• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Prosím, nevíte o nějaké dětské (9 let) knize, která by byla o želvách. Ideálně příběh s želvou jako hlavní postavou. Možná je ale taky naučná knížka (přimeřeně věku) o želvách. Syn napsal Ježíškovi a zatím se mi podařilo najít jen leporelo :-( Potřebujeme, aby tam byl dostatek textu k procvičování čtení.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Mám fakt velkou radost, mojí knížku zařadili do katalogu Nejlepší knihy dětem.
    O to větší motivace makat na druhém díle :-)

    Eliáš mezi piráty | Svaz českých knihkupců a nakladatelů
    https://www.nejlepsiknihydetem.cz/elias-mezi-piraty-pn-530-795/
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    YMLADRIS: super, moc ti děkuju. objednám to :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ANDREJKA: jmena jsou na predni i zadni strane, na zadni strane je navic odstavec

    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    YMLADRIS: děkuju, jenom jména nebo i nějaké stručné povídání o nich tam je?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ANDREJKA: zvířata mají jména (máme v polštině)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    kdo máte Městečko Mamoko, je tam nějaký text kromě nadpisu? počítám, že v knize samotné asi ne, ale není třeba na zadní straně nějaké povídání o postavách jako je u Jaro, Léto...? jde mi o to, jestli třeba českou verzi můžu dát francouzské rodině nebo by to bylo blbý. díky
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JANISKA: koupila jsem ji na tvůj popud tady někde - vždycky si čtu ukázky a tady mě opravdu nadchly :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    QUANTI: Tetovaná teta je výborná volba <3 Teda samozřejmě nejen ta, ale mám k ní fakt pěknej vztah, máme ji už úplně ohmatanou a očtenou tak moc, že většinu básniček umím zpaměti.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    julca uz si zacina vecer citat sama, lebo vravi, ze tak toho stihne precitat viac (zacala citat seriu o harry potterovi), bezne uz teraz precita na jeden zatah knizky kde je menej textu s obrazkami ako napr. draci nezbedove ( https://www.albatrosmedia.cz/tituly/76584930/draci-nezbedove-tropi-neplechu/ )

    kedysi ked sme zacinali vecerne citanie, tak ma to otravovalo, lebo som chcel miesto toho hrat nejake onlinovky po nete, teraz uz ma to tolko netahne, tak mam aj vecer cas a asi mi to aj zacne chybat, dufam, ze obcas bude chciet este nieco precitat odo mna, este ze mame aj toho andyho, ten zatial chce citat celkom dost, takze mu teraz citam dlhsie
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Pobavilo mě shrnutí včerejšího nákupu na Albatrosu - knížky se mi úplně nezáměrně uspořádaly do tematických dvojic až trojic:

    Teta to zase plete
    Tetovaná teta

    Karin a Lotka
    Luisa a Lotka

    Strašidelnická (o metru)
    Vánoční tramvaj
    Česká mše vánoční
    😅
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    RYBKA: Taky super, díky.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ATUARFIK: Paráda, mám inspiraci na další narozeniny i Vánoce, díky ;(
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    JAJITA: Můžu doporučit knížky odtud https://www.obchudekvendula.cz/Knizky-c16_0_1.htm Některé jsou přímo pro začínající čtenáře, něco upravené na střídání rodiče a dítěte, fajn jsou i Obrázkové básničky, kdy dítě sice čte "jen" obrázky, ale rozvíjí to pochopení procesu čtení.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    JAJITA: Ve světle těchto informací :) přidám ještě další tipy:

    Arnold Lobel - u nás bestseller už u druhého dítěte, už jsem ho tady někde propagovala. https://www.kosmas.cz/autor/19817/arnold-lobel/

    A pro hudebně založené rodiny:
    https://www.databazeknih.cz/knihy/sli-cervotoci-do-housli-238036 - ten jazyk je docela těžký, básničky jsou sice srandovní, ale s pokročilou slovní zásobou, ale mého syna hudbofila bavily.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    YMLADRIS: Velkými písmeny byla myšlena velikost písma, asi jsem to blbě uvedla, ale dík.

    ATUARFIK: To vypadá jako to, co hledám. Asistence matky Češky je jasná, pracuje po večerech (operní zpěvačka). Otec má na starosti tu turečtinu, taktéž pracuje spíše po večerech (fagotista v jedné z filharmonií)
    Děvčátku docela závidím :D
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JAJITA: jinak me napada, ze obcas nekdo reportuje jako prvni knihu Kos je bos, jako ze fakt kratky slova. Rikadla jsme zadny nemeli, tak nevim

    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    JAJITA: Zcela nyxí reakce (protože neodpovídá zadání). U nás jako slabikář měla úspěch https://www.baobab-books.net/hledat?search_api_fulltext=smalcova+abeceda - ale vyžaduje asistenci dospělého.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JAJITA: napada me k tomu, ze pokud se ve 3 letech pokousi o cteni, asi ma kapacitu se naucit i maly pismena, takze pak by se kniha snadneji vybrala, treba nejakej normalni slabikar
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Zdravím vespolek, přišla jsem požádat o radu. Ráda bych koupila k Ježíškovi děvčátku, které bude mít v únoru tři roky, nějakou knížku s říkadly, psanou velkými písmeny, nebo něco podobného jako Moje první abeceda. Žijí v Istanbulu, malá mluví česky, turecky, od rodičů chytá angličtinu. Můj úmysl byly kostky, nebo puzzle, ale máma by raději nějakou tu knížku, neb děvčátko hledá na billboardech a obchodech písmena a k nim pak česká slova. Děkuji za případné tipy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam