• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRATILSOMSACORPORATE DESIGN ll mam logo co s nim
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LENDULIK: symbol paráda (přestože – jak správně uvedl jeden z komentujících – poštovská trubka je už trochu passé), bohužel práce s typografií to dosti zabíjí... Soudě podle manuálu mi to přijde spíše jako „amatérská“ práce, nicméně se jim podařilo najít pěkný symbol. Problémem (a to závažným) dle mého názoru je, že není nijak rozvíjen v celkové vizuální identitě. Resp. ta není řešena nijak. Máme logo, ha. Ale co s ním?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    LEMON: podle obsahu stranek mi prislo ze to prave ugd uz asi bali :-)))
    LEMON
    LEMON --- ---
    LENDULIK: Rozpousti se pouze TDC, a to tak nejak prirozenou cestou, napr. do UGD :)
    BINARY_PARANOIC: No vida, zatimco jsme zvolili taktiku "nedrazdit hada bosou nohou", panove maji (celkem po pravu) vetsi kuraz.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BINARY_PARANOIC: ach! good for AUG!
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BINARY_PARANOIC: AUG jsem myslela :-)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LENDULIK: co rozpustili? :)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    za logo s manual bereme od 30.000 do nekonecna. Kdyz je to pro dobrou vec je to za naklady, kdyz je to komerce, je to okolo 100.000 nejcasteji.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    LEMON: resume bylo ze to rozpustili ne??
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    DAN_F: ted uz zvysil ceny :D
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    TIKOT: Uf, už si připadám jak nějakej manažer, ale co naplat. Myslim že tady třeba – http://ra30412.com/ ani jedno logo nestálo přes deset (většina bych řek že spíš ani pět) :))
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LEMON: pardon, samozřejmě ÚOHS... Ukončeno to víceméně je, nakonec to v podstatě skončilo na tom, že v připomínkách ÚOHS se objevovaly narážky na doporučené ceny, nicméně zákon v této souvislosti vždy hovoří o honorářích, ne o cenách...což je podstatné z toho důvodu, že ceny odkazují na zákon o cenách (? – teď si nejsem jistý), zatímco honoráře na autorský.

Nejsem právník a do spisů jsem nahlédnul pouze narychlo, takže za případné nepřesnosti se omlouvám. Pokud se ale nemýlím, tak AUG podalo trestní oznámení na ÚOHS za poškození pověsti, což pravděpodobně ještě ukončeno není :)

LEMON
    LEMON --- ---
    BINARY_PARANOIC: ÚOHS se pustil do TDC, Asociace užitých grafiků a Unie grafického designu. Nejvetším "prohřeškem" se jevilo uvádění orientačních ceníků, což byl konkrétně případ TDC a AUG. Po roce není známo žádné resumé, alespoň co se Unie týká. Pokud je už něco vyřešeno, určitě by mě zajimaly podrobnosti :)
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    este...samozrejme, ze obdobie ked vyprodukujem viac by mi vykrilo hluche obdobie tak isto , ale bez zazemia reklamky, by som sa k tak bonitnym zakaznikom nedostal.
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    mno to je tazke, napriklad ja robim na zivnost, ale fulltime inhouse v reklamke, pausalna mesacna cena.. Keby som isiel podla objemu prace a cennika, tak pausal v niektorych mesiacoch prekracujem aj radovo. Na druhej strane mi reklamka vykriva pausalom hluche obdobia... Pre mna je zaver, nechat to na ponuke a dopyte.
    TIKOT
    TIKOT --- ---
    jestli tu nekdo dela kvalitni veci, do 10 tisic korun, at mi klidne posle portfolio.

jinak je nesmysl porovnavat ceny firma vs freelancer
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    kdyz jich za 3000 udelas hodne, tak si na ten vrtulnik taky vydelas ;)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Ale to by tu nesměla bejt hromada grafiků, dělající loga za 3000,- (i kvalitní).

:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam