• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BASKWolkrovka :: Klub "W10" :: Domácí kočovný klub
    BASK
    BASK --- ---
    JOHY: K zakoupení ve Wolkrovce !! (konec reklamy)
    JOHY
    JOHY --- ---
    jinak trochu mimochodem: dneska jsem na jeden zátah přečetl Pustinovy Křižovatky.
    Čte se to skvěle, ale jediný co mi nesedlo jsou časy u deníku - v roce 1991 mobily a vietnamský krámky ještě zdaleka nebyli...trochu škoda, docela výrazná chyba na jinak docela solidní knize.

    omlouvám se těm co nečetli, vlastně ne: přečtěte si to!
    BASK
    BASK --- ---
    B_ART: ba jo, mas pravdu.. mel jsem jeden takovej referát, kterej se jmenoval "Proč ještě nemáme umyvadlo" :-))...
    EJCZKA
    EJCZKA --- ---
    B_ART: myslel jsem to stejně jak píšeš ty.
    JOHY
    JOHY --- ---
    B_ART: dobrovolný vstupný tě neodliší...
    B_ART
    B_ART --- ---
    JOHY: ale to neni úplně o tom, že bych nebyl ochotnej platit (já jsem zrovna z lidí, který daj na dobrovolnym vstupnym často víc, než by stál lístek), ale když přijde do wolkrovky nebo obdobnýho prostoru někdo cizí, kdo o tom skoro nic neví a hned u vchodu ho někdo zkásne, tak to pak bude logicky vnímat jako normální klub a pronikání do "komunitní" a "alternativní" a nevimjaký atmosféry bude hned o něco těžší... neřek jsem, že to potom bude "komerční a výdělečný", ale že nemusí bejt na první pohled vidět, že to takový neni.

    rozhodně nejsem proti dobrovolnýmu vstupnýmu, klidně ať na každý akci vystoupí někdo s referátem, kolik organizace stála a jakej je deficit podniku a kolik by tudíž měl zhruba každej dát, aby se náklady tak nějak pokryly - když by se to pojalo trošku s humorem, tak by se z toho mohla stát i docela zábavná tradice, která by w10 odlišila od jinejch klubů :)
    JOHY
    JOHY --- ---
    B_ART: už tady zase lítaj ty nesmyslný slova jako výdělečný a komerce...jak píše ejčka, to vstupný by asi nebylo furt, nicméně pro současnou wolkrovku (její provozovatele) je situace dost prodělečná (sypou do toho vlastní love a mrtě času...)

    NIC NENÍ ZADARMO!
    B_ART
    B_ART --- ---
    BASK, JOHY, EJCZKA: na mě třeba působí vstupný dost nesympaticky, mohlo by měto odradit, zejména pokuď si nebudu jistej, že to bude stát za to a budu cizí - ne kvůli těm penězům jako takovejm, ale prostě by to na mě působilo trochu nepřátelsky, nevnímal bych pak W10 tolik jako komunitní projekt, ale spíš jako něco komerčního, výdělečnýho, uzavřenýho (zdůrazňuje se tim hranice mezi těma, co platěj a těma co ne) a tak - to, že se platí vstupný je součást prvního dojmu, kterej místo dělá...

    samozřejmě že na koncerty nebo divadla je to trošku něco jinýho, než workshopy nebo promítání atd., ale i tak - preferoval bych vstupný jenom tam, kde to vypadá "opodstatněně" - větší koncert, na kterej fakt někdo pude (a ne jeden kluk s kytarou, co si tam zabrnká pro tři kamarády a čtyři náhodný kolemjdoucí), divadlo, který bude mít aspoň půl hodiny, akce, který jsou očividně kalicí a je potřeba odradit největší punkáče, který by tam dělali největší bordel atd.
    ne že bych chtěl někoho obviňovat z toho, že chtěl zavést paušální vlezný jako na dýzu, ale pro ujasnění... .)
    EJCZKA
    EJCZKA --- ---
    JOHY: a krom toho vstup samozrejme nemusi a ani by nemel byt na vsechny akce.
    JOHY
    JOHY --- ---
    DESPERADO123: sorry, ikdyž je to na metru, tak do malešic nikdo nepřijde...
    BASK: bohužel když otvíráš klub musíš počítat s tim, že lidi holt zaplatěj, nebo dovnitř nepůjdou...pade není o sociální situaci ale o jedný (půl)hodině brigády.
    SCATHACH
    SCATHACH --- ---
    Zdar, BASKu ty seš úžasej, že už sonduješ další prostory. Super. Škoda té Vratislavky, měla bych to blízko domů ;).

    Stran vstupného na akce ve výši ca 50,-K bych byla osobně určitě pro. Je to hodnota adekvátní dvou pivům...
    Ono asi pří jakékoli variantě vždycky bude něco, co někoho odradí nebo se někomu nebude "zdát" - jednoho folk (bez urážky, používám jako příklad), druhého vstupné, třetího nevimco...hlavní je udělat to tak, abyste s tím souhlasili a souzněli VY - duše Wolkrovky, si myslim...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    BASK: ad Zahrada - já měla na mysli spíš formu než způsob financování..
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    BASK: tak ty malešice sou hned u metra což je výhoda i oproti starý wolkrowce. provize v cimburkově je klasicky 1 nájem do předu+1 nájem jako kauci + 1 nájem realitce. tak to většinou bývá a jinak tomu není tady. jinak pokud byste si v té Cimburkově pronajali oba prostory tak pokus si dobře vzpomínám nabízí slevu jakože za 18 dohromady a protože je to volný už dlouho tak by mohl ještě slevit....
    BASK
    BASK --- ---
    JEZINKA: no... ta cimburkova vypadá pěkně.. ale je to dost prachů na nás.. nevíte, jaká je tam provize RK, zálohy, atd ?
    ostatní místa jsou dost z ruky... chtěli by jsme, aby lidi mohli přijít i jen tak a nemuseli pro to jezdit do letňan/malešic atd... Trochu nás zmlsala vila v bubenči a nádraží v holeškách:-))...

    SINSEMILLA: s těma žánrama máš pravdu... poslední dobu to začínalo bejt trochu monotoní.. vlastně jsme kdysi plánovali zabrousit trochu i do elektroniky a DJ, i když jsem za to musel dost orodovat... A ten interiér - je obtížný ho zkrášlovat bez prostředků... Ty vždycky poctivě padly na nájem, opravy a údržbu, vytápění, nejnutnější ozvučení a cesťáky mimopražskejm. Ani naši barmani nikdy nic nedostali, natož my z produkce... Ale v ono i v tom je to kouzlo... Že to lidi dělají dobrovolně a nikdo nikoho do ničeho nenutí...
    KC Zahrada je fajn, ale je fatálně závislá na grantech a podpoře města... Ale vzali to za ten lepší konec, i když se musej zodpovídat starostům.. Do programu jim nikdo nekecá.. Ale podívejte se, jakýproblémy mají malá / nezávislá divadla po zkrouhnutí dotací... Touhle cestou jít určitě nechceme.

    Btw, zajímalo by mě obecně - když bude stálý vstup na akce - třeba i nízký - neodradí to někoho, kdo by mohl "být pro klub přínosem", ale jeho sociální situace mu nedovolí to pade zaplatit ?
    BASK
    BASK --- ---
    DESPERADO123: v tý vratislavově jsme byli udělat zvukovou zkoušku. V partajích nad tím skákala podlaha a drnčely skla.... tak jsme to nebrali.. ale jinak prostor je to úžasnej...

    díky za tipy. kouknu se na to.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    JOHY a další: podle mě je varianta klubu pro úzkou skupinu přátel model nefunkční a to z důvodů, který tady už padly a rovněž pro to, že pokud chci dělat různorodé akce, nějaký tvůrčí srazy a seance, tak musím vymýšlet a vymýšlet nové věci, snažit se oslovit různý skupiny lidí, který přijdou a potenciálně se stanou pravidelnýma návštěvníkama - upřímně konkurence v praze pro vyžití tohodle typu je docela vysoká.. navíc si myslím, že prostorů, kde se můžete sejít s partou kámošů, opít se, pokecat a popřípadě si pustit film, je v praze až dost..

    oproti tomu podle mě není na škodu snažit se vytvořit multižánrovej prostor, kde budu něco tvořit, vzdělávat se, diskutovat apod. - když o tom teď tak přemýšlím, tak se prostě třeba snažit vytvořit něco jako kc zahradu, ale pro dospělý lidi a ne pro děti a teenagery..

    pokud W10 srovnám třeba s projektem UMAKART, který pořádá jednou za měsíc na různých místech v Praze už druhým rokem workshopy s mladými umělci a já na ně ráda chodím a chodí tam čím dál tím víc lidí, tak problém není v tom, že nejsou lidi, který by nechtěli něco dělat, jen je podle mýho k nim potřeba najít cestu a tím podle mě je např.:

    - vytvořit prostor, kde se budou cítit bezpečně, uvolněně, kde to bude prostě hezký (a upřímně to tam třeba nebude vypadat jako teď na wolkrovce nebo v disscentru - první a zřejmě poslední dojem z disscentra pro mě byl, že první co uvidim, když tam přijdu je nějakej týpek, co sedí před barem a bleje si na bundu a pod sebe)
    - sortiment alka/nealka rozhodně rozšířit
    - rozhodně jsem pro placení vstupu na akce a 50 kč rozhodně není vzhledem k současným cenám moc - pokud si zaplatím, chci taky něco dostat (poslechnout si něco, vidět apod.)
    - rozšířit hudební produkci o další žánry (!!!), nesoustředit se jen na punk a folk (to je třeba osobně největší překážka mého navštěvování wolkrovky)
    - lokalita, ale to není podmínkou

    (hodně jsme se teď o tom doma s ijou bavili a já dlouho přemýšlela, jaký k tomu mám postoj a nevím, jestli se mi ten matnej pocit podařilo nějak vyjádřit, takže tak..)
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    JEZINKA: jo, myslím že jo...
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    DESPERADO123: cimburkova. haha, není to barák jak bejval Zion?
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    Jo. Dovolil sem si hodit link na pár nabídek k pronájmu co sem tak sběžně hledal:

    http://sreality.cz/detail/pronajem/komercni/vyroba/praha-malesice-drevcicka/1623938140 - tam sem před časem byl a nevypadá to až tak hrozně jako s fotek. výhoda je, že všude sou jen firmy a hudební produkce by neměla nkoho rušit. 250 m od metra Depo Hostivař a 200 m od tramvaje 7, 11 Černokostelecká.

    http://sreality.cz/detail/pronajem/komercni/jiny/praha-vysehrad-vratislavova/1545483868 - nevím, neviděl, neslyšel ale vypadá to s foto pěkně

    http://sreality.cz/detail/pronajem/komercni/jiny/praha-zizkov-cimburkova/2624345180 - tam sem byl když se hledalo DisCentrum. Fakt nádherný sklepní prostory s bárkem (dřív to byla prodejna barev). K tomu tam je ještě tohle: http://sreality.cz/detail/pronajem/komercni/jiny/praha-zizkov-cimburkova/4268512348 co by se šlo udělat jako sál na koncerty. Už tehdy sme se s majitelem bavili o koncertech a do 22. hodiny neviděl problém...

    http://sreality.cz/detail/pronajem/komercni/obchodni-prostory/praha-letnany-krivoklatska/1464276060 - nevím, neviděl, neslyšel, ale taky to stojí asi za to zkouknout.
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    kamarád se svym souborem improvizace a slam poetry hledá nějaký místo, kde by mohli předvést své umění, tak jsem mu říkal, že na wolkrovce by to bylo ideální prostředí. To jen k tomu (staro)novýmu zaměření a koncepci, kdybyste někoho sháněli :)

    ps. okna nerozbíjejí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam