• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    MAEVE
    MAEVE --- ---
    HRABALKA: moc díky
    HRABALKA
    HRABALKA --- ---
    MAEVE: viděla jsem v Levných knihách knížku Lidské tělo a min. dvě encyklopedie s rozkládacími těly měli v Luxoru (před vánocema).
    MAEVE
    MAEVE --- ---
    Nevěli byste někdo o knížce o lidském těle pro 4,5 roku staré dítě?
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    já jsem si dnes koupila Chrudošův mix přísloví

    .
    a prcka to taky zaujalo
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    THOMASMORTA: Zkoušel jsem to podobně a nic. :-( Každopádně ještě jednou moc díky.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    MAGUMI: Zadal jsem větu "Petr, který kouzelným výtahem odletěl do pohádkového světa", později zjednodušil na "Petr kouzelný výtah do pohádkového světa" :-)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    THOMASMORTA: To bude ono, díky moc. Zkoušel jsem to googlit, ale nenašel jsem to - jak jsi to hledal?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    MAGUMI: Po troše googlení to vypadá na tuto knihu:


    Zdeněk Karel Slabý
    Tři banány aneb Petr na pohádkové planetě


    Anotace:
    "Její hrdina, žák 2. B Petr Pánek, se dostane v začarovaném výtahu na pohádkovou planetu, kterou mohou navštívit jen ti, kteří nezapomněli pohádky. Zatímco zde Petr prožívá různá dobrodružství, jeho tatínek ho marně hledá raketou po vesmíru. Kniha byla oceněna v umělecké soutěži k výročí vzniku ČSR, v SSSR byla zfilmována."

    Kdysi vydalo jako dvojkazetu Adiostory. Film se mi nepodařilo dohledat - jen jsem našel zmínku, že se jednalo o animovaný snímek natočený roku 1971 v Moskvě.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Poradíte mi? Vzpomínám si z raného dětství na jednu knížku, u které neznám název i autora :-), ale o níž vím, že se mi tenkrát hrozně líbila. Pamatuji si jen útržky - hlavní hrdina byl chlapec Petr, který kouzelným výtahem odletěl do pohádkového světa, kde zažíval různá dobrodružství - zapletl se do války koček a psů, bojoval se zlou čarodějnicí, který ho chtěla proměnit na baobab, přemohl strašného draka tím, že se ho nebál... Jako ochránce hlavního hrdiny a protivník zlé čarodějnice tam vystupoval jakýsi pán s černým deštníkem. Nevěděl by někdo, co to byla za knížka?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SAHARA: Jo... a taky mám od ní hrozně ráda povídka, Auto z pralesa a Chlapec a dálka...
    SAHARA
    SAHARA --- ---

    Pohádková knížka pro nejmenší čtenáře Můj medvěd Flóra je jednou z prvních obrázkových knih, která u nás vznikla. Její původ je spjatý s rokem 1973, kdy Daisy Mrázková knihu vydala, avšak nic neztratila na své účinnosti. Příběh nalezeného plyšového medvěda, který je pohozený ve sněhu a nikdo si ho nevšímá, v sobě nese několik sémantických rovin. Autorka nechce dětského čtenáře prvoplánově poučovat, ale učí je láskyplnému vztahu k věcem, které mohou nabývat nového smyslu a hodnot.
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    YENNEFER: Samy si mě nacházejí ...
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SYNAESTHESIA: kam na ty uzasne knizky chodis? .-)
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    Náš Hugo bude mít narozeniny, co mu tak koupit za knihu? ;-)

    Hugo a podivuhodné vzduchosaně



    Nakladatel: Argo
    Autor: Riddell Chris

    Je to příběh plný fantazie pro čtenáře od 9 let, navíc s velmi charismatickými ilustracemi. Zcela nový, neskutečný, přesto tak úžasný svět – to jsou Přístavní Výšiny. Vítejte, i když hned na začátku příběhu se ocitneme kdesi na Mrazivém severu… chtě nechtě, tam náš příběh začíná.

    Seznámíte se s Hugem Pepperem, což je takový obyčejný chlapec. Vlastně tak úplně obyčejný není, protože v této knize není vůbec nic obyčejné… ale řekněme…že v této knize je vlastně docela obyčejný. Sice ho sněžní obři zachránili před spáry ledních medvědů a vychovali ho adoptivní rodiče… Nebo ho zachránil ten ručně tkaný kobereček z vlny z mračných oveček? V každém případě Hugo se jednoho dne ocitne v Přístavních Výšinách. Co tam zažije, to nemůžu prozradit, protože je to tak geniálně spletitý příběh, že je věčná škoda byť jen špetkou naznačovat.

    Když už se Hugo chystá zpátky na Mrazivý sever, něco mu říká, že by měl svůj odjezd odložit. Udělá dobře, protože v tu chvíli se odehrají v Přístavních Výšinách převratné věci.

    http://www.svetdetskefantazie.cz/clanky/paul-stewart-hugo-a-podivuhodne-vzduchosane
    TERBOOK
    TERBOOK --- ---
    SYNAESTHESIA: je, to je hezky :)
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    Draka je lepší pozdravit aneb o etiketě



    Autoři: Daniela Krolupperová, Miloš Kratochvíl a Eliška Hašková Coolidge
    Nakladatelství: Mladá fronta
    Rok vydání: 2009
    Rozměry: 24x17 cm
    Formát: vázaná vazba
    Počet stran: 104 str.
    Cena: 249,- Kč

    Kniha vysvětluje dětem pomocí pohádek a veršů základní pravidla slušného chování a zároveň poskytuje rodičům inspiraci, jak dětem již odmalička tato pravidla vštěpovat.

    Slušnému chování je potřeba se učit již od útlého věku. Aby ale děti neodradily suché poučky či odtažité kárání, rozhodli se autoři učit je etiketu prostřednictvím příběhů. Je v nich ukryto poselství o tom, že má člověk vždy slušně zdravit, prosit i děkovat, že si musí po sobě uklízet, neničit věci, dělit se s ostatními, že nemá být lhostejný ke svému okolí. Ke každému příběhu je připojen rádce pro rodiče, jak mají ratolesti dobrému chování učit, i tipy na to, jak vlastně takové dobré chování vypadá (například u stolu). A nakonec, aby se to všechno dobře pamatovalo, nechybí pěkná básnička.














    JUDYCUM
    JUDYCUM --- ---
    Mám malý dotaz, znáte někdo knihu od A.Goldflama "Standa a dům hrůzy"?
    Padlo mi to náhodou do ruky v knihovně, půjčila jsem to pro syna (8let) a sama ze zvědavosti prolistovala...přišlo mi to úplně nepřiměřené, děsivé, ani jsem to nebyla schopná dočíst.
    Tak by mě zajímal názor někoho dalšího, třeba jsem jen přecitlivělá (sklony k tomu mám).
    Díky...
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    diskuze o mé milované knižní sérii, která je více, než knihou pro děti.
    [ Řada nešťasných příhod; Lemony Snicket ]
    HRABALKA
    HRABALKA --- ---
    SYNAESTHESIA: pěkný :-) Už slyším naše dítě, jak přijde do školky a mezi dveřma spustí na učitelku "babku trápí horečka, možná, že to nepřečká" :-)))
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    Něco pro odlehčení ... i v dávných dobách reklama myslela na děti :-)





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam