• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BASKWolkrovka :: Klub "W10" :: Domácí kočovný klub
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    EJCZKA: Promiň, ale v tvým příspěvku vidím nějakej rozpor...

    Především je dobrý uvědomit si, co je to cesťák...

    Není to totiž zrovna tak, že kapela jedoucí na koncert prostě natankuje benzín a tim to hasne.

    Cesták, vyložím-li si ho jako náklady, které stojí kapelu dojet a zahrát koncert obsahují mnohem víc, než jen nákup benzínu, jak si zřejmě myslíš..

    Osobně se nad tím často pozastavuju, když někam přijedu hrát, byť třeba po Praze...Za všechny vyberu nejmenovaný prostor, kde jsem nedávno hrál. Vstup na koncert byl 120,-...Jako kapela jsme dostali cesťák 800,-

    Jenže když sem si dal čaj, zaplatil jsem za něj 80korun...Ve výsledku, když každej člen kapely musel zaplatit svou a to zdůrazňuji - velmi skromnou konzumaci, tak podnik vlastně těch 800,- dostal zpátky..

    Docela se zamejšlím nad tim, jak k tomu mnozí pořadatelé přistupujou, že muzikanti pro ně vlastně pracují jako otroci, jenom proto, že prostě muziku dělají rádi...

    Osobně občas i nějaký koncerty pořádám..Osobně to beru tak, že když pro mne hraje pražská kapela, která nehraje za honorář, tak prostě automaticky dostane litr na cestu a koupím jí já nevim basu piva, která stojí 200,- a nějaký nealko...to jen ze slušnosti...

    Osobně to beru tak, že když chci něco uspořádat, musím na to mít prachy ze svý kapsy i kdyby na to nepřišel vůbec nikdo..

    Bohužel pořadatelskej trend, kterej tu je, jde celkem v souladu s tvojí představou, což je celkem hodně smutný a velmi neuctivý..
    SOUTHGOER
    SOUTHGOER --- ---
    HAGGISH:
    VECTOR: Uz docela dlouho ne, myslim tak pul roku klidne. To teda at vam to vyjde. Ten prostor byl moc prijemnej, a jsem zvedava, jak ho vyuzijete nebo zmenite.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Exit nefunguje?
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---
    Zameteno, přestěhováno. Zůstala už jen naše sbírka součástek na těžkotonážní výtah a pár šroubováků. Děkujeme za pomoc a podnětnou diskuzi!

    SOUTHGOER: nojo..je to exit.. nenapadlo by mě to srovnat .. jak dlouho je zavřenej? Škoda.
    EJCZKA: není co dodat.. koncerty nezatracujeme úplně a rozhodně se dají dobře kombinovat. Už vymýšlíme menší projekty, aby se později na programu neodráželo stěhování. S tím tvým taky počítám.
    SOUTHGOER
    SOUTHGOER --- ---
    BASK: ze by bejvalej exit? husty! :-)
    BASK
    BASK --- ---
    VECTOR: řekl bych že odstupný bude astronomický...
    zítra se jdeme podívat na prostor v erbenově....
    EJCZKA
    EJCZKA --- ---
    Rád bych doplnil malou poznámku ke včerejší diskuzi.

    Bavil jsem se o tom už s Baskem i Luckou. Ubírat se směrem více klidnějších večerů naplněných divadlem, čtením (nejlépe autorským) apod. je dobře. Nicméně koncerty, potažmo hudební akce, bych nerušil jen mírně omezil. A vhodně doplnil. Díky nastalé situaci se již nepodařilo uskutečnit psytrancový večer, který jsem měl v plánu ve Wolkrovce udělat. Tento večer by byl ale doplněný workshopem na dělání UV aktivních plachet, promítání psy projekce a odpoledním promítáním kriticko-sociálních dokumentů v rámci projektu Cinema libre, který realizují kamarádi. Resultát je jasný. Pobavit se, ale zároveň mít možnost nejen konzumovat hudební produkci, nýbrž též se vzájemně obohatit a naučit se něčemu novému.
    Třeba by se podobná cesta našla i u punkových a jiných koncertů. Napadá mě, třeba v rámci koncertu připravit i výstavu o vzniku punku a jeho politické roli v Británii nebo začátky punku u nás. Opět - pobavit se, ale zároveň se něco dozvědět.

    Na debatě též padla otázka ohledně vstupného na koncerty/hudební akce. Vstupné může být i nemusí. Osobně si myslím, že vše ze vstupného/výdělku z baru by mělo jít na pokrytí "cesťáku" pro kapelu/dje. Za hraní bych jim ale nic nedával. Samozřejmě aparatura a pronájem zkušebny stojí nemalé peníze. Ovšem to je záležitost zájmu členů kapely a jejich vlastní ochoty finančně podporovat to co je baví dělat. Mě také jako psytrancového dje hodně stál nákup CDjs (CD playerů) a průběžně utrácím značné množství peněz za nákup nových CDček a tracků z internetu. Je to ale moje především moje potěšení hrát doma pro sebe a v klubu pro návštěvníky. Když hraju v "komerčním" klubu, tak jsem rád, že mi za hraní zaplatí. Když bych ale hrál v prostoru jako je Wolkrovka, tak je pro mě samozřejmost, že za hraní nebudu nic chtít (cesťák nepotřebuji - jsem z Prahy).

    Není potřeba aby ve Wolkrovce hráli Kabáti, Radiohead či DJ Tiesto:)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    hele a co tohle?
    Pronájem, restaurace, 104 m² | Sreality.cz
    http://sreality.cz/detail/pronajem/komercni/restaurace/praha-praha-1-/347318108

    ALATAR
    ALATAR --- ---
    At zije Wolkrovka!
    BASK
    BASK --- ---
    Začínáme ve dvanáct-nula-nula. Do šesti by mělo být hotovo. Děkujeme za každou pomocnou ruku.

    A večír srdečně zveme na poslední návštěvu dvorečku...

    [ Veřejná diskuse nejen o Wolkrovce / konferenceconference / 27.11.2010 / CR - Praha - Wolkrovka | Domácí klub Bubny ]
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    od kolika je zítra to stěhování?
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    JINDRICH: souhlas. ikdyž to si myslím je menší problém, protože v současný době se nikdo moc někde stavět nehrne...

    spíš větší je, že čd nemají zájem tyhle objekty pronajímat občanským sdružením. my sme třeba měli od léta zájem si pronajmout ještě nějaký prostor na nákl. nádraží a nikam se to měsíce nepohlo. prostě nebyl zájem.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    http://praguewatch.cz/reports/view/141
    http://www.mestaprozivot.arnika.org/kauzy/nadrazi-bubny-zatory
    http://www.prague-bubny.com/

    s drahama to chce asi davat velkz pozor, jestli na to nema zalusk nejaky movity investor...
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    YBUKO: to jo, ale s českými drahami je to oser. podepsání jednoho papíru u nich trvá 2 měsíce, tak ani nechci vědět jak pronajmutí nějakého skladu...

    k tomu druhému. discentrum je take skolaudovany jako sklad a je to klub. to záleží na tom ajk moc ofico to (wolkrováci) chcete...
    BERUNA
    BERUNA --- ---
    tak si vemte discentrum, je to velky objekt a muze se tam udelat galerka...dosavadni lide maji kam jit...
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    YBUKO: s českými dráhami je hrozná komunikace. - z vlastní zkušenosti. radši ani nezkoušet.
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    Basku, to jsi to pěkně našel!
    Tam by se prováděla alternativní kultůra, jedna radost.
    Krabicáky, nejlevnější pivo, ráno jen opláchnotu zvratky a můžeš otevřít :D
    BASK
    BASK --- ---
    JOHY
    JOHY --- ---
    DESPERADO123: tvůj problém je, že se omezueš na nejjednodušší vyhledávání přes seznam...tam neni všechno. navíc při nájmu 20 tisíc musíš těch 20 tisíc nějak získat (vstupný, bar, a granty a tou sou ty věci, co se tady řešej). ale konec OT...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam