• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    SUPCZ: Jo, divný to bylo, ale dodnes na to vzpomínám...
    Mluvící balík byl bezva, ale já ho četl odhadem tak v 9-10 letech..
    SUPCZ
    SUPCZ --- ---
    PIPIN: ha pan hů, to byla hodně zvláštní věc, ale dodnes vlastně nevím jestli se mi to líbilo nebo ne

    ještě si taky pamatuju, že jsem měl hodně rád mluvící balík od Durrella, akorát si už moc nepamatuju, kolik mi bylo, když jsem to četl
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    BALAENA: Dík, jasně, oboje u nás taky jede, i s tvým dovětkem (miluje ty mašinky, Zababa je mu celkem volnej:D )
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PIPIN: Tříleťákovi jsme četli Púa a pak Pohádky o mašinkách. Těm sice moc nerozuměl, ale miloval na tom ty mašinky
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    Taky se přimlovám za bližší vymezení věku cílové skupiny, rád si sem zajdu pro inspiraci a v orientaci by mi to taky pomohlo. Máme doma tříletýho kluka a už mi z těch mašinek Tomášů atd jde hlava kolem... (mladší syn je zatím jen na gumový leporela:D ).

    Abych vzpomněl na svoje mládí, tak krom zde mnohokrát zmiňovaných klasik typu Bullerbyn, Ransome atd, které lze jistě jen doporučit, si vzpomínám, že tak v první nebo druhé třídě jsem si ze školní knihovny vypůjčil a nadšeně přečetl knihu Pan Hů (http://www.databazeknih.cz/knihy/pan-hu-31427 ). Prakticky si to nepamatuju, jen vím že se mi to líbilo, bylo to takový trochu bizarní čtení, ale fajn. ale neznám nikoho jiného, kdo by to taky četl...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Zdravím, snad mě nekousnete za malý spam - kdo se teď v sobotu chystáte na veletrh Svět knihy, budeme tam na stánku Albatrosu představovat Tajnou knihu Šerosvitu, což je knížka pro starší děti, kterou jsme dávaly dohromady tady na Nyxu (pět zde přítomných autorek). Obrázky kreslil ID Stryx - k vidění tady: [ STRYX @ iiiiiI[ Stryxovo obrazky ]Iiiiii ] nebo na www.serosvit.cz (tam je všechno o knížce plus kešková hra - hledání svitků šerosvitků). Omlouvám se, konec hlášení :)
    MINAB
    MINAB --- ---
    lidickove,
    casto sem nahlizim pro inspiraci.casto mi vsak dlouho trva,nez zjistim pro jak stare ditko je kniha vhodna.tak prosim,muzete to pripisovat?dekuji moc.
    DINE
    DINE --- ---






    Král sjezdovky

    Nicolas de Crécy


    Co může přepracovanému účetnímu udělat líp než víkend na horách? A co teprve, když je ten zničený tvor kachna nebo něco na ten způsob. V úchvatných zasněžených končinách však na pana Kvika čekají neobvyklá setkání a ještě podivuhodnější dobrodružství...

    Král sjezdovky je legrační příběh, který svým suchým humorem a neodolatelnými ilustracemi, okouzlí malé i velké děti. Sepsal ho a výtečně graficky ztvárnil Nicolas de Crecy, autor českému čtenáři již známých komiksů Pan Ovocňák a Doba ledová.

    orig.: Le roi de la piste
    48 stran, 27 x 20cm, česky, vázaná vazba
    Mot komiks (miniMot), 2011
    269,– Kč

    dostupní v inter:zone komix shop na Žižkově, Kubelíkova 45, i na eshop:
    Král sjezdovky [ Mot ] / Komiks @ eshop.INTER-ZONE.cz :: komiks / fashion / street art shop
    http://eshop.inter-zone.cz/product/Kral_sjezdovky-komiks
    SPACEPIONEER
    SPACEPIONEER --- ---
    GINGERCAT: ano, je...
    MAARISTAAN: díky, aukro si nechávám jako poslední možnost, raději bych novou. dostal jsem tip od jedné dobré duše ještě na jedno knihkupectví, kde by ji snad mohli mít, tak uvidím...
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    ...doplňuji že sháním samozřejmě českou verzi.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    Já marně sháním knihu "Děti jako já" z roku 1995 (Unicef). Bohužel nakladatelství už neexistuje a ani na centrále Unicef nemají k dispozici žádné výtisky. Kdyby náhodou jste ji někdo měl na prodej, nebo jste ji zahlédli v nějakém antikvariátu tak beru všema deseti, je fakt krásná. http://www.unicef.org/publications/index_4364.html
    SPACEPIONEER
    SPACEPIONEER --- ---
    zdravím, snad to sem patří: marně sháním knihu komiksů Rychlé šípy - je vyprodaná. chci ji dát mému 10tiletému synovci k narozeninám. máte někdo nějaký tip, kde bych ji mohl sehnat? díky moc.
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    v Levných knihách:

    Koupila jsem si to pro sebe, vlastně mi to koupil můj muž. Nevím, co na to děti, moje jsou už moc velké, vnoučci moc malí, tak musím počkat, až mi dorostou.
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    MAARISTAAN: wow, to působí skoro psychoterapeuticky :)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MAARISTAAN: mě taky, mého osmiletého syna Kryštofa již mnohem méně ;)
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    Tohle mě hodně zaujalo:

    Ladislav Karpianus: Kryštofův Vzdušný zámek
    ilustrace: Peter Uchnár



    Fantaskní příběh o úporném hledání identity dospívajícího Kryštofa, o radosti a pochybách tvoření a hledání prostoru pro svou existenci, doprovází nádherné ilustrace jednoho z nejznámějších slovenských ilustrátorů, Petera Uchnára.

    Příběh Kryštofova Vzdušného zámku se odehrává v rozmezí několika let, ale co se místní lokalizace týče, je zakotven v bytě hrdiny, odkud chlapec Kryštof noc co noc přechází do světa, který existuje pouze v jeho snech. Po chvíli k velkému překvapení zjišťuje, že podobu místa, kam se ve svých snech uchyluje, dokáže měnit.



    Vtip je však v tom, že Kryštof je schopen svými myšlenkami vytvořit jen to, co dobře zná. Brzy na něj doléhá tíha a odpovědnost tvůrce, jelikož špatně vytvořené nelze jen tak vymazat. Proto Kryštof, dítě do té doby nijak zvídavé, začíná své dny trávit čtením a intenzivním studiem, aby se v noci, kdy spí a sní, mohl oddávat tvoření, které je pro něj únikem z role outsidera.




    Ale i v Kryštofově harmonickém světě, do kterého stvořil jen to, co se mu líbí a co má rád, dochází ke střetu dobra se zlem, v symbolické rovině ke střetu dobrého a zlého v každém z nás. Tak se idylická pohádka pozvolna proměňuje v dobrodružný příběh plný napětí. Proměna žánru plynule probíhá podle toho, jak hrdina dospívá, jak se mění jeho pocity, prožitky, hodnoty a přání.

    Příběh svou vícevrstevnatostí aspiruje na to, aby byl přijat širokou škálou čtenářského spektra, od dětí až po dospělé, kteří si v něm mohou znovu uvědomit své vlastní touhy a sny. Protože o to jde v tomto příběhu sebepoznávání především.



    Kryštofův Vzdušný zámek - Ladislav Karpianus
    http://www.karpianus.cz/ukazky-z-del/krystofuv-vzdusny-zamek
    KEYA
    KEYA --- ---
    STARE_CASY: Ten byl u nás jednu dobu taky moc oblíbený :).
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    BRAMBOREENA: to je přesný popis - starosvětské, jednoduché příběhy. Jak tak vidím, co syn nejradši čte, tak mu opravdu nejvíc vyhovuje jednoduchý příběh, jen lehce absurdní, snadno pochopitelný, bez zbytečné poetiky a přehnané fantazie kolem. Zrovna včera nadšeně "zhltnul" Dráčka s červenýma očima od Lingrenové a je to stejně koncipované - jednoduchý, lehce absurdní příběh.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam