• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    GORMIE: Jako malá jsem měla nejraději Boj o první místo.... asi zkusím vytáhnout.... :-)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    no a Hilda je i u nás velký hit napříč věky (děti aktuálně 10 - 6 - 3 každá si v tom najde svoje) a já coby matka prepubertálni holky taky :)))
    Vlastně je zajímavý, že Hilda není tak strašně vzdálená tomu Foglarovi (kterýho teda desetiletá hltá taky), - forma, tempo a kulisy jsou jinde a je tam navíc nadpřirozeno, ale jinak je to pořád o touze objevovat, přátelství a tak :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    GORMIE: to vypadá jako knížka kterou bych si měla přečíst já :)
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    GORMIE: my čteme Hildu s 2,5 letou. Nečekaně ji chytl před půl rokem první díl který jsme četli "milionkrát". Druhý díl byl na ni moc složitý a zmizela ta zenovost prvního. Myslím že ve třetím se zase vrátila a ten čteme ho zase dost i když je asi nejtemnějšī. Taky jsem zvědav kam se to posune a těším se na 4.
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    QUANTI: Je to tak, spíš je to filosofické, o různých způsobech, jak být v životě šťastný. Když o tom tak přemýšlím, tak mi to připadá dost blízko Malému princi.
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    MAGGIE: Hoši mají extrémně pomalý rozjezd, do půlky knížky je to nuda. Doporučuju tu Junáckou vlajku, nebo třeba Poklad Černého delfína. Ale i tak to samozřejmě není napínavé od první stránky ...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    RYBKA: ale takhle to mám teda s Neználkem, to bylo po nějakém věku nečitelné.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    RYBKA: tak mně se Tatínek líbil i v dospělosti, ona je to (a mumínci teda obecně mají takhle několik rovin, pro děti i pro dospělé) vlastně taková až filosofická knížka o hledání cíle života, mi přijde :)) ale teď s dětmi jsem to ještě číst nezkoušela.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    my jsme teda zkusili Hochy od Bobri reky, samotne se mi to kdysi libilo, ale i ja sama jsem to predcitani nedavala a nakonec jsme to po par stranach odlozili na "nekdy jindy, mozna"
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    GORMIE: Dobře, nebudu je všeobecně zatracovat :-)
    Naše děti do nich ještě nedorostly, ale doufám, že je to časem chytne :-)
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    RYBKA: Mladšího to nebaví vůbec, staršího docela jo.

    Foglarovky můžu číst i dnes, ale některé jsou samozřejmě slabší, třeba Historie svorné sedmy, nebo Přístav volá. Naopak mě překvapilo, že některé jsou i z dnešního pohledu dobře napsané - např. Pod junáckou vlajkou. Ale naše děti to číst nechtějí.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    GORMIE: A jak se to líbí dětem?
    Já jsem mezi cca 10 a 12 lety četla Foglarovky jak na běžícím páse, tuhle jsem nějakou z nostalgie na chalupě otevřela a nestačila jsem se divit, jak to bylo děsný. Některé knížky je prostě potřeba číst jen v určitém věku, třeba je Tatínek píše paměti jedna z nich.
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    MAGGIE: Rádo se stalo. My jsme teď dočetli třetí. Ten je pořád dobrý, ale připadá mi, že už se trochu vyčerpala ta počáteční originalita. Uvidíme, co vymyslí dál, mají vycházet další.

    Jinak musím říct, že Tatínek píše paměti je velké zklamání, já to měl z dětství zafixované jako napínavou knížku, ale teď mi připadá, že je to vlastně dost o ničem.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Ještě jednou díky za tip na Hildu (GORMIE), už máme doma první díl a jsme hromadně nadšeni. Vidím to, že brzy dokoupíme zbylé.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    RYBKA: Jo, správná pětka, tu jsem hltlala já :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    EUCHENIE: Hilda ma 7.unora dotisk, to je za chvilku
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    A ještě Správná pětka - tam jsou v partě holky i kluci.
    A naše 8letá se teď prokecla, že pod peřinou s baterkou přečetla 4 kapitoly z knížky Strážkyně krystalů - Poslední drak. Já to nečetla, po letmém prolistování mi to nepřišlo úplně hrozný, hrdinka je taky holka. Dcera nadšená a chce další díly (pro podporu čtení cokoli - zaúkoluju babičky, aby koupily za vysvědčení knihu).
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNNA: ja nekdy kolem sedmi a sestiletemu synovi to chci zacit cist uz brzo. Myslim, ze nejmladsimu z Walkerovych bylo v prvnim dilu taky teprve 6.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BONEMINA: Ale to bude spíš pro krapet starší děti? Já to četla sama někdy kolem 10 let, tuším...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNNA: vlastovky a amazonky a dalsi ransomovky! Na to ze je tem knizkam skoro sto let, jsou ctive stale a holky tam nejsou zadne putky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam