• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    RUFI
    RUFI --- ---
    SYNAESTHESIA: Tato je opravdu kouzelná :)
    DINE
    DINE --- ---
    Pravě vyšel nový titul od Motu:
    Prcek Chlupino - Žravá mořská panna od Pierre Bailly a Céline Fraipont

    Prcek Chlupino - Žravá mořská panna je první kniha nové edice Mini-Mot věnované dětem.
    Belgický komiks beze slov vyzývá dětí od 3 let k dobrodružství veselého chlupáčka. Probouzí v dětech zvědavost, vybízí je vyjmenovat předměty a popsat ilustrace. Prcek Chlupino se čte s rodiči, a pak sám stokrát se stálým nadšením.

    32 stran, 20 x 26 cm, vázaná vazba
    orig. Petit poilu - La sirene gourmande, Překlad: Hana Zahradníčková
    Mot (ed. Mini-Mot) 2010
    189,- Kč

    dostupné v inter:zone i v e-shopu



    MAEVE
    MAEVE --- ---
    SYNAESTHESIA: koukám, že už tu taky byla :)
    MAEVE
    MAEVE --- ---
    SYNAESTHESIA: Tohle jsme zrovna nedávno koupili. Filip si to vybral a naštěstí se mu to i líbí. Myslím, že je od stejného tandemu autor-ilustrátor i taková knížka o etiketě. Nemůžu si vzpomenout, jak se jmenovala, zapomněli jsme u babi.
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    Toto jsme koupili našemu novému synovcovi :-)









    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    tak zas něco, co mě poslední dobou zaujalo:

    Miloš Kratochvíl .:. Strašibraši aneb Tajemství věže v Kamsehrabech

    Ilustrovala Markéta Vydrová
    Mladá fronta, 2010



    převzato z www.citarny.cz:
    Je to skutečný hit sezóny. Nová kniha Miloše Kratochvíla Strašibraši aneb Tajemství věže v Kamsehrabech je po jeho sérii Pachatelé dobrých skutků dalším titulem, který by rozhodně neměl chybět v pomyslném „zlatém fondu“. Poetická práce s jazykem, laskavý humor, bezbřehá fantazie i skrytá moudrost a především velké vypravěčské umění řadí Miloše Kratochvíla ke klasikům české dětské literatury, jakými byli Václav Čtvrtek, František Nepil a další…

    Knížka pro ty, kteří mají raději smích než strach.



    Baf a Bubu sice chodí jako všechna ostatní strašidla do strašidlácké školy, jenomže je strašení nebaví a příliš jim nejde. S jejich nešikovností to dojde tak daleko, že jsou jednoho dne nuceni uprchnout před hněvem strašmistra a dostávají se do věže zapadlého městečka Kamsehraby. Zde vyvolají svými pokusy o strašení takový kolotoč nehod a problémů, že mají co dělat, aby se z té šlamastyky vůbec dostali. Nakonec však všechno dobře dopadne, Baf a Bubu najdou nový domov a skvělé nové kamarády.





    Více obrázků na stránce ilustrátorky Markéty Vydrové
    MAEVE
    MAEVE --- ---
    HRABALKA: moc díky
    HRABALKA
    HRABALKA --- ---
    MAEVE: viděla jsem v Levných knihách knížku Lidské tělo a min. dvě encyklopedie s rozkládacími těly měli v Luxoru (před vánocema).
    MAEVE
    MAEVE --- ---
    Nevěli byste někdo o knížce o lidském těle pro 4,5 roku staré dítě?
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    já jsem si dnes koupila Chrudošův mix přísloví

    .
    a prcka to taky zaujalo
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    THOMASMORTA: Zkoušel jsem to podobně a nic. :-( Každopádně ještě jednou moc díky.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    MAGUMI: Zadal jsem větu "Petr, který kouzelným výtahem odletěl do pohádkového světa", později zjednodušil na "Petr kouzelný výtah do pohádkového světa" :-)
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    THOMASMORTA: To bude ono, díky moc. Zkoušel jsem to googlit, ale nenašel jsem to - jak jsi to hledal?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    MAGUMI: Po troše googlení to vypadá na tuto knihu:


    Zdeněk Karel Slabý
    Tři banány aneb Petr na pohádkové planetě


    Anotace:
    "Její hrdina, žák 2. B Petr Pánek, se dostane v začarovaném výtahu na pohádkovou planetu, kterou mohou navštívit jen ti, kteří nezapomněli pohádky. Zatímco zde Petr prožívá různá dobrodružství, jeho tatínek ho marně hledá raketou po vesmíru. Kniha byla oceněna v umělecké soutěži k výročí vzniku ČSR, v SSSR byla zfilmována."

    Kdysi vydalo jako dvojkazetu Adiostory. Film se mi nepodařilo dohledat - jen jsem našel zmínku, že se jednalo o animovaný snímek natočený roku 1971 v Moskvě.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Poradíte mi? Vzpomínám si z raného dětství na jednu knížku, u které neznám název i autora :-), ale o níž vím, že se mi tenkrát hrozně líbila. Pamatuji si jen útržky - hlavní hrdina byl chlapec Petr, který kouzelným výtahem odletěl do pohádkového světa, kde zažíval různá dobrodružství - zapletl se do války koček a psů, bojoval se zlou čarodějnicí, který ho chtěla proměnit na baobab, přemohl strašného draka tím, že se ho nebál... Jako ochránce hlavního hrdiny a protivník zlé čarodějnice tam vystupoval jakýsi pán s černým deštníkem. Nevěděl by někdo, co to byla za knížka?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    SAHARA: Jo... a taky mám od ní hrozně ráda povídka, Auto z pralesa a Chlapec a dálka...
    SAHARA
    SAHARA --- ---

    Pohádková knížka pro nejmenší čtenáře Můj medvěd Flóra je jednou z prvních obrázkových knih, která u nás vznikla. Její původ je spjatý s rokem 1973, kdy Daisy Mrázková knihu vydala, avšak nic neztratila na své účinnosti. Příběh nalezeného plyšového medvěda, který je pohozený ve sněhu a nikdo si ho nevšímá, v sobě nese několik sémantických rovin. Autorka nechce dětského čtenáře prvoplánově poučovat, ale učí je láskyplnému vztahu k věcem, které mohou nabývat nového smyslu a hodnot.
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    YENNEFER: Samy si mě nacházejí ...
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SYNAESTHESIA: kam na ty uzasne knizky chodis? .-)
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    Náš Hugo bude mít narozeniny, co mu tak koupit za knihu? ;-)

    Hugo a podivuhodné vzduchosaně



    Nakladatel: Argo
    Autor: Riddell Chris

    Je to příběh plný fantazie pro čtenáře od 9 let, navíc s velmi charismatickými ilustracemi. Zcela nový, neskutečný, přesto tak úžasný svět – to jsou Přístavní Výšiny. Vítejte, i když hned na začátku příběhu se ocitneme kdesi na Mrazivém severu… chtě nechtě, tam náš příběh začíná.

    Seznámíte se s Hugem Pepperem, což je takový obyčejný chlapec. Vlastně tak úplně obyčejný není, protože v této knize není vůbec nic obyčejné… ale řekněme…že v této knize je vlastně docela obyčejný. Sice ho sněžní obři zachránili před spáry ledních medvědů a vychovali ho adoptivní rodiče… Nebo ho zachránil ten ručně tkaný kobereček z vlny z mračných oveček? V každém případě Hugo se jednoho dne ocitne v Přístavních Výšinách. Co tam zažije, to nemůžu prozradit, protože je to tak geniálně spletitý příběh, že je věčná škoda byť jen špetkou naznačovat.

    Když už se Hugo chystá zpátky na Mrazivý sever, něco mu říká, že by měl svůj odjezd odložit. Udělá dobře, protože v tu chvíli se odehrají v Přístavních Výšinách převratné věci.

    http://www.svetdetskefantazie.cz/clanky/paul-stewart-hugo-a-podivuhodne-vzduchosane
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam