• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ANNAWA: to bude chtit asi vic deti :-))))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Kinder Bücher |Wieso? Weshalb? Warum? Junior | ab 2 Jahre | Kleinkind | Ravensburger
    http://www.ravensburger.de/leser/wieso-weshalb-warum/junior-ab-2-jahre/index.html
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LADY_MYSKA: mluvím o těch, co česky ani nevyšly, my máme třeba Školku a Moře, pak jsou třeba Já a ty, Les, Roční období, Naše miminko, Město, Barvy, Mláďata, Berušky, Zvířata v zahradě, Poníci, Kočky, Můj pes, ba i Kachny :-), je tam i počasí nebo dopravní výchova.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANNAWA: jsem ráda, že nejsem jediná, komu vrtá hlavou :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ANNAWA: Prosim te, jake jsou ty neklukovske tituly? Vim jen o nejakych zviratech, dobe kamenne a uceni casu, jinak se vetsinou jedna o technicke, klucici.

    Ale potvrzuji, co mame doma, tak ma uspech.
    MARUU
    MARUU --- ---
    ANNAWA: Dík, podívám se na to.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KAIRRA: jo, přesně! Byli jsme v Berlíně teď, takže vlaky IC budily veliké nadšení stejně jako červené příměstské :-)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ANNAWA: jo ty jsou super, Železnici jsme táhli s sebou vlakem do Berlína a to nadšení, že jsou ty vlaky kolem stejné jako v knížce! :))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MARUU: my máme rádi ještě tuhle sérii, jen koukám, že z ní momentálně nabízejí především "klukovské" tituly http://www.albatrosmedia.cz/...h=U%C5%BE+v%C3%ADm+pro%C4%8D%3F&searchBy=edition&sortBy=date&dir=desc

    Jsou to dva formáty ten enší je do kabelky ideální, B to miluje, je to tak plus minus od dvou let, kupujeme to i na cestách - vlastně z každého výletu někam do zahraničí nějakou přivezeme, vyšlo jich celkem přes padesát, hodně jsou i o zvířatech, broucích, další o dětech, školce, domě, městě. Není to dlouhé čtení, dá se o tom mluvit, otvírací okénka.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MARUU: doporučila bych cokoliv z řady Jaro-Léto-Podzim-Zima od Berner, o které se tu teď hodně mluvilo, nebo Hledej krtka či od paní Suess jakoukoliv kreslenou knihu, ale je to větší formát (ale úzké)
    MARUU
    MARUU --- ---
    Nemáte tip na skladnou knížku (lehká, tak akorát do kabelky)? Potřebuju dceru (20měsíců) zabavit na dovolené. Nemusí mít žádný příběh, ideálně jen obrázky (čím víc jich bude na stránce, tím líp). Něco ve stylu encyklopedie jako tyhle od Infoa http://www.infoa.cz/zbozi/moje-prvni-kniha-zvirata/ (máme doma už všechny z téhle série, tak pátrám po něčem podobném). Hlavní je, aby nebyla moc těžká, ale zároveň měla nějaký obsah a neokoukala se, než na dovolenou vůbec dojedeme :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    THURINGWETHIL: pokud jde o tučňáky, plyšového tučňáka vlastní chlapec, který se v českém vydání jmenuje Andrej, ale v německém originále Linus - muž jménem Linus Torvalds je otcem operačního systému Linux, jehož maskotem je tučňák. Ale možná je to taky náhoda :-)

    My tuhle série taky milujeme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAGGIE:
    ANNNA: autorka sama v nějakém rozhovoru říká něco v tom smyslu, že Oskar je záhadný a že se to jeho tajemství třeba nikdy nevysvětlí anebo možná jo, čili za tím asi taky nelze víc hledat - v němčina nicméně vyšla knížka věnovaná jen jemu,a le zrovna teď o víkendu jsem se po ní schválně letmo koukala v Německu a nenašla jsem ji.
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    ANNNA: Přiznám se, že mi to nepřijde divnější, než je celková divnost téhle (naprosto úžasné) série knih. :) Ale já taky nejsem zrovna vzorem běžně uvažující populace.

    (Třeba se cítí osamělý, má nějaké trauma z dětství a hezké vzpomínky na život na dvorku. :D A nebo to autorce přišlo jako prvek, který bude vzbuzovat dostatečnou zvědavost :))
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    THURINGWETHIL: To určitě! V plném batolecím provozu máme zatím jednom dvě knížky, ale denně to určitě hodinu, ne-li víc, dá. Už jsem se přistihla, že po uložení dítěte listuju Létem a Podzimem, protože se nemůžu dočkat :)

    Já nevím, liška má hlad a vybírá koše. Že má ženská ráda plyšáky - budiž. Ale dospělý chlap v dlouhém kabátě, který se zářivým úsměvem po ulici honí vyděšenou husu... to je prostě divný :)
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    ANNNA: Agáta má zase ráda tučňáky. :) A liška vybírá odpadkové koše. Myslím, že dr nad tím dá přemýšlet hodiny a hodiny. :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    :DDD
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MAGGIE: No já právě nevím.. Husu nosí a vypouští k ostatním určitě i v Jaru, ale je jima dobře posedlej... tuším v Létu okouní, jak si nějaká holčička hraje s husama, někde si kupuje umělou husu, na lampionový průvod si pořídí lampion-husu... A celá ta postava je taková... znepokojivá :)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ANNNA: příběh začíná zimou, kdy jednu husu vypustí na svobodu za jejími družkami (poslední dvoustrana v parku), a na podzim, kdy všechny příběhy končí, jí opět potká během lampionového průvodu a má z toho radost - víc bych v tom neviděla za jinotaje, i když bůhví, co tím chtěl autor říci, že :))
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Mám takový hloupý dotaz na majitele Zima-Jaro-Léto-Podzim. Zatím máme s dítětem důkladněji "pročtené" hlavně Jaro, zlehka Zimu. Léto a Podzim si zatím šetříme, takže ho ještě nemám tak zmáknuté, ale - dozvím se někdy, co to má Oskar s husama?! Mě ten jeho zájem o husy fakt znepokojuje :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam