• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LOUZICKAWing/Ving/yong - chun/tsun/tjun - - cvicim/cvicil/budu cvicit
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    TOM: Když říkáš, že cena šla dolů - ta cena na webu platí, je aktuální? :) Taky to není pro mě nic moc přívětivýho, ale asi se s tím budu muset nakonec smířit. Dneska je už u všelijakých cvičení běžná cena kolem těch 200 Kč/hod, níž asi nikdo nejde :( navíc výhoda pro mě byla, že od EWTO jsem tréninky měla přímo v místě bydliště a nemusela jsem nikam dojíždět (další možnost do Prahy). Kdybych musela dojíždět, tak se to ještě víc prodraží.

    No a prosímtě, jak je to teď u vás v programech? :) Jak probíhají zkoušky? Jinak je fajn, že máte blitzdefence. Taky nás ho učili a dost mi to pomohlo. Ještě jsem vlastně chodila chviličku na Escrimu, jsem si teď vzpomněla. Ta mě bavila, ale teď už bych to asi obojí najednou neutáhla :) Snad jednou, až konečně dostuduju a budu mít nějakej stálej přísun peněz. To už bude jiná situace.
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    TOM: JJ, nový. Jsou ale pěkný :)) mně by se líbily i na normální nošení.

    ULRIK: Neviděla jsem to, ale chápu to jako knížečku, ve který máš potvrzený zkoušky a tím pádem dosažený stupně a máš se čím u EWTO prokázat.
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    Hmpf, to je na mou svobodomyslnou náturu moc, ale proti gustu...
    TOM
    TOM --- ---
    ULRIK: něco jako žákovská knížka - kde se dokumentují dosažené stupně
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    CYLAH: Co je to WT pas???
    TOM
    TOM --- ---
    CYLAH: cože? nové úbory? takže to starý tričko a kalhoty můžu zahodit? schraňoval jsem to pro případ, že bych se inkognito infiltroval na nějaký seminář .)

    chodím na www.wingtsung.cz - trhli jsme se z ewta asi.. před čtyřmi lety? z pohledu studentů se nic nezměnilo. až na pár detailů v programech. a až na cenu - šla dolů :)
    jo a odpadl nám Kersprechtův vynález blitzdefence (už neříkáme "nechci žádnej problém" .))

    nemůžu soudit ostatní školy, ale viděl jsem siu-nim-tau formu AVSE ... a zdá se mi to jako až moc velký odklon od tradic (kruhové pohyby, kroky..)
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    Ahoj lidi.

    Dělala jsem pár let Wing Tsun pod EWTO, skončila jsem u 5. stupně. Přestala jsem z časových důvodů a taky už to začalo děsně lézt do peněz. Teď už je to s časem lepší, WT mi docela chybí a chtěla jsem se zase vrátit do kurzu, ale dozvěděla jsem se, že by bylo třeba si pořídit WT pas, všichni už jsou v novejch "star trek" uniformách a když jsem si sečetla, co bych do toho musela investovat financí, abych mezi ně zase zapadla, tak se mi udělalo mdlo. Hrozně mě to mrzí, protože jsem se tam seznámila s dobrejma lidma, styl výuky mně osobně vyhovoval a taky nechci mít ten divnej pocit, že utíkám od "rodiny", ale prostě mi to už přijde jako taková pyramida a nemyslím si, že by bylo nutný platit tolik věcí. Jak je to mimochodem se zkouškama v jiných WT školách? Jsou a platí se?

    Tak bych se vás chtěla zeptat (hlavně těch, kdo jste chodili na tréninky pod EWTO a teď jste jinde), jestli se mezi WT školama v některých prvcích liší ta samotná technika? Jsou ty principy identický, nebo existujou zásadní rozdíly? Je to pořád jeden a ten stejnej bojovej systém se všema zásadama?

    Já bych hrozně ráda navázala na to, co jsem se už naučila dřív, nechtěla bych se nic přeučovat. Zatím mi všechno, co jsem se naučila, přišlo krásně logický a fungovalo mi to. Co byste mi prosím poradili?

    Díky :)
    TOM
    TOM --- ---
    VIOOLA: je to údajně drsňák :)
    a obrovský talent
    VIOOLA
    VIOOLA --- ---
    Zabít se sám a pořádně je taky kung - fu. Číňani prý všemu, co někdo umí dobře říkají, že má dobré kung- fu a je jedno v čem.


    PIPO: To jo, kluci pepřáci jsou maséři, standartní sadomasochizmus:) TRX? No to bych doma použila jen jako věšák už z trucu, ale buchtičky si teda ujít nenechá!! To jsem zvědavá, se na nějakých zkouškách můžeš předvést, na návštěvě v hradci?
    PIPO
    PIPO --- ---
    ULRIK: a kurva, ja myslel, ze zrovna v tom jsem unikatni :P


    VIOOLA: no tak ja jsem zatim jeste maslo, ale ti co si nechali do xychtu nastrikat peprak jsou fakt krutý mástři :D
    kazdopadne jsem si dnes objednal trx tak te muzu pozvat za par mesicu na (brisni) buchticky :D
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    No já jsem schopnej se nechtěně zabít...:)
    VIOOLA
    VIOOLA --- ---
    PIPO: No tak super, nikdo si tu totiž o ničem nepovídá. Pojďme si říct jaký jsme zabijáci:D
    PIPO
    PIPO --- ---
    VIOOLA: ano je :-)
    VIOOLA
    VIOOLA --- ---
    TOM: No nekecej, fákt:D Máš nějakou šťavnatou? Si poslechnu:D
    TOM
    TOM --- ---
    VIOOLA: o něm kolují legendy :)
    VIOOLA
    VIOOLA --- ---
    Mno by mě zajmalo, jestli je tu někdo, kdo byl ted na táboře v Luštěnicích. Poznávací znamení "ROMAN BITTNER"...:D
    CYBEROOS
    CYBEROOS --- ---
    ULRIK: souhlas vahovy kategorie nejsou pro nic za nic : )) dostal jsem uz ranu od 60 kg ktera mi otocila pouze hlavou a dostal jsem ranu od 110 kg hovada kdy jsem mel na par sekund temno ikdyz jsem nedostal KO :DD

    Tuhle debatu jsme resili i jinde a vysledek byl, cim lehci tim vetsi duraz na kvalitu techniky ale o to vetsi mrstnost, cim tezsi tim lepsi dynamika a pruraznost ale musi se pridat na pohyblivosti : )

    ideal je podle me dostat se mezi, coz ne vzdy telesny dispozice umoznuji, presto by to mel byt cil fyzicky :)
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    ja sem malej a lehkej...kdyz to nekudy nejde musim jinudy...a kdyz to jde rovnou, tak...to uz vsichni znate.)
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    (a jo, má cenu trénovat, ne přehnaně filosofovat nad váhou chrousta :))
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    SOPTIK: Lehčí? Já ti nevím... Po roce můžu už něco...trochu...malinko...posuzovat a váha a síla prostě hrají roli. Je samozřejmé, že každý se bude přizpůsobovat svým dispozicím. Bude volit postup podle situace. Ale jakou mám zatím zkušenost já, pokud jsem těžší a silnější, musí se adaptovat protivník, nikoliv naopak.

    Já obecně nemám rád tyhle myšlenky a la "toto je systém, s nímž žena porazí i o padesát kilogramů silnějšího muže" (ať už jde o WCh nebo smrtící špagetový tanec(TM)). To zní jak z tradičního akčního filmu.
    Souhlasím, že je vcelku jedno, jestli je to chlap nebo ženská, jde jen o čísla, ne o to, jaké má kdo konektorky a hormony:) (víceméně)
    Ale platí, že nemusím vysázet pět přesných úderú a pečlivě se bránit, když vím, že tu osobu o 50kg lehčí jednou ranou sundám (a jinou třeba ne, je 50kg a 50kg) a ty malé pěstičky prostě nedělají to samé co chlapík, kterej má přes metr devadesát jako já a díky svalstvu brutální dynamiku.

    Pokud má někdo nevýhodu váhy a velikosti, musí se prostě adaptovat. Jasně, může mi prokopnout koleno...ale to už je ta adaptace. A to, že někdo jinej u toho nebude dělat krásný hoima WCh nebude nic ubírat na pravosti, když jednou ranou po linii pošle druhýho do zdi.

    Hm, to je písmenek...a rozlétaných myšlenek, to je pozdní hodinou:) Tak to zakončím slovy klasika - na velikosti záleží:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam