Tak jestli můžu, myslim, že je to hodně o těch lidech, který se na to nabalujou. Komunitu tvoří bezesporu i sami návštěvníci.. Osobně sem Wolkrovku nikdy nenavštívil, takže skutečně nevím, jaká byla úroveň těch různých pořadů..jací lidé na ně chodili a proč. Já jsem objekt znal z předtím, bylo tam pár fajn akcí, ale taky to nebylo dotažený, ty lidi, co to dělali na to neměli čas, propagace vázla, taky to nemělo tah na branku. Pak jsem se bavil s jednim člověkem, co tam bydlel a on mi řikal, že je sice super, že ten program Wolkrovka je sice pravidelnej, celej měsíc je zaplňenej, ale že úroveň je velmi kolísavá, že tam ty lidi dělají docela bordel a že ´místní´ už to tam moc nechtějí trpět - takhle jsme se bavili už někdy v květnu.
Osobně to vnímám tak, že když je něco zadarmo, tak se na to nabaluje jistá nemalá dávka punku - a ten punk je tady fakt tesanej do kamene. Když to zadarmo není, tak to zas skoro nikoho nezajímá - radši půjde do hospody, než že by chápal, že prostě všechno něco stojí. Takže asi to chce hledat nějakou cestu, jak lidi zaujmout a naučit je investovat do sebe..Je pravda, že je to těžký, když to lidi budou brát tak, že potřebujou relax od toho masakru v tomhle městě tím, že půjdou kalit na Wolkrovku, tak to tak bude..
Osobně moc nechápu ty palce dolu u Desperado123, protože na tom, co píše, něco je.
Chlast a drogy všeobecně bohužel už dneska moc tvůrčímu duchu nepomáhají a jestli jo, je to vždycky jenom na chvilku, než se všechno zhroutí.. Podobných projektů už jsem totiž viděl víc. Většinou idea je super, ale skutky jsou dost pozadu. Čimž něřikám, že by se v místě neměl prodávat alkohol..Ono jde spíš o přístup. Proč jdu na to místo. Chci se nějak obohatit, nebo jen vyvětrat hlavu?
Sám velice fandím podobným projektům, - proto taky sleduju tohle forum - zvlášť když sem třeba venku viděl, že to jde a že ty věci se můžou dít opravdu zajímavý. Když jsem třeba tady někomu do pošty nabízel koncert svojí kapely, tak jsem nedostal vůbec žádnou odpověď, přitom i taková typu - ´Hele sorry, ale moc se mi ta vaše hudba nelíbí, tak to zkuste jinde´, nebo jinou jakoukoliv bych ocenil - už jako slušnost..
Sám nemám žádnej recept na to, jak tenhle už docela letitej problém v tý alternativní společnosti řešit, jen se tak zamejšlím...Bohužel, je to smutný, že ´kultura zadarmo´ má takovýhle důsledky.