• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Nas dvouletak miluje knizky od Rotraut Susanne Bernerové - my mame Podzim a Noc, jeste je k mani urcite Jaro, Leto a mozna dalsi. Jsou velke, plne obrazku bez textu a vzdycky tam najdem neco noveho. Doporucuju, urcite postupne koupime dalsi.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANNAWA: Ale tak ta vypadá skvěle! Díky :-)

    QUAACA: Od Grimmů tu máme jednu velmi oblíbenou sešitkovou Sněhurku, a až na samotné finále (na bále obujou macechu do rozpálených střevíců, a ona v nich tančí, dokud nezemře. The end) je to v mezích mé tolerance...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANNNA: Lotta z rostacke uličky, Astrid Lindgrenova. Hlavní hrdinkou je tříletá holcicka.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    u nás je teď u čtyřletýho hit Emil z Lönbergy - je toho víc knížek, maj v knihovně
    Emil dělá rošťárny, teď naposled jsem se smála nahlas, když mladší sestře nabarvil hlavu na modro, páč stará chůva říkala, že v kraji řádí tajfus (tyfus) a kdo ho má, má modrou hlavu a zrovna k nim šlo procesí na kafe po kostele a ta stará chůva jim běžela naproti, že tam maj tajfus :) no, jako fakt tam vymejšlí psí kusy...bambin je nadšenej
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Manžel teď začal skoro čtyřletému synovi číst před spaním Dobšinského. To mi teda už jako drasťárna přijde, ale synovi se to líbí. Ptala jsem se ho, jestli se těch pohádek nebojí a říkal že jo, ale že se bojí hezky. Má to na střídačku se Starými řeckými bájemi a pověstmi, král Midas je momentálně oblíbený skoro stejně jako mašinka Tomáš :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    Pohádky bratří Grimmů jsem nedávno našla u popelnice, myslela jsem si, že je to nějaká drasťárna a vůbec mi to nepřijde zlý, občas někdo umře, no a co. děti (5 a 2,5) moc baví! a jsou takové akorát dlouhé, před spaním většinou dáme tři. a je jich tam hodně :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MAGGIE: Když ty máš podle mě nadprůměrně literárně zdatné děti :-)

    Jinak mám doma Čunkši, vrať se! a vypadá to moc dobře, ještě jsem nestihla rozečíst. Na novoměstské radnici je dnes a zítra výstava hraček a u jednoho stánku tyhle knížky mají. Nevím, jak zítra, ale dnes tam byli autor i ilustrátor, takže mám podepsaný výtisk ;-)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ANNNA: pohádky bratři Grimmu, Dětský zverinec od Pavla Brycze, Staré řecké báje a pověsti, všechny knihy v sérii Mikulasovo patalii, v IKEA knihy pro deti, Deti z Bullerbynu, ..
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ALDEMIK: Neznam,jednu Anicku z roku 1976 maji v knihovne,pujcime si ji,diky za tip
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNNA: Z prvnich delsich knih u nas hodne frceli Vceli medvidci...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GIOMIKY: možná jsem to napsala nejasně, myslela jsem tištěnou knihu...
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ALDEMIK: Ehm, až teda zjistím, jak od nich do Čech vlastně ty knihy dostat :-)
    (na Amazonu bohužel moc nic)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Nevím, kdo znáte knížku O malé Aničce - http://www.cbdb.cz/...nicce-lilla-anna-leker-med-bollar-lilla-anna-flyttar-saker-lilla-anna-julklapp
    naprosto dokonalou knihu pro rozmlouvající se batolata s jednoduchými ilustracemi, milým a jednoduchým textem a velkým věhlasem v rozvoji předmatematických schopností :-)
    Vyšla kdysi za komunismu a od té doby ani ťuk.

    Budu objednávat ze Švédska další díly, protože můj chlapeček ji prostě zbožňuje. Přeložím si to... prostě nějak. Kdybyste se někdo chtěli přidat, napište do pošty.
    inger sandberg | Adlibris
    http://www.adlibris.com/se/sok?q=inger+sandberg&pn=6&ps=10
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Mohla bych poprosit o tipy na první delší příběhy, které vaše děti zvládli?

    Tříletá dcera je velký posluchač, ráda bych jí dopřála i příběhy na pokračování. Zatím měl velký úspěch třeba Ferda Mravenec, nebo Králíček Petr od Beatrix Potterové. Potřebuje dějové obrázky, aby udržela pozornost.

    Díky za nápady!
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    v Albertu-hypermarket, maji ode dneska do nedele vsechny knihy za 50%. vyber je sice omezeny, ale neco se tam najit da. koupila jsem Ezopovy bajky od Zacka ilustrovane Bornem ahttp://www.ibestof.cz/...ze-spolecnosti/jiri-zacek-a-adolf-born-uchopili-po-svem-ezopovy-bajky.html
    a neco pro dospely, maji takovy ty popularni bestselery, na vanoce idealni
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Pár aktuálních tipů pro nejmenší čtenáře...

    Čtení na dobrou noc - část první
    http://www.casopisxb1.cz/aktuality/dobrou-noc-1/
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: koukám do knihovny na Šrutův překlad, znáte někdo?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Já taky hledám: někdo mi říkal, že má na chatě knihu z dětství (80. léta) - Disney pohádky (popelku, sněhurku a asi i další) s ilustracemi z filmů. Nepochopila jsem, zda je to nějaký soubor nebo zda to má jednotlivě. Doporučíte mi nějaké ne moc přeplácané vydání Sněhurky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam