• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    FIFI
    FIFI --- ---
    FIFI: jeste jsem to s ni ted probrala a rika, ze to bylo uplne na nic, protoze ona jedina mela prastarene vydani (po mem otci) 😂 a ostatni tam tu vetu vubec nemeli, vcetne tehdejsi pizdoucitelky, ktera se snad prisla podivat co to v te knize moje dcera cte:)) Ma z toho trauma dosud. 😞
    FIFI
    FIFI --- ---
    RYBKA: 🤷‍♀️🙈

    No jo furt :(

    Jako nas to mel v pate taky (taky spolecna ve tride) , ale ze se to bude delat jeste v roce 2022 mne prekvapuje. Mohu se zeptat na stari pani ucitelky jazyka ceskeho? Nas jaksi chodil do pate tusim v roce 2008.

    A me mladsi dite chudak si dosud pamatuje, jak pri cetbe druhe nejznamnejsi vety teto knihy pobavila vetsinu spoluzaku a sama vubec nevedela, o cem je rec. Bohuzel na ni zrovna tahle veta prisla na radu v cetbe. Pak se ji nedivte, ze z te tridy chtela jinam.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Naše páťačka má povinnou společnou četbu do školy - Babičku 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    JANISKA: Já jsem z Rebelek taky poněkud nešťastná... osobnosti se dost stírají, pozadí načrtnuté jen velmi širokým štětcem... Víc se nám líbí Průvodce historií očima odvážných dívek, které jsou víc o kontextu https://www.kosmas.cz/knihy/286806/pruvodce-historii-ocima-odvaznych-holek-kniha-pro-male-rebelky/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    JANISKA: holky mě bavily, ale kluci mi přišli slabší
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    JANISKA: To je možné, my máme v dětské linii samé chlapečky, tak jsem Kluky zaznamenala jako první. Co se týče textu, tak u Kluků je vidět, že je to překlad (taková určitá kostrbatost), ale syn tu knihu má moc rád. Myslím, že je super právě pro takové ty "encyklopedické" typy, kterých jsem tady mezi nyxími dětmi několik zaznamenala.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ATUARFIK: Aha, já si myslela, že ti Kluci jsou právě naopak varianta Příběhů na dobrou noc pro malé rebelky:)
    Jinak za sebe mi trochu vadí to složení Rebelek, respektive takový zvláštní druh popisu jednotlivých osobností (něco mezi motivačním textem a Wikipedií), tak by mě zajímalo, jestli tu jsou nějací fandové téhle knihy.
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    senzace, díky všem!
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ANDREJKA: Tohle by měla být holčičí varianta "Kluků, kteří se nebáli být vyjímeční" - které má můj syn v češtině a čte si to pořtád dokola.
    https://www.amazon.com/Good-Night-Stories-Rebel-Girls/dp/0997895810/
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    ANDREJKA: Co třeba tohle?

    WOMEN IN SCIENCE — Rachel Ignotofsky Design
    https://rachelignotofskydesign.com/women-in-science
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    prosím o tip na knihu pro desetiletou holku. má ráda sport a technické věci, knihu musíme koupit na Amazonu nebo v obchodě v zahraničí, takže žádný český autor. moc díky!
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FIFI: do roka a do dne... doufám! :-D
    FIFI
    FIFI --- ---
    TANAIS: Uz mame.

    Kdy bude trojka?

    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Právě vychází 2. díl mého příběhu o pirátském klukovi Eliášovi. Tentokrát se Eliáš spolu s Flintem a jeho dcerou Angelikou vydá na ostrov lidojedů. V příběhu se dočtete, zda najde poklad dřív, než si domorodci nabrousí vidličky :-)

    Eliáš mezi lidojedy - Nakladatelství EPOCHA s.r.o.
    https://www.epocha.cz/kniha/veronika-kristofova-elias-mezi-lidojedy-prvni-vydani-vazana/
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    V dětství jsem četl kizku o tom, jak jel anglicky synek s rodinným sluhou, který se jmenoval nějak jako Priceworthy, rýzovat zlato v době zlaté horečky na Aljašku. Už si bohužel nevzpomenu na název knizky. Nevíte jaký by mohl být?
    VOY
    VOY --- ---
    Konecne se mi podarilo na Trhu knih zakoupit tohle:

    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    GHOSTDOG: jasný, a těma knihovnama dobrej plán!
    já si zas po case vylosoval pár adres, a je to jako obvykle peklo sehnat někde pár pohlednic, aby aspon trosku vyhovovaly prijemcovo prani :)
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    HRAFNAIN: není:-/ to byl původní plán, ale díky cenám papíru a dalším komplikacím jsem ráda, že knížka vyšla alespoň takto. Budu ale dělat akce pro děti v knihovnách a na ty je nechám natisknout
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam