• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Heeeleďte. Druhačka konečně po zhltnutí https://www.databazeknih.cz/knihy/o-robutkovi-366609 https://www.databazeknih.cz/knihy/garfield-garfield-zachranarem-431897 a https://www.databazeknih.cz/knihy/jak-pohlidat-dedecka-408208 projevila zájem o samostatné čtení, ale pravila, že to musej bejt takovýhle tenký knížky nebo komiksy, který stihne přečíst za den. Bo není čas ztrácet čas (dodávám já) :D ráda jí vyjdu vstříc, máte někdo náměty na takový knižní jednohubky pro plusmínus druháky?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ATUARFIK: pozor na to, co si prejes ;) kdyz dite se zhorsujici se poruchou zraku cte dlouho do noci se svitici legovou kostickou, kterou na rozdil od baterky propasuje snaz...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Vyšla mi kniha pro děti (od cca 8 let) v nakladatelství Epocha.
    Původně jsem příběh napsala jako loutkovou pohádku pro divadlo Kubko, kterou hrajeme od roku 2018.
    Knížku ilustrovala má kamarádka Jana Moskito.

    Eliáš mezi piráty - Nakladatelství EPOCHA s.r.o.
    https://www.epocha.cz/kniha/veronika-kristofova-elias-mezi-piraty-prvni-vydani-vazana/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ATUARFIK: To mám, to mám! Už se mi i stalo, že jsem postupně zabavila 2 knihy a 2 baterky :-D Nahlas hudrám a v duchu jásám :-D
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Tomu říkám výchovný problém, který by chtěl mít každý. :)

    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    QUANTI: u nás se o čtyřlístek, co má předplacenej čtvr'ták, vždycky porvou s bráchou šesťákem .. tak jen, že jí to může zůstat (já si ho pak taky ráda v klidu přečtu ,-) ), ale starý jedou taky, mají rádi ty sborníky.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BONEMINA: jo, jo, podepisuju, přesně - Mník šišlá nelogicky a Čtyřlístek bývá zdaleka nejslabší :D
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    QUANTI: na tech mi jen lehce vadi, ze Mnik nekonzistentne sisla. Nektere hlasky obcas sisle a jindy ne. Ale ano, taky patri do toho nejlepsiho :) Pro me by klidne mohli vydavat Ctyrlistek bez Ctyrlistku.

    A tesim se, az bude knizne vydana i Egyptika, ta mi prijde jeste lepsi nez islandska saga. Pegas s Krakalem jsou dvojka k pohledani a Morgavsina verze Pernikove chaloupky je snad nejlepsi predelavka tehle pohadky vubec ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BONEMINA: jojo, Morganu a Morgavsu máme už tři knížky a ty ostatní taky můžu. Nejoblíbenější je ovšem v rodině Kňour a Mník :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    U nas se ted potkal Foglar s Mayovkama. Muz vytahl povidkovou knizku Kapitan Kajman a zacal jim to cist pred spanim po kapitolach. Devitiletak moc chce vedet, jak to dopadne, tak si cte napred. Ja jim rozecetla Tajemnou Rasnovku od Foglara a taky mela uspech, jen ten zaver, kdy se kamaradi louci, syn nejak nevydychal a preskakuje ho.
    Ale jsem rada i za to, normalne cte jednu knihku stale znova dokola a jine odmita. To, ze ted rozsiril rozsah hned o dve knizky, je takovy maly zazrak :)

    Nove Ctyrlistky stoji za to hlavne kvuli Morgane a Morgavse, ty uz maji taky vlastni knizky :) Hubert a Huho nebo Pazourek a Zoubek jsou taky fajn, ale Morgana a Morgavsa se nesou v lehkem duchu pratchettovskych carodejek a mame je tu radi vsichni, 3, 6, 9 i my dospeli :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNNA: máme archivní Čtyřlístky a baví ji jen ty nové. Facepalm. Ale zkusím je zase vytáhnout.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANNNA: bohužel :-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANNAWA: Jo. Vždycky, když mě zamrzí, že nečtou ty hromady archivních Čtyřlístků, tak se utěšuju tím, že opačný extrém by byl daleko, daleko horší :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANNNA: B čte nahlas na úrovni dospělého, včetně intonace. Sám po sebe? No nic. Teprve začíná, ale snad konečně, díky bohu za to. Čtyřlístky miluje, to jen já trochu trpím úrovní příběhů.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNNA: díky za doporučení. Ještě zvažuju Hildu.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    QUANTI: Čtyřlístky normálně nezájem. Nechápu.

    Koukni na Záleskautky, naše je milují
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNNA: mě teď potěšilo, že si osmiletá vždycky sama od sebe schramstne a sama přečte Čtyřlístek. Babysteps. Asi zapátrám směrem do komiksů. Někdy před týdnem s velkou slávou dočetla útloučkou knížku, kterou dostala k říjnovému svátku :D
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ALDEMIK: U nás velikost naštěstí nehraje roli... jednu chvíli jsem zkoušela nabídnout čtení ze čtečky. To bylo jako fajn, ale preferuje papír, tak nenutím. Ale na problém malých písmen to funguje.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ANNNA: Tak tak. Snažíme se střídat, když čteme něco s cca velkými písmeny. Na nic lepšího jsem nepřišla.
    Ale teď čteme Mluvící balík od Durrela a tam je to na něj moc malý. Ale zase mě hřeje, že ho to fakt hodně baví, no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam