• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKXMicrostock - prodáváme fotky
    [SERVER ERROR]
    Klub o prodávání fotografií skrze servery typu ShutterStock, iStockPhoto, Dreamstime, BigStockPhoto a podobné. Fotky se neprodávají za drahé peníze a proto je možné jich prodat mnohem více oproti tradičním stock fotobankám.

    Podělte se o Vaše zkušenosti!

    Pár informativních odkazů:
    Co to vůbec je: http://en.wikipedia.org/wiki/Microstock_photography
    Blog o zkušenostech s prodejem: http://www.microstockdiaries.com/
    Forum o microstock fotobankách: http://www.microstockgroup.com/
    rozbalit záhlaví
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    BLACKX: pche! :( :D
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KEPASO: Jo, od března se silně změnily podmínky - za referraly starší než dva roky už nic nedostaneš. Pech :(

    Přesněji:
    "To start, we're going to raise payouts from $0.03 to $0.04 cents per referred download. We’re also going to update the term so that payouts will be earned for the first two years that a referred contributor is active on our site. These changes will become effective as of February 28, 2013 and will affect contributors you have referred in the past, as well as those you refer in the future. There will be no changes to the footage referral program at this time."
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ahoj. od brezna se mi prestaly zapocitavat Referred Downloads na shutteru, pritom vim, ze nejaky stazeni u dotycnych probehlo. zmenilo se neco v podminkach?
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    CUCHULAIN: srolovany lano na bilym pozadi :D
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    MIK_CZ: hezky.. a co to bylo? :-)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    :) shutterstock jeden, dneska single download za 40 dollaru , uf .)
    PULKA
    PULKA --- ---
    BLACKX: Uvidíme, napsala jsem to tam a celý balík nahrála znovu bez model release. Když to nepůjde, tak si ho samozřejmě můžu napsat, ale je to s tím docela otrava.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    PULKA: To je fakt divné. Možná bych jim příště napsal v poznámce, že je to originální tvorba, žádné trasování a třeba je přesvědčíš. Na Shutterstocku mám jediný vektor, který tam je tak dva roky a určitě jsem tehdy žádnou property release neposílal.

    Takhle to vypadalo:
    Seven Butterflies Creating A Rainbow. Vector Illustration, Everything Can Be Very Easily Separated Or Recolored. - 36160963 : Shutterstock
    http://www.shutterstock.com/pic-36160963/stock-vector-seven-butterflies-creating-a-rainbow-vector-illustration-everything-can-be-very-easily-separated.html
    PULKA
    PULKA --- ---
    BLACKX: Ne, není. Nejde jenom o jeden, jde o celý set (koupila jsem si tablet na úpravu fotek a hraju s ilustracemi), nic z bitmapy nedělám, scanner nemám, na papír jenom občas črtám, ale to jsou spíš nárty. Obvykle kreslím tak, že si udělám vrstvu - náčt, a v druhé/třetí to vezmu naostro a je pokoj.

    např.:
    http://t1.ftcdn.net/jpg/00/50/85/14/400_F_50851482_N4PyLBvGyhpBhFIqro5YuXrgEI3ym9R0.jpg
    http://t1.ftcdn.net/jpg/00/50/56/96/400_F_50569621_XOJrLm5qENgi9ugaERS0PVb88Y2pA5ZX.jpg
    http://t2.ftcdn.net/jpg/00/50/65/91/400_F_50659146_mciRzdMwQBBgpW4KclHg7NtWcYB62Dhe.jpg
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    PULKA: Hehe, skoro to tak vypadá :) Je to opravdu obrázek vzniklý z bitmapy? případně můžeš sem pro zajímavost dát ten obrázek, na který si stěžují?
    PULKA
    PULKA --- ---
    Jak nahráváte ilustrace na shutterstock? Ptala jsem se jich (vlatní obrázky, nakreslené v illustratoru, prošly všude, jenom tady mi je pořád zamítají z důvodu: "Autotraced images need validation. Resubmit with original sketch/photo attached to property release. Unlock all layers."). a přišla mi odpověď, ze které vůbec nejsem moudřejší:

    For each element drawn, please include that original source image on the property releases you need to submit with your drawings. Idea is to add the picture you are submitting to the release, flatten the file and submit it as a complete property release.

    Znamená to, že když jim tam dodám Property release na svůj vlastní obrázek podepsaný dvakrát mnou a jednou svědkem, tak to bude fungovat? Díky.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ahoj, muzete mi prosim poradit? kdyz chci z nejake fotobankove fotky vyuzit jen cast – napr z fotky modelky pouziju pouze vlasy a vytvorim „sofistikovany artovy dilo“, ktery by se melo objevit na merchandise, musim sahnout po rozsirene licenci?
    PULKA
    PULKA --- ---
    Tak, už se ozvala i fotolia:

    Hi, I'm afraid this service is only available to contributors of silver rank or higher. Kind Regards,
    Fotolia EU
    PULKA
    PULKA --- ---
    BLACKX: Jojo, mohla bych z toho udělat nějaký krátký článek, až budu mít všechny odpovědi (a možná ze zájmu obepsat všechny ostatní fotobanky).
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    PULKA: No nic moc, ale v úplně nejhorším případě by to bylo řešení. Dreamstime ale vede :) Díky za info, tohle se člověk normálně nedozví!
    PULKA
    PULKA --- ---
    Tak, už jsem dostala odpověď z Shutterstocku:

    All Shutterstock contributors are responsible for backing up their own work, and we strongly recommend you to save all your work on at least one external hard drive or cloud storage application.

    We regret that we cannot replace your lost work for free if you lose it. To recover your content through our site you may sign up for a subscription at http://www.shutterstock.com/subscribe.mhtml and download your work.

    Although downloading your own work is not allowed per our Terms of Service, we can allow this in exceptional cases, such as loss of your work. Please send us an email beforehand and we will send you instructions. In the case that you download your own work without informing our staff, your account will risk termination.

    If you elect to download your content through a subscription, please make sure to turn off auto-rebilling in the account, so you are not charged after your recovery.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    :) ja uz mam tenhle mesic 4 :) minuly mesic nic a pred tim jeden ... takhle vyzivny mesic jsem nemel dlouho :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: Tak to je klika :) Já jsem měl naposledy tři Enhanced licence v listopadu a od té doby nic, už by to něco chtělo :)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    :-) hezky:) ale dnesek me potesil, na SS 12 fotek prodanych, z toho dve za 28 dollaru .) jupi
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Zdá se, že konečně spustila provoz Stocksy, fotobanka "nového typu" od Bruce Livingstona, který založil iStockPhoto (ale už asi pět let ho nemá, prodal ho Getty).

    Home | Stocksy United
    http://www.stocksy.com/

    Jestli to chápu správně, tak 50 % z ceny je pro fotografy (100 % z extended licences) a fotografové jsou navíc braní jako společníci, takže výdělek fotobanky se na konci roku rozdělí mezi ně. Blbé je, že si tam jen tak někdo nemůže nahrát fotky... obsah je pečlivě ručně vybírán. Asi zatím jen ze zvaných contributorů, ale nevím přesně, ještě jsem se tam nezkoušel přihlásit :)

    Ještě jiné info:
    A Fresh Start | seanlockephotography.com
    http://seanlockephotography.com/2013/03/25/a-fresh-start/
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    :) vyresim to tak, ze cislo dostanou, ale nedovolaj se ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam