• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Neil Gaiman v rozhovoru rikal, ze jeho syn byl obklopen literaturou atd a nic. Ze Gaiman zkusil vsechno a nic. Tak uz to i vzdal, pak bylo synovi 12 a setkal se nejakym slavnym autorem ci co (nevim) a najednou se to v nem zlomilo, zacal hodne cist a ted je normalni gaimanovsky kinohomol

    Celkove ta povinnost cist je desiva, fakt bych se bala co kdyz si to decko zosklivi navzdy. Sorry vim ze je to zde OT ale nemohla jsem si pomoct.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: U nás lehoulince zabralo, když jsem mu jednou změřila čas, jak dlouho mu trvá přečíst třetina stránky, pokud u toho nedělá žádné ofuky a pak mu ukázala, že kdyby si sedl a soustředěně přečetl stránku, trvalo by mu to šest minut, zatímco pokud se koulí po posteli sem a tam, vymýšlí si, co všechno ho bolí a proč nemůže číst, schválně se otáčí od textu a vymýšlí si, jaké slovíčko tam je podle prvního písmenka, jsme po třiceti minutách teprve v půlce a otrávení jsme oba dva. Jinak ho motivuje jen to, že až tu stránku přečte, může si jít dělat něco, co ho baví a na co se těší (zapalovat a zhasínat svíčku apod.). Bohužel :(
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MAGGIE: já už zkusila kde co. Doma čteme z Ferno Ohnivý drak, což je krátké dobrodružství malého kluka, který jde zachránit království, nezájem. Leží tu encyklopedické knížky o rybách a zvířatech, které ho dřív bavily, nezájem. Zkoušela jsem teda aspoň komiksy, nezájem. Čtu jim Warrena XIII, v podstatě taky nezájem...
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    A co treba zkusit nejaky jiný komiks? Treba Vlase a Bradu. Ja si říkám, jestli to nemůže byt jen tim, ze nechtějí číst prave tu věc, co se očekává, ze budou číst. Anebo jim to uz připadá zbytecne, neb čtení uz přece brali v prvni třídě a oni uz jsou druhaci? ;)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: uff, to je asi néjaký syndrom druháků, u nás je to momentálně totéž v bledě modrém. A k tomu dneska paní učitelka na třídních schůzkách pravila, že čtení je bída a budou mít každý den úkol ze čteni a jeden jiný. Takže od šesti přemýšlím, jak to budu dělat, aby se každé odpoledne nezměnilo v peklo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Před časem jsem tu lkala nad sousedky dcerou, která ve druhé třídě neměla vůbec zájem o čtení a brala to jako největší otravu. A je to tady. Syn je ve druhé třídě, čtu mu od malička, v knihovně jsme byli pečení vaření, knížkama byl obklopen a co? Nechce číst. Vůbec. Ani trochu. Ani ten Čtyřlístek si sám neotevře. Hádá se o každou větu, kterou má přečíst, co větu, o každé slovo. Nechápu to, mně se čtením otevřel úplně nový svět a tady je úplný nezájem. V podstatě už ani nechce čtené poslouchat. Když začnu číst mladšímu, po chvíli nenápadně přijde a tu půl hodinu, hodinu s námi leží a poslouchá. Ale jakmile navrhnu, že si budeme číst, křičí neeee a vymýšlí jiné věci, které by dělal raději...:(
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    JANISKA: Za mě doporučuju https://bookwormsdiary.com/ a její Facebook: https://www.facebook.com/bookwormsdiary/
    Autorka pracuje v Albatrosu a píše knihy pro prcky ;-)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    MAGGIE: Já je nepotřebuju číst kvůli tipum na knížky, ale kvůli profesní úchylce, píšu disertaci o diskursech o literatuře pro děti a mládež a zajímal by mě právě víc ten neodbornej :)
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    JANISKA: já to tedy sleduji zejména tady (plus nominace na různé literární ceny) a zatím spokojenost ;) spíš nestíháme všechno přečíst, protože momentálně už podruhé za sebou čteme Warrena XIII. a vševidoucí oko, anžto je to u nás fakt šlágr roku
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Máte nějakej oblíbenej blog nebo videoblog o knížkách pro děti?
    Znám maristaana a knihydetem.cz, máte tip na něco dalšího? Včera jsem zkoušela googlit bez doporučení a vypadlo na mě bohužel pár trochu děsivých objevů :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANNAWA: Mimochodem Nesbo patří k autorům, kteří do knížek montují spoustu narážek určených spíš dospělým, takže by tě to podle mě mohlo i bavit.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANNAWA: obecně se píše, že je to pro děcka cca 8 až 12 let, ale předčítání šestiletýmu by mělo být ok
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ANNAWA: já jsem to nečetla :) takže zodpovědně nepotvrdím. ale snad jo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BALAENA: takze předčítani sestiletemu bude ok.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JANISKA: dítě je sjíždí pořád dokola, všechny čtyři díly. nestěžuje si

    ANNAWA: K. je dostal asi ve třetí třídě, ale klidně by mohl i o dost dřív
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    JANISKA: ja to jeste necetla, ale uvažuju o tom - pro jak stare deti to je?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Četli jste někdo (s dětmi či bez nich) Doktora Proktora?
    Já mám přečtenej první a čtvrtej díl. Hodně mě nalákalo, že se o Nesbově stylu psaní pro děti mluví jako o podobnym stylu Dahlově, ale v důsledku jsem celkem zklamaná. První díl mi připadal jako fajn rozjezd, ale čtvrtej se mi už zdál spíš slabej (postavy tam najednou jednaj naprosto nelogicky vzhledem k tomu, jak jsou vylíčený v prvnim dílu, vypravěčovy vtípky mi připadaj čím dál vynucenější...). Má cenu číst ten druhej a třetí díl?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---

    Tak jsem male koupila Warrena XII. Docela jsem zvedava, co ona na to.

    Warren XIII. a Vševidoucí oko - Tania del Rio | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    Warren XIII. a Vševidoucí oko - Tania del Rio | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/224239/warren-xiii.-a-vsevidouci-oko/
    A ja se tesim na dalsi dil :-))
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    JANISKA: máme jen Janouchovou, a byl to v daném čase velký hit. Fakt povedené. Mladšímu dítěti, ač není a nebylo v očekávání sourozence, se to taky velmi líbilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam