• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUDA_JANDálnice, silnice, železnice, koridory - stavba, plány, realizace, historie, budoucnost

    taky hltate vse, co se kde sustne o stavbe a realizaci dalnicni, silnicni a zeleznicni site u nas v CR?

    V tehle diskuzi ocenime vsechny druhy informaci, plany, fotky, nazory na to co je dobry a co by bylo potreba.

    zajimavy odkazy:
    www.dalnice.com || dalnice, rychlostni silnice, fotky, mapy, historicke navrhy - fan web

    rozbalit záhlaví
    ANTTOSH
    ANTTOSH --- ---
    ROMANET: myslim, ze zijeme ve 21. stoleti, to si nemohl myslet vazne s tim privozem, ze ne? :D
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    FILUS: přivoz ti nestačí?
    FILUS
    FILUS --- ---
    hlavně aby už spojily suchdol s bohnicema ikdyž to je asi utopie.:/
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    hele jako uplny zruseni magistraly je velka vec a nechci si brat na sebe moznost to rozhodovat jestli by to slo. k tomu by byly potreba studie a tak. ale prijde mi, ze tohleto zakopani by bylo jen rozsirenim ci jen zakopanim a ne slibovane zklidneni..

    myslim si ale, ze to neni vec, o ktery by nestalo uvazovat. a vemte si, jaky by to bylo, kdyby ta hnusna vec zmizela - jen z estetickyho hlediska. vltavsky, tesnovu, florenci kolem muzea hl.mesta prahy, bulharu, hlavaku, muzeu - vsude by to prospelo..
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    ROMANET: no, tak mi prijde, ze prave centrum (mineno to cim magistrala projizdi, ne jen p1, ale i sirsi, jako p7, p2) kdyby bylo zpoplatneno, tak do mesta jezdi lide mhdeckem.. objem dopravy poroste, proto je potreba prujezd centrem omezit ci zamezit, aby se to neprojevovalo tam..
    a tez jsem fanda mhd, pesi chuze, i cyklistiky. vsechno v praze vyuzivam. soucasne jsem take ridic, ale nikdy nepouzivam auto k doprave po praze.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    RUDA_JAN:

    1) s rostoucí životní úrovní objem dopravy v praze poroste. představa, že okruh uleví centru je tak mylná. už jen proto, že větší kapacita přiměje více lidí jet autem.

    2) jsem také zastánce mýta jako daň za to "nebýt sockou"

    3) je mi 29 a dosud mne ani nenapadlo mít v Praze auto. docela dost chodím pěšky (pokud mám trochu času), i dnes jsem v práci na kole a jsem fanda MHD, která mi ve většině případů přijde lepší než auto.

    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    ROMANET: neignoruju. ale myslim si ze auta do centra obecne nepatrej, nebo omezene - tzn napr myto..
    a pokud bude okruh, magistrala by z velky casti suplovala jeho zapadni cast.
    okruhy a radialy fungojou na odsztredivej zpusob. nejrychlejsi cestou na okruh, po nem na radialu kterou potrebujes a tou na dalsi okruh atd atd... to je model, jak to ma fungovat. magistrala je jen neco navic, co to bude narusovat... tudiz je potreba ji co nejvic omezit - proto se uvazuje o mytnym na ni zejo..
    VANEK
    VANEK --- ---
    Heleme, ten FB přece jen k něčemu je: http://www.casopisstavebnictvi.cz/zklidneni-severojizni-magistraly-a-tunel-muzeum-v-ceske-metropoli_N1870 - spousta fotek (ten plán z 60. let je neuvěřitelný brutál) a detailů. Prý je i nějaké (propagační) video http://webtv.idnes.cz/server.idn?id=V090129_175125_tv-zpravy_dpr ale to nebudu prověřovat.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    RUDA_JAN: ignoruješ fakt, že i prahy 1,2,3,8 generujou svůj provoz...
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    ROMANET: anebo tak ze zbouras estakadu hl. nadrazi vltavska, legerka a sokolska budou koncit pred muzeem, tam to nebude prujezdny dal, dostavet okruh na vychode a v ty legerce vysazet stromy a nasazet ty kavarnicky a cukrarnicky a mame tu krasnej bulvar :-)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    no ad legerova.

    1) hluk tam překračuje meze.
    2) soud řekl, že magistrát s tím musí něco dělat a že se nemůže tvářit "to víte magistrála, to je hluku"
    3) magistrála ze ztišit musí.
    4) ztišit se dá prakticky pouze omezením rychlosti.
    VANEK
    VANEK --- ---
    RUDA_JAN: Na http://www.auto-mat.cz/zprava.php?id=2009012101 je odkaz na nějaké materiály EIA, ale bůh ví, jsou-li v nich podrobnosti o výjezdech. Já v médiích četl jen cosi o kruháku u Muzea; logicky tunel by měl sloužit pro dálkovou dopravu nádraží - Nuselák a odbočka na ÍPáku nechaná pro tu povrchovou část, ne?
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    VANEK: tak samozrejme ze cim min semaforu a vyssi rychlost, tak tim rychleji ti to jede a potrebujes min pruhu. coz je ale problem tech tunelu. ty sice budou mit min pruhu, ale budou to tunely - pojede to rychleji, bez prekazek - kapacita se nesnizi.
    ta druha etapa se mi cimdal tim min libi.vzasade ted tam mas napr. v jednom smeru 3 pruhy, oni udelaj tunel, kde budou dva a na povrchu zustanou dva - tudiz navyseni kapacity a to privede este vic aut. jeste k tomu by tam musely delat krizovatky a vyjezdy mezi tema domama - vime jak takovej vyjezd z tunelu vypada - dira jak hrom. predstavte si, ze nekde na ipaku je vyjezd z tunelu. ci nekde tam mezi domy. pripomina mi to opravdu ty soudruhy z 60. let, akorat se zakopavaj. ale dalnici tam stejne udelaj...
    VANEK
    VANEK --- ---
    RUDA_JAN: :-) Psalo se o tom dost. Já někdy koncem roku, ne-li dřív, viděl v radničních novinách P2, jak se místostarosta ostře stavěl proti slavnému plánu zatunelování magistrály, co předtím Bém slavnostně podepsal.
    Argumentace, že na Pankráci je pruhů taky míň, mi přijde průstřelná jen nějakou složitou ekvilibristikou, že tam ještě auta sviští sedmdesátkou a pojíždění v Legerce se musí kompenzovat větší šířkou.
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    VANEK: starej dobrej vomacka a reflex :-) ale to bych sem nerad tahal a rozebiral. na to by tu mel bejt zvlastni klub: reflex - cteni pro reflexni intelektualy
    no, to zuzeni v jednom smeru je asi pravda, ale jeste jsem nenase nejakej oficialni dokument o tom, pravda ze na webu p2 sem este nehledal..
    VANEK
    VANEK --- ---
    Jestli to tu je už oficiálně klub o magistrále, můžu přihodit tenhle blábol: http://reflex.cz/Clanek34868.html
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    VANEK: popravde uz jsem ho nejakj ten mesic v ruce nemel, takze soudit nechci. je pravda ale ze prahu meli dycky dobrou..
    VANEK
    VANEK --- ---
    Hele, to uz jsem rikal jinde: Pravo nahodou ma MOC dobrou prazskou rubriku a texty o doprave zvlast. (A jo, beztak jen citovali nejakeho dopravniho inzenyra.)
    RUDA_JAN
    RUDA_JAN --- ---
    no pravu bych zrovna neveril, ale tohle tak nejak souhlasi s tim co sem cetl v nejakejch oficialnich dokumentech, takze ano, to je neco cemu se da verit :-)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    VANEK: to je něco čemu bych věřil...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ROMANET: V Právu tuším v sobotu (nemám to kdy dohledávat) v souvislosti se zanořováním psali, že dle průzkumů jede z D1 na D8 jen 10 % provozu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam