nízkym levelu tak když od ucha hrajete i ty další noty, co ale nutně hrát nemusíte (neobjevujou se na "highway"), že vám v dalším hraní toho songu hra hned ty další noty ukáže a nabídne další atd (prosimvás bavíme se tu o tech úplně prvních výukovejch songách, abyste si nemysleli "tak von veme kytaru poprvý do ruky a hned si to takhle dává" ;)).

Můj jedinej problém je prstoklad - mám krátký ruce i prsty a hlavně střídat např. na dvou strunách dva prsty je docela peklo, ale to se asi za jedno hraní nenaučim ;)

Jinak jsem jako dárek za drobné zpoždění dostal od eshopu černý tričko s nápisem Guitar Hero (na prsou a na zádech, je to tohle http://www.i-do-t-shirtsstore.com/products/mini/220309.png ), je ve velikosti L, moje velikost bohužel začíná až na XL ;), takže kdyby ho chtěl někdo z Prahy a přijel si pro něj třeba na metro Skalka nebo Háje, milerád mu ho přenechám jen za to, že si pro něj přijede.
    KEJML
    KEJML --- ---
    BLEVAJZZ: No tak některý ty jednoduchý ty jednodušší věci zahraju na 99-100% při největší mastery (tedy že už hraju všechny noty), ale teda musím u toho koukat na obrazovku, nejsem pořád schopnej to dostat celý do hlavy, i když je fakt, že jsem se o to ani příliš cíleně nesnažil. Každopádě o moc víc, než takovýhle přehrávání hotovejch věcí to člověk myslím nenaučí. Kombinuju to i s jinejma metodama učení, ale je nutno říct, že Rocksmith je z toho asi nejzábavnější.
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    KEJML: a umíš teda něco na tu baskytaru? :-D já to nehraji..ale rád bych si to koupil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam