• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    FIFI
    FIFI --- ---
    TRISSIE: knihy psane velkymi tiskacimi pismeny= kapitalkami

    Treba zde :
    genetická metoda (výsledek hledání) | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/hledej/genetická%20metoda
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FIFI: co je "kniha psaná genetickou metodou"?
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    FIFI: tak letos poptávka nebude, alespoň u nás. Probrána jsou písmena a, e, i, o, u, y, n, j, m, t. Pro dceru je jakékoli čtení utrpeni (zná víc písmen, takřka vše, ale neumi to poskládat). Vím, že ve škole by ji táhli ostatni, ale takhle.....
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ATUARFIK: nasa mala tiez rada lobela ako 2-rocna, citavali sme si pana sovu, aj ked mna tie pribehy strasne rozculovali, lebo ten pan sova bol z pohladu dospelaka strasny pitomec :D

    20141205
    https://vimeo.com/113706199
    FIFI
    FIFI --- ---
    Touto dobou kazdy rok (prelom rijna a listopadu) zacina byt rodici i uciteli poptávka po knihach, ktere jsou napsany genetickou metodou. V tomto obdobi totiz prvnačci jiz umi vsechna pismena a spojuji je. Premyslim, zda ten letosni rocnik prvnacku toto zvladl a je mi lito jich i jejich rodicu, kteri s nimi ted ctou.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    COQUINE: Zmiňovaní Kvak a Žbluňk jsou fajn, dobře napsané a snadno usledovatelné příběhy píše i Dahl (Velikananánský krokodýl - tam je teda dost ilustrací, starší tříletá ale zvládala i jednotlivé epizody z Karlíka a továrny na čokoládu), asi úplně nejradši mám(e) vybrané povídky z Macourkovejch Pohádek (ty si často vyprávíme jen tak, bez knížky, třeba během procházek, když jsou dcery líné chodit nebo když se nudí u doktora apod.), ale třeba i Žofku ředitelkou ZOO znají holky skoro zpaměti. Starší ve třech zbožňovala knížku Bob a Bobek na cestách (P. Šrut). Z klasiček u nás dlouhodobě vítězí Lindgrenová (četli jsme už v tomhle věku před spaním jednotlivý epizody z Pipi a Dětí z Bullerbynu) a ze současných autorek dcery milujou Danielu Fischerovou (Duhové pohádky, Pohádky z Větrné Lhoty). Docela zábavné a kraťoučké příběhy píše Alexandra Salmela (Žirafí máma). Nejsou literárně tak vycizelované jako ty Macourkovy, ale stojí na podobné absurdní logice a jsou takové... emancipované, což oceňuju :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    COQUINE: Já nedám dopustit na Arnolda Lobela. Mám video, jak si dvouapůlletý syn hláskuje v Kvakovi a Žbluňkovi, takže číst jsme to museli už nějak předtím a vím, že to měl fakt rád. A mají i krásné ilustrace.

    Arnold Lobel | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/autor/19817/arnold-lobel/
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    JANISKA: spis text prave. na cteni pred spanim. obrazkovych mame hodne, tam si asi dovedu poradit s novym vyberem. ale u tech textu trochu vaham. diky
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    COQUINE: A chceš spíš obrázkový knížky, nebo něco, kde už dominantní prostor dostává text?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    JANISKA: jako jo, ale někdo další třeba užije ;)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANNNA: S Rádiem Junior asi nosím dříví do lesa, co? :) https://junior.rozhlas.cz/
    FIFI
    FIFI --- ---
    GORMIE: vyjde v listopadu!
    Prašina - Bílá komnata - Vojtěch Matocha | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/270139/prasina-bila-komnata/
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    Matocha Vojtěch-Osoha Karel Prašina 3 Bílá komnata | Pro děti a mládež | Nakladatelství Paseka
    https://www.paseka.cz/matocha-vojtech-osoha-karel-prasina-3-bila-komnata-bila-komnata/produkt-8838/
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    BIRLIBAN: vypada to krasne, pripomina mi to where´s wally (jako mala jsem milovala)

    TRISSIE: dekuji :)
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    Pokud vaše potomky i vás baví hledání a úkoly, tak naprosto doporučuji triptych Bludiště, jehož autorem je ilustrátor Kamigaki Hiro. Neuvěřitelně detailně a krásně propracované kresby nahuštěné za maximálního, ale zároveň vkusného využití prostoru každé dvoustránky. Koupil jsem první díl pro synovce a neteř a jsem z něj unešenej:)(možná víc, než budou oni)

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    prosim, nahodte mi nejaky soubor kratsich pohadek pro 2 a 3 roky... doma neco mame, ale rada detem a sobe rozsirim obzory. dekuji.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANNNA: kdyžtak mám hodně audioknih Julese Vernea, případně knihy Karla Čapka (Bílá nemoc, R.U.R, Krakatit atd.), můžu to někam nahrát ;)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Poslouchají vaše děti nějaké podcasty?

    Naše osmiletá je dost audiofil, a zvládá u toho multitaskovat - mechanické počítání matiky a psaní písanky dělá nejochotněji u nějakého mluveného slova, vyrábí trpělivě krásné titěrné věci, takže to zvlášť při distanční výuce ráda podpořím. Přeposlouchala komplet Pána prstenů, 5 dílů Harryho Pottera, neupraveného Petra Pana a nespočet kratších pohádek.

    Teď jsme v návaznosti na jeden výlet zkusili Toulky českou minulostí, a bylo to fajn. Tak mě napadlo přidat do mixu více mluveného naučného slova, nejen příběhy.

    Budu vděčná za tipy!
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    MAGGIE: Tak ono to tam všechno bude, jen ne hned v prvním díle. Jistě se najde devítileté dítě, které takové věci dokáže v pohodě zpracovat. Ale v klubu "Dětská kniha" bych takové věci s klidným svědomím nedoporučoval, aspoň ne bez bližšího vysvětlení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam