• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    Svět dětské fantazie tvoří zejména knihy pro děti.

Přivítejme v knihovně nové potvůrky, skřety, příšerky, robůtky a jinou pohádkovou havěť.

Jaké knihy kupujete svým dětem? Jaké dětské knížky jste měli rádi jako malí?

... Objevy ... Doporučení ... Recenze ... Obrázky ... Ilustrátoři ...

"Preferujeme nové zajimavé dětské knihy, nic proti Krtečkovi, ale toho všichni známe :-)"

Návod na vkládání obrázků najdete v . n . á . p . o . v . ě . d . ě .

rozbalit záhlaví
    HANELA
    HANELA --- ---
    FIFI: to jo, Packa také fajn
    FIFI
    FIFI --- ---
    GOLDBERRY: To mi prijde jako hezka knizka! Mekla jsem na to:)

GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    FIFI: jj, přesně tak
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    CORWEX: je to tak, mého muže, vystudovaného hudebního teoretika, hodně nenadchla Afrika. Že tam nechápe tu koncepci :-D. Ale Mozart, Orchestr nebo Packa ve Filmu mi přijdou dobrý. Rock je trochu mech.
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    GENEVIEVE: U Packů mi přijde zajímavý rozdíl v kvalitě ukázek, nebo spíš jejich kanoničnosti: Vivaldi nebo Mozart jsou vesměs nahrávky profesionálních orchestrů a v jazzu je jako ukázka scatu přímo zpěv Elly Fitzgeraldové, zato hiphop jsou samé generické ukázky ze zvukových bank.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    samozřejmě myslím Packa... pondělí...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ALEXIS: My máme rádi sérii Pecka a... (Mozart, orchestr, v Africe...). Má to jednoduchý příběh a pouštíš si tam písničky nebo melodie které se váží k příběhu.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Zdravím. Dcera si oblíbila knihu Ó ó ó vajíčko, hlavně proto, že je k tomu hudební a vyprávěný doprovod. Nevíte jestli existují další podobně zpracované knihy, kde by mohla něco poslouchat a zároveň koukat do knihy?
    Albi tužku máme, ale to není to, co hledám.
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    Radoval jsem se, jak se skoro čtyřletý syn začetl do Čtyřlístku, ale bohužel se našel v impulzivním surovci Bobíkovi, takže bychom jej rádi zkusili nasměrovat jinam. Dobře se u nás už dřív ujal Chrujda a teď Dům myšek, jaké další komiksové nebo bohatě ilustrované série byste doporučili?
    FIFI
    FIFI --- ---
    GOLDBERRY: Otevreli si hangar, delaji tam DOD a chodej jim tam lidi!
    Pry se to nesmi ani naznacovat, nebot privaly navstevniku nestihaji:)
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    FIFI: Děkuju. Náhodně jsme se na jednom kdysi ocitli a koupili tam tu knížku přímo od autorky:-). Ale nevěděla jsem, že jsou tak často.
    FIFI
    FIFI --- ---
    GOLDBERRY: tak jsem se dozvěděla, že každý měsíc na letišti Točná (v Praze) je DOD a tam choděj všichni tatínci a chlapečci, co četli tuhle knihu dívat se na letadla :-) Je to každou druhou soboru v měsíci, sice tam prý není občerstvení a maminky tam prý trochu trpí (?), ale kluci jsou z letadel nadšení :-)
    víc prý tady: https://www.tocna.cz/dny-otev%C5%99en%C3%BDch-dve%C5%99%C3%AD a někde i na FB.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Nedávno jsme koupili tuhle knihu a můžu doporučit, je fakt hrozně krásná, příběh má moc hezký, samozřejmě s poučením, našemu batoleti se hodně líbí :-) a ty ilustrace!

Cesta kocourka Chloupka - Knihkupectví Dlouhá punčocha
    https://www.dlouhapuncocha.cz/eshop-cesta-kocourka-chloupka.html

JANISKA
    JANISKA --- ---
    GROBENIUS: Hahaha. Taky zaurgováno!
    FIFI
    FIFI --- ---
    GROBENIUS: No jo, velke Z nemaji.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    FIFI: ale ty děti se pořád ještě rodí na podlaze (tedy na zemi).
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    FIFI: Napsala jsem jim, že jsem dostala urgenci, že tam mají chybku, a reagovali promptně! Máš bod a Petr Eliáš, který si ten web zřejmě upravuje sám, taky :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    JANISKA: no prosím! :-D Nevím, kdo je upozornil, ale je to tam! http://www.zlatastuha.cz/cs/archiv?r=2024
    FIFI
    FIFI --- ---
    JANISKA: jasněže, že jsem to četla :-)

Ale kdo by jim měla napsat jiný, že? Nakladatel, který v létě 2023 po upozorňování stál na svém a nehne se ani o píď, neboť má přece vždycky pravdu?

A navíc, zákazníci to nenajdou ani podle příjmení autora. jmenuje se Böhm
    A kdo tohle správně napíše, když to třeba slyší v rádiu, cestou z práce, jako včera já, že! :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam