• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)
    MAGICM
    MAGICM --- ---
    ORLOCK: tak pokud psy-open-airy srovnas s jakymkoliv jinym druhem tanecnich akci v CR, tak neni vubec o cem diskutovat...
    ORLOCK
    ORLOCK --- ---
    MAGICM: psytrance ma vysoko nastavenu latku? to je mi novinka ..
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    ONDRADA: to jsou jen reakce na to, že si s tím oný neví rady a jen chce dělat pořádný buchbuch. Já jsem asi spešl vyjímka, protože za mnou to choděj dávat nahlas..
    Nechtěl bych být jen pesimistickej a taky říct, že je i dost těch, co si to dokážou ohlídat. I třeba ve vykaleným stavu..
    ONDRADA
    ONDRADA --- ---
    BRENDY: To je teorie, u nas je to nastaveny tak, ze par cervenych je povolenych (mix to zvlada) a dal to kraji limiter (to je proto ze DJu kteri by hrali "na nulu" sem moc nepotkal - bohuzel). Ale pak prides za DJem s tim ze se to neda poslouchat a proc hraje "na plnej sloupec" a on ti na to rekne ze to musi kotlit na mixu protoze jinak to hraje potichu a do racku se nedostane takze tam si to zesilit nemuze (od jiste doby je zavrenej, DJ nema do koncu co hrabat, zejo). A spousta DJu nepochopi ze ten zvuk nehraje vic nahlas z nejakeho duvodu, a je jim uplne jedno ze vyslednej zvuk v cervenych je nahovno, hlavne ze je to aspon trochu vic nahlas. Bohuzel...
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    ONDRADA: že to někdy sotva blikne a jen to svítí, tak to právě povětšinou souvisí s nastavením aparátu. Normálně se to dělá tak, že na mixu něco pustíš na úrověň nuly (jakožto maximum, co se bude hrát) a pak se do "tý správný úrovně" vytáhnou zesiky. Což jak jsem měl mnohokrát možnost vidět, tak vůbec nebejvá.. Kór jako první zapnout zesilovače a pak s velkýma ránama zapínat mixy a přepojovat kabely:////.

Když je DJ piča, tak vím, jak není lehký jít za ním a žádat ho, aby to potlumil, když je problém u něj, ale tohle by jsme měli hlídat všichni. Mě osobně upozornění (popřípadě když to někdo poladí automaticky) neuráží. Většinou DJ neslyší pořádně to, co leze ven, tak se to může stát. To zase neomlouvá si hlídat VU..

Jsou zásady, který by měli všichni znát a neznalost psyzákona neomlouvá..
    ONDRADA
    ONDRADA --- ---
    PAN_CAU: Takovych bohuzel potkavam vetsinu... Malokdy vidim ze ten VU metr treba blikne... :(
    BRENDY: Mno, a pak to odnesou bedny a vsichni se hrozne divi... Smutny je ze se to stava kazdou chvili protoze "javimnejlipjaktonastelovatwoe vysteamaterineasi"...
    PAN_CAU
    PAN_CAU --- ---
    KERRAY: to mi pripomnelo capka DJ, ktery hral u nas v klubu pred 14 dny, prisel a rika: "hele me to tam nejak skace", tak mu rikam: "neskace, kdyz budes hrat v zelenych, bude vse v pohode." on: "coze?!", ja: "ze nesmis hrat do cervenych, pak to bude v poradku." on: "aha, je tu jeste neco, co bych mel vedet?"
    a v tu chvili jsem rozhovor radsi ukoncil, jinak bych ho asi musel nakopat.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    když mám k ruce někoho, komu můžu věřit, tak ho pošlu ať mi ověří zvuk a nahlásí nedostatky, a když nikoho takového k ruce nemám, nechám něco hrát a jdu si to ověřit sám... a pak vím, kde zhruba se mám držet
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PLECH: ...amatéři ,p
    PLECH
    PLECH --- ---
    KERRAY: Já myslim, že většina DJs to tak nějak teoreticky chápe, že to neni v pořádku, ale při hraní pak maj stejně furt pocit, že to je málo Adidas, tak to furt vytahujou vejš a vejš...
    BRENDY
    BRENDY --- ---
    KERRAY: například na KRUHu to takhle bylo.. a dokonce tam bylo napsáno něco o debilech, co neuměj barvy:)). To je jedna věc, která by měla být snad pokaždý.
    Pořád menší zlo, než koumesové, co rozeštelujou PA a ekvalizery, či limitery a už se opírám o to, že se na začátku party aparát ani pořádne nevyladí.
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    fat_cat: jo, to jo... nejhorsi je, ze to nemuzes najednou ztlumit, protoze mas pred sebou roztanceny lidi a musis to postupne stelovat... je ale pravda, ze od te doby, co hraju svoje nezmasterovane tracky, tak to obcas prepalim taky, porad se snazim korekcema nejak vyladit muj homemade zvuk a obcas si nevsimnu, ze zvuk uz je uplne v cervenejch...
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FAT_CAT: jojo... možná by pomohlo lepit na mixáky cedulku "jestli to tady bliká červeně, tak jsi amatér, nebo dement" :)
    FAT_CAT
    FAT_CAT --- ---
    COSMIC_MONCHI: no neni asi umysl to sprasit, ale byva umysl to mit co nejvic nahlas. Neobjevuju se za DJ-em casto, ale kdyz us se tam objevim, nezridka je signal na mixu brutalne prepalenej :-(
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    ad plech: poslete seznam klubu a bude anketa :-)
    PLECH
    PLECH --- ---
    ATOMINATOR: ... + v jakém se vám nejlíp hraje, co se techniky týče?
    To je na anketu...
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    V jakém pražském klubu, kde se hrál (předpřítomný čas :) psytrance, je podle vás nejlepší zvuk?
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    atominator: raseni zvuku asi ve vetsine pripadu neni umysl... :-)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    MIMINO: OK, viditelně prudím na špatném místě, asi je to fakt víc technickýma možnostma, než že by to někdo (kdo to umí) schválně rasil.
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    ATOMINATOR: ...tak nevim co mas na mysli tim "zahrat nekvalitne dobrej track" v pripade dje, kterej pousti/micha hotove veci...jediny co pro to muze udelat je mit zajimave veci v dobre zukove kvalite (rozumej zadne mp3, ale original), vybrat to tak aby to k sobe sedelo a technicky dobre namicha (rozumnej srovna beaty, rytmiku, uroven hlasitosti a udela plynulej prechod pres korekce) zbytek uz moc, reps. skoro vubec nezavisi na nem....

ja osobne mam spise tu zkusenost, ze jsem omezen technickyma moznostma klubu, zvuk. aparatu, atd...tak v 70% jsem nespokojenej s prostredim kde jsem hral, mluvim teda o technickem zazemi....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam