• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISERYUhodni zvíře
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    To je hnus, schválně jsem na to neklikla v jiném klubu :-(
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    NE.ten přeci nežere mravence a ani těch ostnů moc nemá ne?
    DEMIURG
    DEMIURG --- ---
    Trnorep africky
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    Není často k vidění-zčásti i proto, že je tak výborně maskován členitým povrchem těla se skvrnami žlutohnědé, tmavohnědé, tříslovité a šedé barvy-dá se ihned poznat. Má podsaditý vzhled a pomalou kolébavou chůzi. Brnění z ostrých trnů kryje celé tělo, nejdelší trny jsou na hlavě a na hřbetě a mnohem menší na nohou. Tato ochrana má životní význam, protože tráví velmi mnoho času sběrem potravy na jednom místě na zemi, kde je neustále v nebezpečí útoku. Živí se mravenci. Loví je dlouhým jazykem ve dne, kdy jsou v pohybu, a může jich zkonzumovat až dva a půl tisíce během jednoho chodu.
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    Hoffmi bod (krátkoocasý)

HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    luskoun?
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    Ohrožený živočich, jehož maso bývá oblíbenou pochoutkou zejména v asijských zemích. Jeho tělo je pokryto šupinami, ale plaz to není. Má chápavý ocas, leze po stromech. Původ - Malajsie, Indonésie.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MYS_USATA: jj, nahazuj :)
    NORDSSON: nj, je to docela dost, ale říká to paní wiki :)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    asi to bude on, ale 40cm outloně jsem ještě neviděl... :)
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    outloň váhavý
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Dospělí jedinci dosahují výšky 21 - 40 cm. Je pokryt jemnou šedohnědou srstí, v nichž se téměř ztrácejí jeho malé zakulacené uši a zcela zakrslý ocas. Jeho velké oči se žlutými duhovkami mu dodávají jakýsi ustrašený výraz, ale v noci jsou mu pomocníkem při lovu. Na rozdíl od ostatních poloopic není tak obratný, svými pomalými, téměř rozvážnými pohyby, kdy pozvolna posunuje jednu končetinu za druhou, by zdálky mohl připomínat spíš koalu.

CAMELLA BOD
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NORDSSON: mam dneska asi štěstí, zas jsem tipovala :)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    CAMELLA: neee! njn, máš bod
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NORDSSON: Rosomák?
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    Jedná se o největšího zástupce své čeledi. Samci bývají o třetinu větší než samice (cca 14-16 kg). Na první pohled není úplně podobný ostatním zástupcům své čeledi, ale trochu připomíní medvěda.

nordsson bod
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    navedl mě tn dlouhý prst :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NORDSSON: hm, tak to jsem teda dala fakt nějaky lehky :)
    NORDSSON
    NORDSSON --- ---
    ksukol?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    X má krátkou plavošedou podsadní srst a dlouhé černé pesíky. Výsledkem je nahnědlá čerň. Má velkou hlavu a krátký krk. Trup je silný. Boltce jsou poměrně velké (připomínají uši netopýra) a tmavé prsty na končetinách dlouhé. Jedná se o dokonale nočního tvora. Pomalu se pohybuje po větvích a poslouchá, zda larvy nehlodají dřevo. Poklepává prsty na kůru stromů jako datel a mimořádně citlivým sluchem naslouchá pohybu hmyzu. Dlátovitými řezáky poté vykouše otvor a dlouhým prstem larvu vytáhne.

CAMELLA BOD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam