• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    HRAFNAIN: není:-/ to byl původní plán, ale díky cenám papíru a dalším komplikacím jsem ráda, že knížka vyšla alespoň takto. Budu ale dělat akce pro děti v knihovnách a na ty je nechám natisknout
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    GHOSTDOG: pohlednice jako příloha by byl skvělej bonus :)
    nebo je?
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    Tento týden vychází moje dětská knížka nazvaná Soví pošta. Netradiční cestopis vypráví o plyšové sově, která navštíví deset evropských měst. Je inspirovaný cestami po Evropě s mým synem a také postcrossingem. Města a zážitky plyšové sovy kromě slov popisují i úžasné ilustrace od Kateřiny Brabcové.

    Pokud si Soví poštu prolistujete v knihkupectví či knihovně nebo ji pořídíte svým dětem, dejte mi vědět, jak se líbí vám. Díky a cestám do neznáma zdar!

    Soví pošta | Albatrosmedia.cz
    https://www.albatrosmedia.cz/tituly/77618181/sovi-posta/
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Já v pondělí večer: "Hele, muži, měli jsme tenhle měsíc nějak moc velké výdaje, další příjem až za čtrnáct dní, musíme se uskrovnit."
    Já v úterý večer: [viz obrazová příloha]
    :)

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    a jinak na nástěnce v sex výchově a v hlubinách diskuse jsou další tipy [sexuální výchova : pro vaše děti i pro vás. Přijďte nás poučit, přijďte se posunout.]
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    TAPINA: u mého syna fungoval Sex education seriál a kniha. Asi to má být pro starší ale mne to ze vzdělávacího hlediska přijde skvělé.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TAPINA: dobre hodnocene byva toto, ale necetla jsem

    Respekt: Všechno, co kluci potřebují vědět o sexu a lásce - Inti Chavez Perez | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/respekt-vsechno-co-kluci-potrebuji-vedet-o-sexu-a-lasce-419552
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Co byste doporučili pro desetiletého kluka za knížku na téma dospívání, sex, penis a jeho údržba? :o) Kluk je držka ukecaná a nezdráhá se doma pochlubit, co za témata řešili s kamarádama, takže mám možnost korigovat ústně některé zkreslené představy a základní informace podat, ale i tak si myslím, že není od věci, když si přečte ucelený souhrn. Já měla taky informace od rodičů i z knížky a obojí mi dalo hodně.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    BONEMINA: jo a mrkněte i na Mravenčí chůvu a aktuálně probíhající projekt Proctene leto!
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    BONEMINA: Poptala bych se taky ve škole (třeba to inspiruje ke vzniku nějakej novej klub!)/v lokální knihovně. A doporučuju (asi přes tebe, jestli ještě nesplňuje věkový limit) FB skupinu Nezletilí kritici, kde může svoje dojmy sdílet s dalšími dětmi/dospívajícími a přečíst si, co naopak doporučují jiné holky a kluci. Případně se tam může zkusit zasíťovat i do off-line světa :)
    HANELA
    HANELA --- ---
    BONEMINA: nic mě nenapadá, ale co kdybys vznesla dotaz přímo do knihovny, jestli by o něčem nevěděli?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Sice si zacal chodit cist do Ustredni knihovny, ale v ramci dobre dosazitelnych knihoven jsem nasla akorat vytvarne dilnicky, deskohrani a divadylka. Taky jsem objevila ctenarsky krouzek v Karlinskem DDM, ale syn by radsi neco, kde by ten kontakt nebyl primy.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BONEMINA: co mistni knihovna?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Prosim, vite nekdo o nejakem online klubu mladych ctenaru? Syn by rad zapadl do nejake skupiny deti kde to, ze je vasnivy ctenar, bude vyhoda a ne duvod k posmechu. Na setkavani nazivo se (minimalne zatim) stydi a ja nejsem schopna najit nic jineho nez ruzne knizni kluby ve smyslu "objednejte si z naseho katalogu".
    FIFI
    FIFI --- ---
    GOLDBERRY: Ano, pratelila, dochovala ho doma, aby nemusel do LDN.

    Vcera jsem si ji jeste nasla na FB, ma tam s nim nejake fotky. On zemrel nekdy v lonskem roce.
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    FIFI: Vidis, dekuju za info! Ona se s nim zrejme pratelila a jezdili spolu po skolach, v te detske knizce je moc krasny doslov ve forme rozhovoru s nim.
    FIFI
    FIFI --- ---
    GOLDBERRY: Vcera od stejne autorky vysla dalsi kniha, ta ale neni pro deti.

    https://www.kosmas.cz/knihy/510118/modre-nebe-tome/ - je tam i ukazka textu, jsou to takove zapisky a vzpominky na letce RAF, tohoto

    Podlézáte Číně a Rusku, vzkázal letec RAF Lom Zemanovi. Vrátil mu pamětní list - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/chovate-se-vlastizradne-vzkazal-zemanovi-valecny-veteran/r~47a7cc0e394c11eba7deac1f6b220ee8/?
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    MAGGIE: Autorka si to vydala sama a neni to zadna vysoka literatura, ale nas syn to naprosto miluje a prijde mi to vyrazne lepsi, nez takova ta produkce pro deti typu vezmeme obrazky ze serialu/ filmu,+ spatne prelozime text, kterou pachaji nekteri komercni nakladatele.
    Obalka moc hezka neni, ale pricitam to tomu samovydani.Ilustrace jsou v podobnem duchu a nejak zvlast me pooravde neurazeji, proste oersonifikovana letadla :-).
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    GOLDBERRY: věřím, že to bude kvalitní kniha, ale proboha, co ten přebal? to je hrůza
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam