• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    DZODZO: Jo, já mám Malého moc ráda (kromě zde jmenovaných čteme s dětma dost často Šmalcovu abecedu, ke které také psal verše), ale zaznamenala jsem, že tuhle knížku si hodně lidí koupilo z nostalgie a naštval je už samotnej fakt, že neodpovídá tomu, co si pamatují, tak pro jistotu varuju :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    JANISKA: Přidávám se k díkům za článek. Jinak Dobrovskému se snažím vyhýbat i proto, že se chová velmi "kreativně" k autorským právům a k práci překladatelů (řekněte před překladatelem "knihy Omega" a uvidíte, co se stane :)).

    K možnosti kupovat přímo od vydavatele ještě doplňuji možnost podpořit nějakého nezávislého knihkupce - my jsme takhle po uzavření obchodů rozhodili sítě, zjistili, že jeden ze známých je knihkupec, a nakupujeme přes něj. Ty ceny jsou občas o desítky korun vyšší než přes velký eshop, ale vím, že ta marže jde tomuhle konkrétnímu člověku a jeho rodině.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    JANISKA: Vrátím se k dávnému tématu čítanek. Náš syn je ve čtení trochu popředu, loni (1.třída) mu paní učitelka dala prostor a místo čtení s ostatními (protože se to teprve učili a bylo to bolestné trhání zubů) si mohl číst vedle svoje. Letos (2.třída) se už musí účastnit společného čtení, což ho ne vždycky baví (a já se mu moc nedivím). Dneska u oběda ale zničehonic začal vyprávět o nějakém příběhu, který četli v čítance minulý týden - celý nám ho převyprávěl a ještě dodal, že si všiml, že ho napsal stejný autor jako nějakou knihu, kterou už četl. Z čehož vyvozuju, že ani zbytek čítanky kolem něj neprochází bez povšimnutí. :) Mají Novou školu, Duhovou řadu.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JANISKA: tak my sme to mali v slovencine (knizka sa volala jednoducho Hodiny) ale uz si ziadne verse z toho nepamatam a vseobecne co som cital deckam nejake knizky s versami Radka Maleho tak cajk (Devet plchu v pelechu, Listonos vitr, Kamaradi z abecedy... teraz sa pozeram ze mame tych jeho knih nejako moc)
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    JANISKA: děkuju za článek. U nás jsou megaknihy nejbližším knihkupectvím a proto v nich často nakupuju. Celkově hrozně nesympaticky podnik, ale nedokázala jsem formulovat proč. Teď tam mam zrovna čtyři knihy objednané, a to zrovna od nakladatelství, které bych ráda podpořila. Ale nechtelo se mi platit 70 korun za zasilkovnu, když si to můžu někde vyzvednout (účtují si za to teda 20). Ze na brevnove není jiné knihkupectví mě trápí dlouhodobě.
    A trochu OT, nejabsurdnejsi na megaknihach je dobrovolné "pojištění" za 15 korun, které zaručuje, že když vám kniha nedorazí, nebo bude poškozena, tak ji hned vymeni/odeslou. To jako není součástí objednávky automaticky?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    JANISKA: nerekla bych, ze to je jen o "zlych" parazitnich e-shopech
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    DZODZO: Jen bacha, v tom linkovaném vydání jsou nové verše Radka Malého a ne každý má pocit, že jsou zdařilejší než původní verze.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ked sme pri tych knihach co si pamatam este jako decko, tak tuto sme tiez mali, ale myslim ze tie rucicky na hodinach tam moc dlho nevydrzali a utrhli sa

    Domeček plný koleček - Knihkupectví Dlouhá punčocha
    https://www.dlouhapuncocha.cz/eshop-domecek-plny-kolecek.html
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    YMLADRIS: Pardon za nevyžádanou radu, každý má samozřejmě právo nakupovat, kde uzná za vhodné, jen kdyby někoho zajímalo, proč třeba Megaknihy nejsou úplně nejlepším místem k nákupu knih (teda minimálně pokud stojíme o určitou bibliodiverzitu), tady je srozumitelně sepsaný článek o parazitních e-shopech: http://www.iliteratura.cz/Clanek/44011/sleva-u-knih-neni-zadarmo
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    YMLADRIS: keby som bol dospely to som tiez mal rad jako decko a uz som to aj svojim deckam parkrat cital, takze vedia, ze vzdy vsetkym kupim zmrzlinu, ale ja si dam najvacsiu, lebo ja som ich ocko
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    na slevomatu je za 39Kc sleva 20 % knihkupectvi dobrovsky, kdyby nekdo potreboval. ja jsem kontrolovala jestli to teda vychazi lepe nez megaknihy (jak co) a tak me napada vam sem hodit aktualni kosik (bystre dite 8 let), muze nekoho neco treba zaujmout. to Kdybych byl dospely doporucila kamoska, ze to milovala v detstvi



    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: chtela jsem vam to jeste vyfotit abych vas nalakala to shanet.. neni to zas tak zasadni, vlastne takova jednoucelovka, ale ma to svoje kouzlo. ale nemuzu ji najit, tak jeste nejaky fotky z netu

    jeste ma nejaky dalsi veci

    https://www.amazon.com/Mitsumasa-Anno/e/B000APFM94/ref=dp_byline_cont_pop_book_1













    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANABEL_LEE: taky! to ještě musí být někde u našich :(
    JOKERKA
    JOKERKA --- ---
    YMLADRIS: to je ona! Dekuju moc! Ja furt byla predsvedcena, ze to byla konvicka na caj! :D proto jsem ji nemohla vzbec najit! Diky diky diky! :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    YMLADRIS: tyjo uplne mam deja-vu :))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JOKERKA: syn to ma rad

    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    JOKERKA: tu jsme měli doma! měla jsem jí hodně ráda
    ale nepomůžu ti, název si nepamatuju :( u rodičů pořád je - ještě jsem ji nevzala k nám, že jsou na ní děti moc malé... podívala bych se ti, ale k rodičům se dostanu nejdřív za měsíc, spíš za dýl. jsou sice ve stejném okresu, ale v covid-rizikové skupině, tak si teď návštěvy nezvou. kdybys náhodou za ten měsíc ještě nevěděla, klidně pošli sz.
    JOKERKA
    JOKERKA --- ---
    Potrebovala bych poradit - pred mnoha lety jsem si v knihovne pujcila detskou knihu, ktera byla o porcelanove cajove konvicce a pocitalo se tam. Matne si vzpominam, ze Se napocitalo opravdu do hodne a pak se kruh uzavrel zase se to vratilo na tu jednu konvicku. Ilustrace byly ladeny do bilo modre (jako glazura) a autorem byl japonec/japonka. Mate nekdo prosim tuseni, co to bylo za knizku? :) diky!
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    JANISKA: Čítanky mají ze SNP.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    GIOMIKY: asi ano, ale ta historie, ta by se hodila i pro kluky.
    Syn radeji posloucha audio knizky, nez aby cetl. Jako opravdu ma doma z ceho vybirat a nic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam