to blevajzz..obcas mi uz lezou krkem tyhle hrozne nastvany kuchari na celou ceskou scenu..ale neco na tom samozrejme je...jinak k tem konveniencim>>>konvenience neni jen prasek jak porad dokola hloupe opakuje, ale jakekoliv predpripravena ingredience..tzn.i oloupana mrkev, oskrabane brambory, ci treba palacinky z makra (chlazene) jinak
http://www.gastroplus.cz/prectete-si/2007/07_3_konvenience.php
jinak ja rozhodne nejsem zastance konvenienci(u nas je skoro vubec nepouzivame - myslim ze jen chlazene listove testo) ale konvenience se pouzivaji hlavne kvuli hygiene, protoze udelat vyvar z kosti v kuchyni podle norem (haccap) je prakticky v jakekoliv kavarne/male restauraci nemozne.(schvalne se poptejte-obchazi se to veget.polevkama>v meduze jinou nedostanete) a pak je trochu komicke kdyz se kuchar z velke restaurace rozciluje ze malo-provozovatele nemaji klasicky vyvar a tak...