• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BASKWolkrovka :: Klub "W10" :: Domácí kočovný klub
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    sorry za ot. to je muj posledni prispevek do dementního flejmu vo desperadove zaslouzilosti.

    DESPERADO123: no jestli byl vlez oknem az do roku cca 2003 a ty "kokoti" se toho ujali v roce 2001, tak to ze si pamatujes vlez oknem vubec neznamena, zes nekdy byl nebo mel nekdy neco spolecnyho s "nekokotskou" utopkou - ktera podle toho co rikas fungovala do roku 2001, tedy v letech 1997-2001. ale uprime me je to vlastne uplne jedno, kdes co s kym delal poprvý.

    jinak naprosto souhlasim s tvym popisem - "kavarna duchů" do které nikdo nechodí...(coz mi je také líto, vzhledem k tomu, ze sem tam byl na pár dobrých akcích) a prave proto sem utopku vtydle diskusi zminil v souvislosti s hledanim novyho prostoru. s tim ze utopie je v centru a kdyzby ji wolkrovkacka grupa posunula více treba smerem ala volkrovka nebo ala kolona, tak bych to uvítal - byl by to pro me duvod tam znovu zacit chodit. nejaky takovydle funkcni misto je ve meste sakra potreba a melo by byt alespon v sirsim centru.
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    K tomu abych si pomatoval starou utopku mi nemusí být 35/40. Utopie vznikla v roce 1999 tuším, v roce 2001 se ji ujali ty kokoti co s ni udělali "kavárnu duchů" do které nikdo nechodil, nechodí a asi ani nebude... jo a lézt oknem se tam přestalo až tuším v roce 2002 nebo 2003.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    STEPIK: mozna uz je zaslouzilej a je mu 35/40. :)
    STEPIK
    STEPIK --- ---
    DESPERADO123: to si s maminkou jezdil z kolina do utopky;))??
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    DESPERADO123: jj, já taky:) téda, já se tam budu muset jít někdy podívat a zavzpomínat
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    já si zas pamatuju ještě když jediný vchod do utopie byl oknem... ;-)
    MILLY
    MILLY --- ---
    BASK: Kdyz jdes shora od Pavlaku Belehradskou, tak po pravy strane asi 3. vchod za cajovnou Sangrila. Je to tam trosku schovany- musis koukat nahoru nad dvere (kam se leze poschodech z ulice)- tam je napis "Utopie".
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    BASK: cože, ty neznáš utopku? já zas teda myslel , že ten prostor už dávno nefunguje...
    JOHY
    JOHY --- ---
    BASK: bělehradská ulice, zrhuba na úrovni kavárny fra, kousek pod místem kdy se koleje lámou dolů do nuslí...
    BASK
    BASK --- ---
    MILLY: a kdeže leží ta Utopie ? Nikdy jsem o tom neslyšel....A vypadá to nadmíru zajímavě...
    MILLY
    MILLY --- ---
    BERUNA: Dodala bych, ze promitani v Utopii se kona ve ctvrtek jednou tydne az jednou za dva tydny (chodi mi pozvanky mailem a jak koukam, tak je to jednou tak, podruhy tak) a zacina se zpravidla presne v 20 h. Informace o jinych akcich se ke mne nedostavaji. Kazdopadne velice doporucuji, protoze je mi moc sympatickej ten prostor sam o sobe. .o)
    (a filmy jsou vybirany zajimavy)
    BASK
    BASK --- ---
    JOHY: K zakoupení ve Wolkrovce !! (konec reklamy)
    JOHY
    JOHY --- ---
    jinak trochu mimochodem: dneska jsem na jeden zátah přečetl Pustinovy Křižovatky.
    Čte se to skvěle, ale jediný co mi nesedlo jsou časy u deníku - v roce 1991 mobily a vietnamský krámky ještě zdaleka nebyli...trochu škoda, docela výrazná chyba na jinak docela solidní knize.

    omlouvám se těm co nečetli, vlastně ne: přečtěte si to!
    BASK
    BASK --- ---
    B_ART: ba jo, mas pravdu.. mel jsem jeden takovej referát, kterej se jmenoval "Proč ještě nemáme umyvadlo" :-))...
    EJCZKA
    EJCZKA --- ---
    B_ART: myslel jsem to stejně jak píšeš ty.
    JOHY
    JOHY --- ---
    B_ART: dobrovolný vstupný tě neodliší...
    B_ART
    B_ART --- ---
    JOHY: ale to neni úplně o tom, že bych nebyl ochotnej platit (já jsem zrovna z lidí, který daj na dobrovolnym vstupnym často víc, než by stál lístek), ale když přijde do wolkrovky nebo obdobnýho prostoru někdo cizí, kdo o tom skoro nic neví a hned u vchodu ho někdo zkásne, tak to pak bude logicky vnímat jako normální klub a pronikání do "komunitní" a "alternativní" a nevimjaký atmosféry bude hned o něco těžší... neřek jsem, že to potom bude "komerční a výdělečný", ale že nemusí bejt na první pohled vidět, že to takový neni.

    rozhodně nejsem proti dobrovolnýmu vstupnýmu, klidně ať na každý akci vystoupí někdo s referátem, kolik organizace stála a jakej je deficit podniku a kolik by tudíž měl zhruba každej dát, aby se náklady tak nějak pokryly - když by se to pojalo trošku s humorem, tak by se z toho mohla stát i docela zábavná tradice, která by w10 odlišila od jinejch klubů :)
    JOHY
    JOHY --- ---
    B_ART: už tady zase lítaj ty nesmyslný slova jako výdělečný a komerce...jak píše ejčka, to vstupný by asi nebylo furt, nicméně pro současnou wolkrovku (její provozovatele) je situace dost prodělečná (sypou do toho vlastní love a mrtě času...)

    NIC NENÍ ZADARMO!
    B_ART
    B_ART --- ---
    BASK, JOHY, EJCZKA: na mě třeba působí vstupný dost nesympaticky, mohlo by měto odradit, zejména pokuď si nebudu jistej, že to bude stát za to a budu cizí - ne kvůli těm penězům jako takovejm, ale prostě by to na mě působilo trochu nepřátelsky, nevnímal bych pak W10 tolik jako komunitní projekt, ale spíš jako něco komerčního, výdělečnýho, uzavřenýho (zdůrazňuje se tim hranice mezi těma, co platěj a těma co ne) a tak - to, že se platí vstupný je součást prvního dojmu, kterej místo dělá...

    samozřejmě že na koncerty nebo divadla je to trošku něco jinýho, než workshopy nebo promítání atd., ale i tak - preferoval bych vstupný jenom tam, kde to vypadá "opodstatněně" - větší koncert, na kterej fakt někdo pude (a ne jeden kluk s kytarou, co si tam zabrnká pro tři kamarády a čtyři náhodný kolemjdoucí), divadlo, který bude mít aspoň půl hodiny, akce, který jsou očividně kalicí a je potřeba odradit největší punkáče, který by tam dělali největší bordel atd.
    ne že bych chtěl někoho obviňovat z toho, že chtěl zavést paušální vlezný jako na dýzu, ale pro ujasnění... .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam