• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VOY: Můj syn hltal i Foglara.

    Akorát já teda jsem se zase popadala za hlavu - máme se synem zvyk, že večer před spaním mu třeba deset minut čtu z toho, co má zrovna rozečtené. U Foglara jsem vyfasovala pasáž, kdy umírající Dymorák prostrkával papírky dírou v koši, u Prašiny včera cestu vlhkým sklepením, čouhající kosti z hadrů a tajemné údery na mříže. Syn je v pohodě, já to mám v hlavě celou noc. Fakt díky, páni autoři! :)
    VOY
    VOY --- ---
    ATUARFIK: Mozna i ten Foglar potrebuje aktualizaci pro 21. stoleti. Nic proti nemu, ale detem muze uz pripadat trochu dated.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Hezké páteční ráno, a díky za zde kdysi uveřejněné doporučení Prašiny. Včera odpoledne vyzvednuto a syna od toho od té doby páčím heverem. (Mně tam tedy vadí ten očividný foglarovský mustr, ale dítě je nadšené.)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Policka s prevazne komixami druhacky (vyber z vyberu)

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DZODZO: připomnělo mi to příšerný výběr z Andersena, tři pohádky, co dostali od mojí mámy. Já koupila obrovskou, podle mě fakt hezky výtvarně zpracovanou bichli - tohle https://www.zbozi.cz/vyrobek/kniha-pohadek-hans-christian-andersen/ - a oni sveřepě asi půl roku chtěli každou chvíli číst tenhle hnus: https://www.mimibazar.cz/inzerat/98931682/pohadky-h-ch-andersena
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DZODZO: já nevím, co jim jeblo... v těch LK měli tu grafickou úpravu docela příčetnou, ale pak vydali (a na těch webovkách mají) tuhle hrůzu.
    Ale není svět ideální, že - holt dokud nebude mladej číst Verneovky v originále, ale bude se dožadovat zkrácených verzí, budeme muset přetrpět ty děsné obaly :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ATUARFIK: taky to mám, některé dny mne vytacelo, že leží cele dny na posteli a čtou... Je to k zbláznění :))
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    TRISSIE: to su skutocne, ale skutocne zle graficky spracovane knihy :) pripomina mi to tie hruzy od disneyho co sme mali u nas jako decka
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: no ještě toho trochu! milosrdně jsem zapomněla, že už jsou otevřené :))) ale děkuju.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: případně něco z toho mají i v Levných knihách:
    https://www.levneknihy.cz/povinna-cetba/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    tak jsem objednala Zlobilky (Albatros je fakt mor :)) a když budou mít úspěch, vezmu i ty další.
    TRISSIE: tady mám problém, že nevím, co dřív :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE:
    NIENNA: mrknu na to, děkuju!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LADY_MYSKA: klidně čtu podle nálady - většinou mají rozečtenou jednu "dějovou" se mnou a jednu s tátou, protože nám nevyhovovalo střídat se u čtení jedné (člověk má pak díry v ději a nemůže ani pořádně odpovídat, když si děti chtějí nějak ujasnit minulý děj), ale když chtějí kapitolu z nějaké oblíbené, tak nemám problém. Většinou když byly malé (3-6, takže mladší syn ještě občas teď), chtěly číst každý den něco jiného a ideálně oblíbené kapitoly z oblíbených knih pořád dokola. Čím jsou starší, tím víc je baví čtení na pokračování.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    QUANTI: Zlobilky a Nezbedníci!!! Naše měla obě knížky během jednoho dne (zn.rychle - fakt v tom neležela) a teď to čte ségře (opakovaně - rády se k tomu vrací).
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Kdyz doma detem ctete, ctete jen jednu knihu a jak ji doctete, vybira se jina a mebo mate rozecteno vice knih?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: já se budu opakovat, ale
    https://www.sun-knihy.cz/svetova-cetba-6-12 :-)
    (ty, co jsou označený jako "světová četba pro školáky")

    náš třeťák taky nerad čte, ale po přelouskání Robinsona Crusoe, Ivanhoe a Dětí kapitána Granta (pro čtenářský deník) si výslovně poručil, že by chtěl, abych mu z téhle série koupila něco dalšího.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Heeeleďte. Druhačka konečně po zhltnutí https://www.databazeknih.cz/knihy/o-robutkovi-366609 https://www.databazeknih.cz/knihy/garfield-garfield-zachranarem-431897 a https://www.databazeknih.cz/knihy/jak-pohlidat-dedecka-408208 projevila zájem o samostatné čtení, ale pravila, že to musej bejt takovýhle tenký knížky nebo komiksy, který stihne přečíst za den. Bo není čas ztrácet čas (dodávám já) :D ráda jí vyjdu vstříc, máte někdo náměty na takový knižní jednohubky pro plusmínus druháky?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ATUARFIK: pozor na to, co si prejes ;) kdyz dite se zhorsujici se poruchou zraku cte dlouho do noci se svitici legovou kostickou, kterou na rozdil od baterky propasuje snaz...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Vyšla mi kniha pro děti (od cca 8 let) v nakladatelství Epocha.
    Původně jsem příběh napsala jako loutkovou pohádku pro divadlo Kubko, kterou hrajeme od roku 2018.
    Knížku ilustrovala má kamarádka Jana Moskito.

    Eliáš mezi piráty - Nakladatelství EPOCHA s.r.o.
    https://www.epocha.cz/kniha/veronika-kristofova-elias-mezi-piraty-prvni-vydani-vazana/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ATUARFIK: To mám, to mám! Už se mi i stalo, že jsem postupně zabavila 2 knihy a 2 baterky :-D Nahlas hudrám a v duchu jásám :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam