• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.


    Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

    Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

    ... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

    "Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANNAWA: My jsme zatím ve fázi: "...takže měla na zádech místo sedmi teček patnáct. Ta brečela! Hotovo, konec knížky." - "Ještě jednou od začátku!!!"
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: Mám už strašně dlouho stejný pocit. A ještě je to umocněno tím, že kromě čtení si ještě musíme prohlížet encyklopedie ryb, zvířat, bagrů, máme teď doma dvě knížky jen o žralocích... Plus malý má rád jiné knížky než starší a musím čas půlit :(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    FUNTL: vidíš, Pippi už vytáhnu pro Bartoloměje. Akorát můj pocit je, že prostě nestíháme číst všechno, co podle mě stojí za to a co by i on rád.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ja mel rad tohle:
    Eduard Petiška - Příběhy, na které svítilo slunce | Čtenářský deník
    http://www.cesky-jazyk.cz/ctenarsky-denik/eduard-petiska/pribehy-na-ktere-svitilo-slunce.html
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    ANNNA: podepisuji BEBERA: tipy. U nás dost frčela i Pipi Dlouhá Punčocha, některé vtípky jsou spíš pro větší, ale ne vše. Pak taky třeba Dášeňka, jo a opravdu velký hit byl http://knihy.abz.cz/prodej/dopisy-od-felixe
    Já teda nebyla nadšená čtenářka, ale děti jo. Je tam množství obrázků a opravdové dopisy od toho králíka, takže vzrůšo.
    Chrochtík je možná nějak genderově vyhraněný - synovi se to nelíbilo (ale dostal se k tomu až tak v 6 letech), dcera (3 r, když jsme to dostali) to měla velmi ráda.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Prosím o zařazeni posledního odkazu od Bebery do záhlaví klubu.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BEBERA: Díky moc za tipy!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNNA: Už jsem to jednou psala, ale pak se smazala, protože to nejsou vyloženě knihy na pokračování, textu je tam spíš míň, ale oba kluky bavily ty krátké příběhy od Lindgrenové - Já ještě nechci jít spát a Já chci taky do školy a pro tříletou mi přijdou docela přiměřené.

    Jinak i v těch třech letech jsme se synem rádi četli (a s druhým zase čteme) knížky i s malým množstvím textu a velkými obrázky jako Tam, kde žijí divočiny (Sendak), Ajdar (Satrapiová), Oskar a měsíční kočky, všechny díly Mumínka (Tove Janssonová) a oba kluci mají strašně rádi knížky od Pavla Čecha kromě Zahrady (napadá mě Pavouk Čenda, Velký závod)...

    Pro knižní tipy chodím nejčastěji k Maaristanovi na blog http://maaristaan-detskakniha.blogspot.cz/ , knížka je vždy pěkně popsaná, několik stránek je vyfoceno a co vyberem, to se nám líbí. Jediné, co z doporučovaných, které jsme vyzkoušeli, nějak kluky nezaujalo, byl Chrochtík a Kvíkalka.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BONEMINA: to je fakt, že občas mě to zarazilo, pak jsme o tom s B mluvili.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNAWA: No, mohla by být i horší, ale protivná mi přijde dost. Ale možná mě tam zlobí víc ty reakce okolí. Lotta něco provede, ani se pořádně neomluví a ostatní za ní nakonec přijdou s tím, že je to vlastně ok, všechno odpuštěno.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BONEMINA: trochu možná, ale strašnej? To mi neprislo.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNAWA: Lotta je strašnej prevít! A navíc jí nakonec skoro všechno projde, i když je někdy na ostatní fakt hnusná.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETRUSKA: Tenhle komplet je u nás ve zlatém fondu už přes rok, ale teď spíš tříletá ukazuje 17 měsíční, kde co je :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETRUSKA: ty jsou skvělé, jen připomínám, že první díl je Zima. Ono to na sebe navazuje.
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    PETRUSKA: Přidávám se k doporuční, na základě zdejší chvály na tyto knížky jsem je také koupila a musím říct, že hodně baví i mě. Dceři (2 roky) jsme zatím dali Podzim a Zimu (Jaro, Léto a Noc máme přichystané k dalším příležitostem), je z nich nadšená, baví jí sledovat, co která osoba dělá, jak se vyvíjí její příběh, zda bude i na další stránce, povíme si o zvycích, které se dělají v tom ročním období, hledáme ptáčka Nika, kočku Micku..., je to moc fajn, jsme z těch knížek nadšené, takže díky všem, kdo jste tu na ně dávali tip.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Nas dvouletak miluje knizky od Rotraut Susanne Bernerové - my mame Podzim a Noc, jeste je k mani urcite Jaro, Leto a mozna dalsi. Jsou velke, plne obrazku bez textu a vzdycky tam najdem neco noveho. Doporucuju, urcite postupne koupime dalsi.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANNAWA: Ale tak ta vypadá skvěle! Díky :-)

    QUAACA: Od Grimmů tu máme jednu velmi oblíbenou sešitkovou Sněhurku, a až na samotné finále (na bále obujou macechu do rozpálených střevíců, a ona v nich tančí, dokud nezemře. The end) je to v mezích mé tolerance...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANNNA: Lotta z rostacke uličky, Astrid Lindgrenova. Hlavní hrdinkou je tříletá holcicka.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    u nás je teď u čtyřletýho hit Emil z Lönbergy - je toho víc knížek, maj v knihovně
    Emil dělá rošťárny, teď naposled jsem se smála nahlas, když mladší sestře nabarvil hlavu na modro, páč stará chůva říkala, že v kraji řádí tajfus (tyfus) a kdo ho má, má modrou hlavu a zrovna k nim šlo procesí na kafe po kostele a ta stará chůva jim běžela naproti, že tam maj tajfus :) no, jako fakt tam vymejšlí psí kusy...bambin je nadšenej
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Manžel teď začal skoro čtyřletému synovi číst před spaním Dobšinského. To mi teda už jako drasťárna přijde, ale synovi se to líbí. Ptala jsem se ho, jestli se těch pohádek nebojí a říkal že jo, ale že se bojí hezky. Má to na střídačku se Starými řeckými bájemi a pověstmi, král Midas je momentálně oblíbený skoro stejně jako mašinka Tomáš :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    Pohádky bratří Grimmů jsem nedávno našla u popelnice, myslela jsem si, že je to nějaká drasťárna a vůbec mi to nepřijde zlý, občas někdo umře, no a co. děti (5 a 2,5) moc baví! a jsou takové akorát dlouhé, před spaním většinou dáme tři. a je jich tam hodně :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam