• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    Jo a ještě by bylo dobré, aby to bavilo i mě, zapomněl jsem dodat. :)
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    MAGGIE: Krátké kapitoly, obrázky, jednodušší děj. Štorcha fakt ne. :) I když Burianovy ilustrace jsou samozřejmě skvělé. Na Bratry Lví srdce jsem zapomněl, ta je dobrá - až na to nabádání dětí k sebevraždě. ;) Do Narnie se mi moc nechce.
    Četli jsem Howlův putující zámek, to není špatné, i když je to poněkud šílenost.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    anebo co Štorch a Lovci mamutů, Minehava, Osada Havranů, Hrdina Nik apod.? Ale to nesplňuje podmínku fantasy. A taky od Lindgren Bratři Lví srdce, to je úžasně napínavá kniha, fakt pecka!
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    GORMIE: Warrena naše mimina zbožňují a už se nemůžeme dočkat, až vyjde někdy na jaře překlad druhého dílu - k tomu vřele doporučuju celého Walliamse (přečetli jsme už velkou část jeho tvorby pro "děti" a pokaždé super - teď čteme Nejhorší děti na světě, což jsou krátké příběhy, před tím Půlnoční gang, Babička drsňačka, Pan smraďoch atd. - všechno super, možná jen Malý miliardář není až tak "vtipný" a napínavý). Nebo bych zkusila třeba Narnii? Ta je krásně dobrodružná, i když pro zaryté nevěřící možná až moc v některých fázích křesťansky vyhrocená.
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    RYBKA: Williams je trochu něco jiného. Dahla moc nemusím, kromě Karlíka. Na Křečkosaura se podívám. Díky.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    GORMIE: Zrovna tuhle jsem nečetla, ale podle popisu na netu bych si tipla, že by něco podobného mohly být některé knížky od Davida Walliamse, možná i něco od Dahla. A podívej se na Křečkosaura Rexe, z toho teď byli nadšení čtvrťáci u nás ve škole.
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    Warren XIII. a Vševidoucí oko byl u nás velký úspěch. Doporučí mi někdo nějakou knihu podobného ražení? Čteme to dohromady se syny 7 a 11 před spaním, takže to nesmí být nic složitého, spíš kratší kapitoly, obrázky. Ideálně něco trochu do fantasy.

    A kdo mi doporučí Heidi, toho praštím Malým Bobšem! ;)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Zkoušeli jste už někdo aplikaci booko? Testovala jsem ji zatím sama na telefonu i tabletu a připadalo mi, že má hrozny technicky mouchy, tak zvazuju, jestli je porucha na mejch (pravda starších) prijimacich, nebo jestli to ještě nestihli od spuštění moc vychytat.
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    TANAIS: Předpokládám, ze když mu rodiče tu knížku čtou , tak mu to slovo vysvětlí, případně to dítě pochopí v průběhu čtení.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    CH_IN_A: dítě na prvním stupni většinou neví, co je "asistenční".
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    ANNAWA: Mě se to zda úchylně roztomilý. Dětem na prvním stupni může pripadat “kůl” prave to, ze to je slovní spojení, které od starších neslyší.
    Souvisí to podle mne s poznavanim jazyka. Sami takových spojení vymýšlejí spoustu :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ANNAWA: přesně tak.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TANAIS: mně tam to slovo taky nesedí, je nějaké nepoetické. A pro 11 let starou holku už to knížka není. Za mě první stupeň max.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    CATCHA: záleží na tom, co neteř zajímá. Kdybych s tím přišla za dcerou (pravda, té už bude v lednu 11, chápete), tak se na mě křečovitě usměje a knížku si uloží do knihovničky a nikdy jí neotevře. Jako, jednorožci jsou sice "kjůt", ale "vocaď pocaď". Pokud jí ale přinesu knížku o divných holkách (jakoukoli), detektivku nebo něco dobrodružně historického, tak to číst bude.

    Mimochodem, děsně mi vadí to slovo v názvu "asistenční". Sice ano, asistenční psi a tak, celkově terapie zvířetem je super... ale stejně. Nebo právě proto. Prostě... tak nějak.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CATCHA: myslím, že už spíše ne.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    CATCHA: Penelope, prostě perfektní, to bavilo dcerku hodně. Dále Amélie od Petry Neomillnerový. A
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    YENNEFER: Já už to viděla v knihkupectví. Já to ale kdysi sehnala přes aukro :-) Takže mám původní vydání, který se sice rozpadá, ale je to srdcovka :-)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    LUSYM: Tak nám právě dorazila kniha i Yksy, oboje krásné, už se těším, až to kosmonaut pod stromečkem rozbalí. Děkujeme!

    PS: Ještě by to chtělo variantu pro děti, které bydlí na chalupě a na prázdniny jezdí k babičce na sídliště. :)))
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    CATCHA: Určitě
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Předvánoční tipy:

    XB-1 » Čtení na dobrou noc 2017
    http://www.casopisxb1.cz/aktuality/dobrou-noc-2017/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam