• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Ja jsem si dnes udelala radost

    RYBKA
    RYBKA --- ---
    VVENDY: Ztřeštěný dům na stromě xxx pater.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Říkala jsem si, že jako matka aktuálně čtyřměsíčního kojence sem nahodím, co teď aktuálně čteme s ním, protože někoho (i když členy/členky této skupiny z toho nepodezírám) možná ani nenapadne, že i s takovým pididítětem nějaké čtení může fungovat.

    1) Hodně pro každodenní rutinu čerpáme z https://www.databazeknih.cz/knihy/jeje-jeje-jeje-neco-se-mi-deje-474629 - obsahuje skvělé básničky k výměně plenky, koupání, výlety s kočárky, převlékání... Podobně, ale spíš pro trochu starší děti, pak může fungovat Usínací knížka od téhož autora, prima je taky Opatrně na to mrně.
    2) Pro básničky spojené s motorickými hrami využíváme https://www.databazeknih.cz/knihy/plac-tac-bac-418025. Obsahuje texty typu "Vařila myšička kašičku" vždy s konkrétní inspirací, jak s dítětem během odříkávání manipulovat.
    3) Malá už si omezeně zvládá přidržovat (a ožužlávat, cheche) https://www.databazeknih.cz/knihy/kdo-je-v-zoo-miffy-330760 - ta mi taky připadá výborná.
    4) No a konečně máme pár kontrastních a textilních knížek, které nejsou "čtecí", ale na rozvoj senzomotoriky taky fajn.

    Jestli máte svoje oblíbený kojencofriendly knížky, budu ráda za nához :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    VVENDY: Pilkeyho komiksy? (Dogman, kapitán Bombarďák) U holky stejného věku a preferencí a zároveň fanynky Minecraftu pak taky strašně frčej všechny ty různý Deníky minecrafťáka.
    Případně už by mohl fungovat Steklač (Bořík)/Gosciny(Mikuláš).
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    VENIKA: je fakt, že je bere z knihovny po třech dílech a hned si tam dělá rezervace na další 3. U nás je to bez poplatku. 25 za kus bych byla ochotna za to dát, myslím, že to ještě budeš moct poslat dál. Teda pokud to nebude extra salátové vydání.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    LADY_MYSKA: čerstvých 9
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VVENDY: Na tu jsem koukala hned, jakmile mi zaťukal na rameno, že dočetl. (což bylo necelých 24hod po tom, co dostal první díl), ale bez rezervace je to bez šance. Na fcb jsem objevila, že to někdo prodává komplet za 25kč/kus, což je přesně cena té rezervace, tak doufám, že to není scam a nedostanu dárkově zabalenou cihlu :).
    Jakmile je ochoten takhle číst, není čas ztrácet čas!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    VVENDY: kolik mu je?
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    VENIKA: u nás teď taky jede, ale půjčujem je v knihovně.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    Syn pomalu končí se sérií Deníku poseroutky. Nemáte tip na něco podobného, co by ho zaujalo? Dost se tím rozčetl, tak to nechci nechat vyšumět. Předtím četl zde doporučované Chuchvalce, to se mu taky líbilo. Takže spíš něco, co má spád, akci, ne moc tlustá kniha, to ho zatím vždycky odradilo.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    albert ma teraz nejaku akci na zbieranie bodov na slevu na knizky od albatrosu

    Sbírejte body na kolekci encyklopedií | Albert
    https://www.albert.cz/albatros

    vyzera to, ze su aj lepsie ilustrovane ako to co tam byva obvykle

    albert - stoji za to cist lepe
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Včera syn podlehl Poseroutkovi. Nemáte někdo díly od dvojky dál, kterých se chcete zbavit?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JANISKA: v mojom pripade by mi asi ani nevadilo, keby si to necitali :) serial tiez videli niekolkokrat dokola, ale mozno uz su mentalne nastaveni na nieco viac pre starsich, dcera (10) teraz ide mangu Fullmetal Alchemist a to sa tam sekaju hlavy a trhaju ruky, ale to kupovala, zena, takze v tomto pripade ide parenting fail mimo mna :)
    ILTU
    ILTU --- ---
    JANISKA: To mě minulo! Díky za tip.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    DZODZO: ono to je vázaný, ne brožovaný. Plus komiks, no. Mně to vlastně ještě přijde hodně levný, abych pravdu řekla:) Jinak dcery si zrovna to Srdce půjčovaly z knihovny a byla to jedna z těch mála knížek, které přečetly jednou a stačilo jim to, nějak se neuchytila, byť seriál milujou.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    uuu tu sa dobre trafili do vkusu retrovlny nas odkojenych na serialovom spracovani... preco je to take drahe, asi budem musiet kupit ... deckam

    Byl jednou jeden život – srdce | Albatrosmedia.cz
    https://www.albatrosmedia.cz/tituly/63740705/byl-jednou-jeden-zivot-srdce/
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    JANISKA: Mimochodem nebylo v Kopytovi a Mňoukovi taky strašně moc násilí na dětech a ženách? Mám v hlavě jednu konkrétní ilustraci, kde někdo mlátí svoji manželku a Bičiště, ten dostával pořád, že. Jako, asi by to šlo dětem u čtení nějak reprodukovat a okomentovat, ale nevim, jestli by mě to v tom množství bavilo.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    MYSKAZBRISKA: Paní Láryfáry podle mě v pohodě, v naší školní družině se četla s velkým ohlasem čerstvejm prvňákum a nemyslím si, že by ji předškolák nepobral.
    Kopyta a Mňouka jsem teda četla určitě později. Děj je jednoduchej a transparentní, ale nevim, jestli ta dynamika třídního kolektivu, která je v některejch dílech hodně výrazná, nebude pro školkáče trochu moc abstraktní...? Plus si velmi matně vybavuju, že to bylo strašně sexistický a svejm dětem bych to asi spíš nečetla z důvodu předávání těch maskulinních/femininních vzorů, ale to je věc osobních hodnot a zase se to asi bude lišit díl od dílu, tak uvidíte. Ale určitě bych doporučovala přečíst si to nejdřív sám :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MYSKAZBRISKA: Láryfáry jsme myslím četli už předškolákovi (se starší ségrou); nakolik si je ale užil, nedokážu říct.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    Paní Láryfáry od MacDonaldové a Příběhy Kopyta a Mňouka od Švandrlíka, nevíte od kolika let jsou doporučované? Já jsem je jako dítě na prvním stupni milovala, ale váhám, jestli by je pobral i můj pětiletý syn.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam