• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.


    Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

    Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

    ... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

    "Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    FIFI
    FIFI --- ---
    TRISSIE: mozna by pro Tebe bylo vyhodne to v kamennem jen prolistovat, koupit na e-shopu a pak si to nechat pripravit v Horomericich na Kosmasim odbernem miste, urcite jezdis casto okolo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYBKA: to vypadá dobře, podívám se v knihkupectví, až se příště dostanu do civilizace..
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: U nás byl jednu dobu dost oblíbený Pohádkový dědeček https://www.kosmas.cz/knihy/149613/pohadkovy-dedecek/?gclid=CL71vLKJ-7wCFekBwwodIb8A_w Mašinky a zvířátka tam jsou, přežilo to i dětské listování :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    potřebovala bych nějaké doporučení na další knížku pro mládě (2,5 roku) - momentálně ujíždí na Kamkámkovi od Mileny Lukešové, předtím jsme sjížděli Dášeňku a Špalíček - tak něco v tom stylu, hodně ilustrací, spíš míň a jednoduchého textu, a aby se ideálně rodič nezbláznil, když bude tutéž stránku číst už po sedmé za sebou.
    A kdyby tam byly mašinky, auta a jiné dopravní prostředky, bylo by to nejlepší, ovšem jakákoli zvířátka taky zaberou. A silné stránky (ne leporelo, ale prostě ne tenoučký papír), tenké jsou v ohrožení (mládě rádo listuje a "čte" samo).
    FIFI
    FIFI --- ---
    BALAENA: teda ale ten obal knihy - mi prijde desnej, tamto byly lepsi obrazky.

    Jinak kamaradka, co to ma doma, pise, ze deti v cepicich tam nejsou, ale je tam kostičkovaná domorodka jmenem Petrzelka. Tu si jasne vybavuji, mela jsem jen cernobile ilustrace prislo mi to lepsi, nez ty z roku 2011.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    FIFI: právě že ne. ty čepičky tam nejsou
    FIFI
    FIFI --- ---
    BALAENA: aha!

    V te anotaci je vse:

    Napsat domácí úlohu o cestě k Jižnímu moři je pro dvanáctiletého Konráda velký problém. Nemá totiž potřebnou fantazii. Ale má podivuhodného strýčka, a když se přidá ještě mluvící kůň Negro Kaballo, vyřezávaná skříň z 15.století a neobvyklé datum 35.května, je o dobrodružství postaráno.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    FIFI: vida, to by zapadalo do popisu, co pozadovala NIENNA: , resp. jeji muz. Jak si to tak pripominam, tak se po tom asi v antiku poohlednu, dost me to jako malou bavilo.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ja myslim, ze to snad vyslo naposledy, kdyz byl maly muj tata (rocnik 33), cetla jsem tu jeho knizku...pak to snad uz nevyslo, nevim..
    FIFI
    FIFI --- ---
    FUNTL: cepicky v Bylo to 35. kvetna nevim, ale zeptam se kamaradky, ta to cte detem porad.

    Co si pamatuji ja:
    hlavni hrdina je chlapec, ktery kazdy tyden (jeden den v tydnu - treba v utery) chodi na navstevu ke svemu stryci. Ten ma (tusim) prave tyto podivne kombinace jidel. Jednou prolezou skrini? (asi) a ocitnou se v jinem svete, kde prochazeji jednotlivymi dalsimi svety. Napr. je tam kapitola, kde si dospeli vymeni mista s detmi, dospeli jsou mlaceni rakoskou, jedna se s nimi jako s detmi..a naopak deti chodi do prace, vychovavaji sve rodice jako by byly jejich detmi. A ano, je tam i ten kun na koleckach.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    já nevím, já to nečetla. jen jsem už několikrát vyslechla od manžela, jak to pod dojmem onoho svěžího dílka s bratrancem o jedněch prázdninách zkoušeli
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    BALAENA: jo, to je lepsi. A jsou tam tedy ty organizovane deti v cepickach? Jako ten namet zni tak komunisticky, ze Kastner by mohl byt tim pravym autorem.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    FUNTL: vlašský salát s malinovkou
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    NIENNA: hm, jak jsem o tom zacala premyslet, tak jsem si vsugerovala, ze jsem tu knihu taky urcite musela cist. Jedine mi ale z podvedomi vytanul Erich Kastner a jeho Bylo to 35. května - ale po pravde vubec nevim, jestli ty deti v cepickach byly zrovna tam. Spis bych tam zaradila kone na koleckovych bruslich a chlapce, ktery jedl sunku se slehackou nebo takovou nejakou excentrickou krmi.
    GRISS
    GRISS --- ---
    GORMIE: jj, tyhle jsem našla, ale nepřišli mi moc hezké ilustrací a vůbec i těmi příběhy... možná že se pletu, možná ne...ale první dojem nebyl dobrý. Každopádně látková knížka z fléru je super. Jako dárek k narození dítěte je to vynikající. Na papírovou je času dost:) Ono i na tu látkovou, ale do té doroste rychleji
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    GRISS: Personalizovaných knih jsou mraky, namátkou:
    UČÍME SE HROU - Knihy na jméno a motanice z nakladatelství MODRÝ SLON
    http://www.pohadkaotobe.cz/
    Osobní Knihy
    http://www.osobni-knihy.cz/
    Krásné čtení
    http://www.krasnecteni.cz/personalizovane_knihy.html

    Konkrétní zkušenosti s tím ale nemám, takže kdo ví, jak je to s kvalitou ...
    GRISS
    GRISS --- ---
    SHANA: supr!! díky moc za tip na fler. Sice to není to co jsme hledala…je to ještě lepší!!! Originální, pro prtě jak dělané a ještě hezké. Díky!!
    SHANA
    SHANA --- ---
    GRISS: O českých knihách nebo říkankách pro děti, kde by bylo použito jméno dítěte, zatím bohužel nevím. Jen na Fler.cz jsem zahlédla textilní knihy pro děti, na jejichž přebalu bylo jméno a uvnitř příběh na přání. Odkaz tady: http://www.fler.cz/prodane-zbozi?uid=3078. V zahraničí se dá objednat Personalized Children's Book: http://www.iseeme.com/all-unique-personalized-childrens-gifts.html.
    To nakladatelství, které hledáš, by se mělo jmenovat Baobab: http://www.baobab-books.net/. Alespoň mi kolegyně nedávno říkala, že o tom viděla reportáž v televizi. Tady je článek z roku 2001: http://kultura.idnes.cz/...elstvi-z-presvedceni-d7j-/literatura.aspx?c=A010727_145843_literatura_kne
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Mám dotaz - nevíte někdo o dětské knize, kde byla brána kamsi pryč, kam mohly jen děti... Hrály si (žily tam) jako dospělý, rozlišovaly se pomocí čepic, měly zaměstnání a tak...? Autor snad nebyl český...
    Manžel o tom mluvil...(ehm, toužebně)... ale mě to vůbec nic neříká...takže těžko hledat...
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    doporučili byste mi něco ve stylu Ronja dcera loupežníka? u nás je to opravdu hodně v oblibě (tedy filmová verze, ale ta se prý skoro neliší od knižní), tak bych se ráda podívala po něčem obdobném pro menší děti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam