• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.


    Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

    Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

    ... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

    "Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TRISSIE: náhodou ekologické haluze Krtek ve městě a takový to jak se pánovi zdá že všude došel benzín (nevím jak se jmenuje) mě hodně baví. A ještě Autíčko. Ale čím novější tím příšernější, tojo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: kteří chodí všude pěšky :-)
    jsem infantilní, no :-)

    ale animovaný krteček mi taky leze na nervy
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: jako Máte práci pro tři ježky asi pro roční batole dobrý, ale mě s tím Žáček fakt zklamal. Primárně teda Krtek a Vánoce - ty víš, že nejsem věřící, ale na magii Vánoc si potrpím dost a příběh o tom, jak si Krtek s myškou nahrabali milion dárků, žrádla a ozdob, aby měli "Štědrý večer jako u lidí" mě hluboce zklamal. Ale já teda nenávidím krtka tak nějak globálně jako postavu, možná s výjimkou příběhu o socialistické spolupráci na kalhotkách, odmítám ho i pouštět a kupovat na čemkoli, kde si můžu vybrat, takže máme asi tři leporela a ty ještě schovávám :))
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BALAENA: Díky. Jakuba jsme ještě nečetli, ale Fantastický pan Lišák měl úspěch, tak dám Walliamsovi šanci :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    RYBKA: dítě to čte. a nevypadá to úplně blbý.
    je to zhruba na stejnej věk jako Roald Dahl. čili jestli to u vás je na Jakuba a obří broskev, je to i na Pana Smraďocha.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: MARKYSHA: Bude líp! Ještě nedávno byl M. večer buď tak unavenej, že u čtení usnul, nebo šel na chvíli na tátou na chlapskou čtvrthodinku, teď už poslouchá s holkama. Zvládá i Ronju dceru loupežníka :-)

    Kdo máte trochu starší děti - znáte Davida Walliamse? Dá se to číst?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: jaj to přesně máme, takovou sadu různých knížek do kapsiček v metru na stěnu, ne? Mně hlavně vadí číst něco dokola, zvlášť něco takového.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARKYSHA: ale ty veršíky jsou hezký, asi jsem infantilní, ale mně se líbí :-)

    Medvědice s medvídětem
    vedou život veselý
    a když najdou něco k snědku
    tak se spolu rozdělí
    :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: no tak to mám taky, většinou čtu teda každýmu zvlášť a ten první/druhá si mezitím můžou potichu hrát. Ale radši tohle než Krtečka, to je zlo zloucí, jak se jednou nechal slyšet Tonda: "nevím, jaký hlupák to napsal".
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TRISSIE: u nás večerní čtení teď několik týdnů (spíš měsíců) vypadá tak, že starší holky leží a poslouchají a nejmladší řádí v postýlce, dělá na nás Baf, zpívá, bouchá něčím o zeď a mezitím vydává všechny ostatní myslitelné hluky. A já sedím a čtu předstírajíc, že je tam ticho a pak si léčím hlasivky.. Přes den společné čtení absolutně no way, ale starší už si čtou samy, pětiletá si přelouská komiks, devítiletá dělá rekordy v tloušťce knih (právě čte Tobiáše Lolnesse). Ale běda, když začnu někomu něco číst, to se na mě sesypou aby jim nic neuniklo a během dvou minut je z toho peklo :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no, knížky... já teď se smutkem zjistila, že nejvhodnějším čtivem pro naši bandu (5 a čtvrt a dvojčata 3,5 roku) je Krteček. Protože jedno čtvřverší na stránce plné jednoduchých obrázků je tak to maximum, na kterém udrží pozornost všichni tři najednou :-(

    ne že by každý z nich nedokázal vyslechnout separátně několikastránkovou pohádku nebo příběh. Na to mají. Ale pokud se čte všem třem naráz, tak jeden poslouchá, druhý napůl, a třetí by nejradši běhal kolem, takže začne šťouchat do druhého, který se přidá, případně do prvního, který si začne stěžovat...
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Hlásím naprostou fascinaci několika dětí v okolí knihou Adam a koleno od Dagmarky Urbánkové. Pro věk tak 2-3 roky, možná i pro trochu menší hodně rozumějící. Znám ji dlouho, ale přišlo mi, že mého Tobíka nezaujme (přišlo mi, že pro něj nebude přehledná), dost jsem se ale pletla...
    Adam a koleno - Dagmar Urbánková | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/162496/adam-a-koleno/
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TUVDEN_NIMA:
    Teď čteme druhý díl. Dcera jak zase trochu poporostla, tak už to daleko víc chápe a aplikuje v životě... zrovna dneska na návštěvě snědla domácí holčičce jeden dílek z adventního kalendáře, a pak jsme si povídaly o tom, jak se i Lauře vždycky ulevilo, když řekla jakou lumpárnu zase vyvedla :-)
    TUVDEN_NIMA
    TUVDEN_NIMA --- ---
    ANNNA: no díky, já asi před měsícem prohledala u rodičů celou knihovnu, abych tuhle knihu našla. nemohla jsem si vzpomenout na název! hledala jsem ji pro dceru a teď už vím! :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Probíraly se tu knížky o zajících - úplně náhodou jsem narazila na tohle:
    Zajíčkova cesta
    http://www.hugochodibos.cz/knizky/581-zajickova-cesta.html

    Mimochodem, ten Hugo chodí bos se mi fakt líbí!
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    nemáte někdo Výletovník od Adély Ručkové Moravcové? Zaujalo mě to a ráda bych to pořídila synovi a synovci, jen bych nerada koupila nějakou úplnou blbost.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAGGIE: mám stejný problém :-)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Začínám se trochu obávat, abychom pod stromečkem nenašli jen knihy pro děti, tolik krásných titulu, co ted porůznu vyšlo, ze uz se musim krotit v dalších nákupech. Ale uz se nemůžu dočkat, az je budeme vecer číst.

    Jinak diky za tip na knihu Uprostred hlubokých lesu. Prave ji docitame a je to super!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MADE
    MADE --- ---
    ahoj, sháním dvě knížky na vánoce
    - nějakou s motivem bagrů pro 2,5 ročního kluka, myslím, že by už mohl dostat do ruky něco víc než leporelo, bargy jsou celý jeho život, takže čím víc, tím líp... máte tip?
    - nějakou knížku pro 4,5 letou holku. Původně jsem měla zálusk na https://www.kosmas.cz/knihy/202205/hleda-se-hvezda/, ale asi je na to ještě malá - nebo ne? Máte někdo zkušenost?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TAPINA: hele, četla jsem a už nedohledám kde, samozřejmě ověření z praxe nemám :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam