• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.


    Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

    Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

    ... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

    "Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"


    Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANNAWA:
    JANISKA: každopádně, zde k mému názoru že je to spíš pro deti 3+ Zaútočily u nás choroby.



    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    JANISKA: B ji dostal ve 4 letech, to mi přišlo akorát, vládnou to určitě i menší děti, ale byla jsem ráda, že za normu považuje papírové knihy, ne tyhle mluvicí.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    JANISKA:
    TANAIS: my tužku dostali, zprvu se mi to nezdálo, ale dneska už máme cca šest knížek a jsme si tím spokojený, jediná krize je, že se toho dožaduje i 16m dcera a to jsou pak boje.

    Bartra (5,5) to baví nesmírně, momentálně je největší hit Atlas světa a Lidské tělo, jindy to byla zvířata, B se z toho naučil spoustu věcí, které pak umí používat i v jiných souvislostech, takže to jen nememoruje, zabaví se s tím sám, spíš bych si někdy vyčítala, kdybych ho k tomu odkládala, tak si to pak někdy spíš na můj popud čteme spolu, děláme ty kvízy, hledáme ty země i na papírových mapách a tak. Není to tak, že bychom kvůli tomu četli méně normální knížky, večer před spaním třeba tužku nepoužíváme nikdy.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    JANISKA: Já se na to před Vánocema ptala v klubu pokročilých rodičů, tak si tam můžeš vyfiltrovat reakce.
    My jsme od toho zatím upustili, protože mi to za ty prachy nepřijde jako tak velkej zázrak :-) Jediná knížka, kvůli které o tom ještě uvažuju, je angličtina.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    JANISKA: Mame ji uz rok, sama bych to nekoupila, prijde mi to drahy. ALE holku (4roky) to bavi, a dokaze se tim sama celkem na dlouho zabavit. I ty pohadky, pisnicky i ty naucny knizky, bere si to vecer pred spanim do postele. Kluka (7let) to naopak nebavi vubec. Knizky dostava holka postupne uz rok k svatkum/vanocum od ruznych pribuznych.
    Melo by to mit i nejakou moznost si tam nahravat vlastni pisnicky a zkouseli jsme si tam i nahravat mnou ctene pohadky, ale obcas se stane, ze se to samo zahadne vsechno smaze. Takze ta funkcnost neni 100%, nebo to holka maze omylem, nevim..

    Takze za me, pokud nekoukas moc na cenu, a mas hravou malou holku,co si jeste sama neprecte knizku, tak asi proc ne.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    JANISKA: Mně to přijde jako takový mutant mezi tabletem a knihou. Není to ani jedno a ani jedno a ani jedno to nedokáže nahradit. A ještě je to drahý "jakokráva". Takže za mě ne.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Ahoj, anketní dotaz: koupili jste už svejm dětem nějakou interaktivní knihu s tzv. "elektronickou tužkou"? A jak jste byli spokojení? Jak se líbila (cca jak starejm) dětem? Pracujou s ní děti samy, nebo s nimi knížku čtete vy? Kdyby se někdo vyjádřil, budu ráda. I za případná vyjádření těch, kteří koupi zvažovali, ale z nějakého důvodu ji nakonec neuskutečnili.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FORDOVA: Neznám, ale až se vám podaří ji dát dohromady, chtěla bych ji taky. Zní to jako pěkná básnička pro našeho motonadšence :-)
    FORDOVA
    FORDOVA --- ---
    Mám takovou pitomou prosbu, dnes mě tatínek zaskočil dotazem, jestli si nepamatuju básničku z asi 40 let staré knihy/leporela, ze které dal dohromady už jen útržek, možná i ne úplně přesně /Hasičské auto míří sem a sedm mužů sedí v něm/.
    Nepamatujete si to někdo celé? Naše rodina se tím teď velmi trápí:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Dlouho jsem se nemohla dogooglit knížky, kterou jsem měla ráda jako malá, pamatovala jsem si jen útržky o skřítcích, co chystají zimní sny pro lesní zvířátka, až minulý týden konečně zaklapla správná klíčová slova do sebe a titul je na světě - Marie Kubátová: Pohádky lesního ticha
    A co se nestalo - úplně náhodou, aniž bychom o tom mluvili, když jsme byli na Vánoce u našich, tak ji mamka vytáhla odněkud z hlubin knihovničky, ani jsem nevěděla, že tam pořád je. Pořád je to krásný! A taky to i na další generaci skvěle funguje při uspávání, jak se tam pořád píše o spaní, o snech a vypráví se krásné snové příběhy.
    Sehnat tu knihu bude dneska oříšek, mají ji v nabídce tu a tam antikvariáty, ale myslím, že má i dnešnímu mladému čtenáři co nabídnout :o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    vzpomínám si z dětství na pohádku o "princezně z cukru". Figurovala v tom královna matka, která jedla jen sladké, takže když jí přinesli královské mimino, omatlala ho cukrovýma rukama a všichni si mysleli, že malá princezna je z cukru. Na konci princezna nedopatřením zmokla a když z ní odtekla cukrová vrstva, tak se zjistilo, že vlastně z cukru vůbec není.
    Mohlo jít buď o pohádkovou knížku, nebo možná omalovánky? Nevíte někdo?
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Máme pro vás pár tipů na krásné dětské knížky, které by se u vás mohli objevit pod vánočním stromečkem...

    XB-1 » Čtení na dobrou noc 2016
    http://www.casopisxb1.cz/aktuality/cteni-dobrou-2016/
    FIFI
    FIFI --- ---
    ANNNA: tak máme 20 prodejen a jsou to různorodá knihkupectví. Některá by bez nás zanikla, jsou na tradičních místech, jiná jsou v OCéčkách.. Letná je jedním z tradičních míst.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    FIFI: pardon, pardon! Přijdu udělat kšeft ;)
    FIFI
    FIFI --- ---
    ANNNA: no retezec... snazime se, aby to na Letne bylo skvele knihkupectvi:)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ANNNA: Aha, to jsem netušila.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ATUARFIK: Sice řetězec, ale ideální poloha, což se počítá :-) Díky...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ANNNA: Knihkupectví Letná, na rohu Veverkovy a Milady Horákové (tj. dole u Štrosmajeráku), dětská sekce vpravo vzadu.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Poslední dobou nakupuju knihy takřka výhradně systémem "vyberu na internetu, objednám do malého místního knihkupectví, vyzvednu". Ráda bych si ale taky jednou fyzicky zalistovala zajímavou současnou knižní produkcí pro děti. Máte doporučení na nějaké dobře zásobené knihkupectví v Praze, ideálně kolem Anděla či Letné? Radši bych podpořila nějakého menšího knihkupce, než řetězce....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Skvělá kniha - přímo na míru předškolním věku.

    Pohádky do postýlky - Marek Šolmes Srazil | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/125372/pohadky-do-postylky/
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TAPINA: Už jsem myslela, že jsem v tom byla sama. Krtek a rybka jsme četli denně asi rok. Starší syn, který to byl nucený poslouchat, to umí nazpaměť slovo od slova, jak jsem zjistila u logopedky, když jsme zapomněli připravit vyprávění.
    A druhou vlnu teda fakt nechci! :-)
    Užívám si, že už můžeme číst i jiné věci a nemusíme je pořád opakovat, protože jsou zvědaví na pokračování.

    Mikuláš nadělil Tik, Ťak, Ťuk a to má úspěch velký!
    Tik, Ťak, Ťuk - Černík Michal | Knihy Dobrovský
    https://www.knihydobrovsky.cz/...k-pohadky-o-trech-tucnacich-680270?gclid=CNfB-uPI5dACFRS6GwodbdYMkg

    Přinesl taky Proč má kos žlutý nos u toho teda velmi spolehlivě usínají. A musím přiznat, že i mně se to při čtení zdá celkem těžké a ne úplně hladké. A možná i zbytečně moc popisné...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam