• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---


    Kniha Dědečku, vyprávěj - Etiketa pro kluky a holčičky od tří let + CD | bux.cz
    http://www.bux.cz/...36278-dedecku-vypravej-etiketa-pro-kluky-a-holcicky-od-tri-let-cd.html#-default

    Nedáte mi někdo komentář k této knize? Zamlouvá se mi, ale třeba je to jen dobrý marketingový tah - díky.
    SKOLD
    SKOLD --- ---
    Když už se tady něco shání, tak přihodím jedno moje přání, byť asi nesplnitelné.
    Aby se děti divily - Alois Mikulka | Databáze knih
    http://www.databazeknih.cz/knihy/aby-se-deti-divily-21393
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    MAGGIE: Jee, ta je uplne skvela, jako mala jsem ji hrozne zrala. A vlastne i ted :-) Taky jsem ji shanela - pro kamaradcino mrne - ale zatim bez uspechu (a svoji nedam z ruky). Leda asi trpelive prolezat antikvariaty...
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    BALAENA: Aha, tak to určitě uděláme, díky za tip!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GORMIE: a už jste si stáhli z jejich webu všechna alba? :)
    mají je tam volně k dispozici ke stažení, jen nové se tam vždycky objevuje se zpožděním a postupně
    GORMIE
    GORMIE --- ---

    Nakoukl jsem do toho v knihkupectví a musel jsem koupit. Starší syn (6 let) je z toho úplně nadšený, je to první kniha, kterou si čte sám (po tom, co jsem odmítl číst mu ji potřetí). Ale i mě moc pobavila. Každá z devíti kapitol má několik dvojstran, kde nalevo je krátký text velkými písmeny a napravo je k tomu série ilustrací. Zbytek knihy tvoří přepisy textů kapely a ke knize je ještě přiložený zpěvník, kde jsou všechny texty s notami a akordy. To pro nás bylo tak trochu navíc, my tu kapelu moc neznáme. Není to ani třeba, kniha obstojí i sama o sobě.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MAGGIE: ostatně kdyby se vám někomu tato kniha doma jen tak válela, ráda odkoupím, protože ta, kterou jsme dostali, už dostala co proto od předchozích čtenářů

    [ LOOKING FORSHÁNÍM: Velryba a pruhované tričko - Jiří Žáček, Marie Tichá / Liberec, pošta ]
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BEBERA: to je zajímavé, jak to každé dítě vnímá jinak - u nás to Jendovi přijde jako "normální", protože je to v pohádce, a ptal by se spíš na něco jiného :)

    včera jsme dostali od kamarádky knihu Velryba a pruhované tričko od Jiřího Žáčka a díky moc hezkému příběhu i ilustracím se ihned dostala do obliby jak u 2,5 letého Jendy, tak i 1,5 leté Karolínky
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BALAENA: kamarádka ji bagrymilovnemu synovi koupila a od te doby nevi, jak ma odpovidat na dotazy, proc ma bagr oci a proc pusu :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Ach, Mluvící balík a holčička s vařenýma ledníma medvědama! (Moje druhá oblíbená z Macourkových pohádek byla ta o malém modrém budíku.)
    Nedávno jsem u návštěvě u rodičů objevila jiné dvě perly svého dětství a už se nemůžu dočkat, až do nich doroste naše mimino:

    Ole Lund Kierkegaard, Albert


    Rudolf Čechura, Pavián mezi lidmi http://www.databazeknih.cz/knihy/pavian-mezi-lidmi-44750


    Troufám si tvrdit, že ta druhá mi opravdu dala základy slušného chování - kdyby všichni lidé znali pouze to, co je v téhle knize, vypadalo by to v Čechách jako v guthojarkovském ráji.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAGGIE: taky mi takovýhle aktivismus pašovaný do dětských knih vadí.

    BALAENA: uvažuju o nedostatečnosti své fantazie aneb za mě mluvící zvířátka ještě jo, ale bratři bagři už asi ne :-D Dřív mi to kupodivu tak nevadilo, ale teď už to asi pod záplavou realistických knih o odpravě, co máme doma, nedám.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAGGIE: já si tam přečetla dvě kapitoly, víc jsem nestihla, už takhle kolem mě obsluha podezřívavě obcházela ("copak nespěchá na vlak?" - jsem byla v prodejně na Hlaváku), a ty dvě se četly dobře
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    BALAENA: tu jsem Jendovi koupila k Vánocům a nepřijde mi, že by ho to nějak chytlo, i když stavební stroje miluje - a osobně se mi tam třeba nelíbí komiks, kdy jakýsi "zelený" aktivista nakonec konečně prohlédne a zjistí, že ten čoudící bagr není pro přírodu vlastně špatný, když se lidem ušetří tolik práce.. no zkrátka mám z ní takové rozporuplné pocity
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Koukala jsem dneska v Neoluxoru na docela pěknou knížku - zejména pro chlapečky milující bagry
    Bratři bagři | Nakladatelství XYZ
    http://www.xyz-knihy.cz/bratri-bagri.html

    jak jsem si tím listovala, četlo se to docela dobře

    a kromě toho mají v Neoluxoru v pátek a v sobotu slevu 15 % na dětské knížky jako akci ke Dni dětí
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    BEBERA: U nás v českém brodě některé před týdnem měli. Když tak napiš jestli se mám juknout.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    STARE_CASY: to je husty!!!! To musim mit! Vsechno! Bohuzel kam kouknu, skoro všechno vyprodane :(((((
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    OTEVŘENÍ LETNÍ SEZÓNY PŘED KLUBEM CROSS - KNIŽNÍ A MÓDNÍ MALOTRH
    Knižní a módní malotrh č. 3 zaměřený na literaturu v ženském rodě
    Neděle 26. 5. před klubem Cross od 14 hod.

    [ KNIŽNÍ A MÓDNÍ MALOTRH / festivalfestival / 26.5.2013 / CR - Praha - PRAHA - před klubem Cross ]

    Příjemná atmosféra akce pod širým nebem před klubem (za nepříznivého počasí uvnitř). Knihy, móda, DJové, diskuse, film, elektroswing. Malotrh se koná již potřetí, tentokrát s tematickým zaměřením: „Literatura v ženském rodě“. Diskuse se zúčastní S. Francová, P. Hůlová, M. Michlová, T. Říčanová a L. Sobotová. Účast přislíbila nakladatelství Argo, AVU, Baobab, Dokořán, Deaf Messanger, Dybbuk, G plus G, Meander, Novela bohemica, Paseka, S pandou Pa v Londýně, Pěkný ptáček press, Torst...
    Za módu budou přítomni Crossphere, Jana Thálová, Parazit Fashion Store, TATE, V. Y. P. design...

    Program:

    14 hod. otevření stánků
    18 hod. diskuse „Literatura v ženském rodě“. S. Francová, P. Hůlová, M. Michlová, T. Říčanová a L. Sobotová, moderuje M. Toman
    19 hod. M. Michlová a Smrt múz s obrazovým materiálem ke knize
    19,30 hod. promítání filmu o knize P. Hůlové vytvořeného autorkou

    Hudební program: DJové před klubem, elektroswing v klubu
    DJ Gadjo.cz & Telka a kapela Meszecsinka

    od 21:00 Kouda´s Quartet a selekci tech nejlepsich swingovych pecek & Wooteep a host

    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    MAKU: nemyslím si to. Co jsem zatím poznal lidi, kteří o sobě tvrdili, že jsou tvrdí na matiku, tak byli jen úplně obyčejně znechuceni klasickou výukou a neměli možnost objevit „dobrodružství poznávání“, které je jinak vlastní každému dítěti, dokud poznává svět samo. A přitom pak tu samou matematiku používají naprosto přirozeně v životě a ani o tom neuvažují.

    Třeba zrovna ty zlomky nejsou nic jiného než dělení koláčů a klobás pro více lidí. Když někdo má spravedlivě rozdělit pět koláčů mezi deset dětí, tak dá každému půlku a ani o tom nepřemýšlí. Ale když uvidí zápis 5/10, tak se vyděsí a prohlásí, že tomu nerozumí.

    Na těch knížkách se mi líbí právě to, že tuhle první zkušenost se zlomky (a nejen s nimi, beru si je jen za příklad), ukazují lehce, vtipně (zlomky v té knize jsou sprosté místo prosté, jmenovatelům říkají spodky a halekají blbiny na každé druhé stránce), příklady jsou zmíněny mezi řečí a v přirozených situacích (oblíbená je restaurace u Luigiho, který má pohostit dvě mafiánské rodiny a přemýšlí, jak jim bude dělit klobásy a zákusky) a celé je to spíš dětská detektivka než nějaká matematika a zmíněné matematické pojmy čtenář vstřebá jen tak mimochodem, jako by o ně nešlo.

    U nás je tedy jedna velká výhoda v tom, že syn sám a rád čte. Navíc je dosud ještě nadšen z každé nové informace, fascinují ho čísla a je hodně napřed. K těmto knížkám se tedy dostává minimálně o dva až tři roky dřív než by se k tomu dostaly jiné děti a není ještě zkažen školou (byť tedy školu jsme vybírali velmi pečlivě a můžeme ji jedině chválit - učitelé tam jsou rozumní a děti se do školy těší, včetně těch starších). Ale právě když vidím tohle jeho nadšení, tak si myslím, že by opravdu spoustě dětí pomohlo, kdyby první výuka o podobných věcech byla v podobném duchu - vtipně, lehce, s nadhledem. Dokázaly by tak snadněji vstřebat základy a nemusely by se pak tolik bát další látky, která už bude sice složitější, ale stále bude stavět na těchto základech.

    Schválně si zkus v knihovně tyhle knížky půjčit a podívat se na ně. Stojí to za to.
    MAKU
    MAKU --- ---
    STARE_CASY: obávám se, že mně by nepomohly ani takovéhle učebnice ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam