• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COSMIC_MONCHIPSYCHEDELICKÁ KAVÁRNA U STRÝČKA HALLUCINOGENA k tanci a poslechu hraji Bandcamp, Beatport, Ektoplazm a dalsi :)

dodrzujte prosim 2 podmínky:

- drzte se prosim tematu
    - odkazy prosim jen k legalnimu stahnuti / koupi

rozbalit záhlaví
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    MIMINO: No teď si ale uhodil na hřebíček:)

Srovnávat "primitivní" národy s naší "gramotnou" společností snad ani není možný, vidíš snad svět jejich očima aby jsi to mohl soudit?
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    IKOGNITO: my vsichni vychazime z primitivnich mikroorganismu...to ovsem neznamena, ze si pokecam s rostlinou bunkou...nehlede na to, ze soucasna psy produkce nema s nejakym ritualem nic spolecnyho...
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    MIMINO: Tato muzika hodně vychází z primitivních rituálů, pokud budu chtít taneček půjdu na disko..
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    IKOGNITO: ja osobne nejsem clen primitivniho naroda/kmene a ani o nikoho takovyho nestojim, at si jde do dzungle lovit zver, az bude gramotnej tak muze prijt mezi "lidi"... pokud me bude zajit on, tak za nim pojedu do dzungle ja... i kdyz pochybuju, ze o to bude nejak extra stat...
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    IKOGNITO: kdepak, zalezi koho na axi chces, treba na Xenomorphovi byla presne klientela dle myho gusta...akorat 100 lidi na parketu, 99% jich prisla prave na xena a bylo videt, ze je to zajima a bavi, zadny vyjetiny ani excesy...
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    MIMINO: tedy zkazíš si ho sám tím, že začneš řešit "děti a tupce"
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    MIMINO: a jakej progres potom bude pro ty co již v komuně jsou?

Třeba hudba primitivnich národů je založena na jednoduchosti a jak se na ní letí...

Svět není složenej jenom ze světáků a intelektuálů a nebo osvícenejch bytostí, musíš na to koukat taky z více pohledů... ty tomu dítěti a nebo blbu můžeš ukázat. A pokud už je spirit tak ti ho přeci pár tupců nezkazí, kdo by něco takovýho níčil. Nevim třeba melu kravinu, ale je celkem neuchopitelný..:)
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    IKOGNITO: to je uplne jednoduchy...delat veci urcitym stylem na urcite urovni a urcitem stupni rekneme "slozitosti" a sofistikovanosti, to nastavi filtr....to mas jako s jazykem...kdyz napisu hlasku v jazyce, kteremu nikdo nerozumi tak jen ti co vi to pochopi a aby to nezpusobilo, ze se komunita priliz uzavre, musi tu byt moznost se ten jazyk naucit, ale da to nejakou praci a to nepodstoupi kazdej...

pokud bude hudba primitivni a podbiziva a ostatni performance taky, tak co muzes chtit, ze ? kdo asi prijde na diskoteku ? deti a blbci...
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    Btw klasický příklad šlechta, kdy docházelo ke křížení příslušníku vlastního rodu...:)
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    MLIBREVIRGEA: Pokud se komuna uzavře před společností a nedochází k progresu, "voda" se začne kazit a zapáchat.

Spíš se zamyslet, jak dostat na akci a následně udržet spirit.... Fullmoon to byl spirit, ale občasný pohledy až do žalůdku účinkujícím nebývají zrovna lahodné...:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BURAN: tady to bylo vysolený defeaultně takže by ani nebylo jak přisolovat :/
    Jinak tohle sleduju u sebe taky, když hraju doma, takže při hraní na axi si to snažím hlídat...
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    někdo si stěžuje na to, že psajscéna je uzavřená a vyzdvyhuje, že je to ochrana proti případným blbečkům z okolních stylů, co by kurvili spirit a někdo si stěžuje, že se nudí, protože je psajscéna ohraná a nic novýho do ní neproudí, protože je uzavřená proti případným blbečkům z okolních stylů. Není to teda spíš o tom, že je paráda si hromadně postěžovat, protože to je děšný, jak to je v tom životě na prd?

Je fakt, že pro mě, kdy se tu pohybuju nějaký rok je to zatím víceméně úžasný, chybám v mixech moc nerozumím, takže mě to zas tak netrápí.
    A na tek by mě už jen tak někdo nedostal, leda na breakbeatový lámačky nebo legendy typu spiral tribe (části), možná ještě na deephouse nebo pár frantíků jako epsylon, ale to je velkej otazník.

Jinak mě psytrance připadá docela pěkně řízlej různýma stylama. Třeba acid nebo tribal v něm slyším hodně často. Tak jsem spokojená a nemám pocit, že by byl nějak příliš omezenej, co se stylů týče.
    Lámaniny jsou taky čím dál častější a bývají fajn. Asi se ale už dlouho ohrávají podobné posloupnosti nějaká leta, že si na to tolik lidí stěžuje. Je fakt, že něco, z čeho by člověk mohl otevřít naplno tlamu a pak se k "tomu" klanět jako k bohu, tu není (možná miniaturní menšina by se našla), jeslti toto ale vůbec někde je, krom např. tradičních neelektro tranzových muzik.

Tohle je můj názor a je hodně okrájený a v něčem na povrchu, ale napsat jsem to chtěla. Tak aby se někdo nenasral kvůli nerozvedenosti určitých částí a nebo neměl tendence si vylívat svůj vztek nebo svoje napětí na nečem, nad co si myslí, že se dokáže povýšit znalostmi, působením na scéně a v neposlední řadě svou arogancí a egocentrismem a pod. Bez urážky! .)
    COSMIC_MONCHI
    COSMIC_MONCHI --- ---
    ondrada: to ani nevim, ze to jde :-) pardon
    MAJLA
    MAJLA --- ---
    PSYRIX: v Ruigoordu jsem byl na indoor. Co Solstice v lete ? Muze doporucit ?
    PSYRIX
    PSYRIX --- ---
    GONDAR: No, rekl bych ze i era malych akci je v podstate pryc, jedine misto kde jsou akce jakztakz snesitelne je Ruigoord (Hippie vesnice s kostelem) i kdyz i tam uz pevna ruka trhu udelala svoje ;] Typek do pul tela nasvihnutej amfetaminem je bohuzel celkem bezny obrazek, hned vedle totalne vyknedlenejch duchodcu! Na severu se deje par zajimavych veci v Leeuvardenu (Trishula rec./3rdBit)
    a potom v Belgii, tam je scena jeste relativne ok!
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    MAGICM: no samozrejme, o tom mluvim taky, drtiva vetsina psycka pro me dnes temer zadnou atmosferu nema, ja si non-psy axe uziju mnohem vic...:)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    THX_1138: hele v pohode, po tom "uplifting" diskofullonu se nejdrive musela prehodit vyhybka, jinak by jim z mavani upadly koncetiny z opotrebenych kloubnich chrupavek.

s lineupem haluz, nejdriv platil puvodni cas, pak pribehli, ze o nekolik hodin jinak (trochu posun se stat muze a nezblaznim se, ale menit to nekolikrat za hodinu moc nechapu), pak zase zpet...a nakonec jestli si to dam trihodinovy. party plna extremu: odposlechy radost pro ucho, stejne tak na velikost prostoru zvuk (dreveny oblozeni), dalsi veci jiz zminene. tesil jsem se na tu megaprojekci, nic. ohledne slozeni navstevniku jsem celkem liberalni: slunickovej hipik ale prestavam byt, kdyz zacinaj vyjety typci do pul tela padat na mix a do dekoraci.
    psyrix by urcite priblizil vic, muj dojem z holandskyho psytrancu: maly psyakce kolem haagu/amstru jsou prijemny, tohle byla asi ta druha polovina tamni sceny.
    MAGICM
    MAGICM --- ---
    THX_1138: no me to pripomelo Vortex v Roxy - jak velikosti salu, jeho vyzdobou, tak poctem a typovym prumerem navstevniku. Mistnani byli vtipni, pravda, ale tech par navonenejch holcicek a dreadatech tekknarek me sralo min nez ukrajinci v Crossu. Vetsina "samponu" byli holandani, holt si na ty nase hipie hadriky nepotrpi, ale jinak velmi prijemni lide.
    Jediny co me prijemne prekvapilo byl zvuk. Lepsi jsem na klubovce nezazil, hodne delala asi i akustika salu (zajimavej postupne lamanej strop). Skoda ze hraly tak vymekly sracky:)))
    Ses morous, no:)

MIMINO: jak uz jsem psal driv, celou dobu mluvim o atmosfere a "spiritu" akci, ne o hudbe jako takove a ne o schopnostech michat u jednotlivych jedincu:)
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    PSYRIX: jo, pokud tam odposlechy vubec jsou....:) ...pro me to je asi nejvetsi a nejcastejsi problem praties, ze kdyz uz maji jakz takz aslepon hlavni zvuk v pohode, tak odposlechy jsou mizerny, tohle se vsude hodne podcenuje....pokud se poradne neslysis tak nemuzes ani poradne hrat, zvuk z velkyho aparatu ti je na prd i kdyz ho slysis, protoze zezadu tech beden mas posunutou fazi a to je spise matouci nez, ze by to bylo voditko...

MAGICM: nemas pravdu, protoze v "komercni" branzi alespon existujou djs co umi perfekne michat a jejich hudba je taky zajimava... namatkou Jeff Miles (techno), Moderat (electro, dubstep), Paul Kalkbrenner (electro, tech-house), mnoho electro-ambientnich projektu, downtempo projektu.... zazil jsem dost non-psy axi, ktere mnohonasobne prevysovaly kvalitu psycka ve vsech ohledech... nazor, ze psy je neco vic je zrovna tak omezenej jako chovani nekterych lidi o kterych se tady ted bavime, tedy navstevnici parties a to at jiz psy nebo ne....ja se radsi budu koukat na hezkou "koziskovou a vyjetou" holcinu, nez treba na vozralyho psylu a jeho mega vykony...a takovejch debilku co chodi na psy je taky dost...
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    ONDRADA: můžeš si odtušit, kde to asi bude nejlepší, zahlasovat a pak se tu případně obhajovat.. chicht.
    ONDRADA
    ONDRADA --- ---
    COSMIC_MONCHI: A co my ktery zajima vysledek, ale nevedi? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam