• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKXMicrostock - prodáváme fotky
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Pro zajímavost: Přemýšlel jsem, jestli je čas z portfolia smazat nějaké fotky, které se roky neprodávají (a nikdy se neprodávaly). Smazal bych to kvůli tomu, aby zákazníci měli větší šanci vidět lepší fotky a spíš je kupovali. Ale nevěděl jsem, jestli to takhle vůbec funguje, jen jsem to kdysi kdesi četl, tak jsem vznesl dotaz na microstockgroup forum a dostal jsem docela hodně odpovědí.

    Prakticky jednohlasný výsledek je, že to nemám mazat, protože se i "blbosti" můžou jednou prodat.

    Celá debata je tady, se zkušenostmi od různých přispěvatelů:
    Is it worth to remove images that are not selling? | Professional Microstock Forum
    http://www.microstockgroup.com/...tock-discussion/is-it-worth-to-remove-images-that-are-not-selling/
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BLACKX: jasny, akorat teda jak to jeste maji platci DPH .... no zkusim to vymamit z ucetniho at se zepta :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: Ne, jak jsem psal tady - BLACKX - daním prostě to, co přijde na PayPal, žádné papíry neřeším.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BLACKX: :) trochu se ve mne hnulo svedomi, a jak to tedy priznavas? Co davas jako podklad k ucetnimu? Ten tax form co ti prijde, nebo jeste neco?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: V tom mám zmatek, ale jo - nějak se rozlišuje, kde se co prodá. Ale co s tím dál, to už jsem přestal řešit a daním vše :)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    :-) mno ale stejne, jak na to muzou prijit .. navic to chodi snad jen od USA, a to kdyz prijde ten prehled, tak je to jeste mene , jelikoz se pocita jen to, co se proda v americe, ne?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: No snad bude mít stát stejný názor :) Já mám teď asi 5-6 tisíc měsíčně, na konci roku už to jsou v součtu zajímavé peníze na přilepšenou.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BLACKX: Mno kdyz ja ani sam nevim jak to poradne priznavat a zatim jsou to fakt drobny, tisicovka, dve mesicne .. :) to snad ani nema cenu :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: Bereš to dost hala bala :) A pravda, s těmi čísly jsem se sekl, ale jen o trochu :)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    21 procent :)

    ja platce DPH jsem, ale zatim ty drobny neresim .. ale to bych se pak musel poradit s ucetnim kdyby toho bylo vic ... treba 10K mesicne
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    FARIN: Díky a ještě následující otázka: Jste tu někdo pláce DPH, který podniká na (micro)stocku? Odvádíte z toho normálně DPH, tj. dalších 19 % pryč?

    Právě jsem zjistil, že limit pro registraci k DPH je pro tento rok 1 milion korun dosažený v 12 po sobě jdoucích měsících, ale od roku 2015 to bude jen 750 tisíc. Ještě na tom sice nejsem, ale je to slušné riziko a jednou to asi přijde (na platí oba smajlíky :) a :( )
    FARIN
    FARIN --- ---
    BLACKX: ano neplatce dani to co mu realne prijde. platce pak obvykle vzdycky vystavuje nejdriv proforma faktutu a skutecnou az po prijeyi platby
    GEEK
    GEEK --- ---
    BLACKX: Díky:)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GEEK: S vektory jsem moc pracovat nezkoušel, ale u fotek je to podobné - ze začátku než vychytáš ty běžné problémy, tak je to otrava, ale pak už víceméně dokážeš předvídat, co by jim mohlo vadit a opravíš to předem. Takže gratuluju a ať se daří! :)
    GEEK
    GEEK --- ---
    BLACKX: No, asi víceméně rok, ale to díky tomu, že jsem tři čtvrtě roku na to kašlal, protože jsem na to neměl čas a ani nádladu. Já jsem tam dával furt stejný věci, protože měli výhrady jen technickýho rázu. Třeba, že vektor obsahuje bitmapy. To díky převodům do nižší verze EPSu, s čímž jsem se musel pak trochu poprat. Pak když jsem tyhle věci ošéfoval, tak zase jinej hodnotitel si vymyslel, že k realistickejm věcem chtějí originální foto, který jsem fakt neměl, tak jsem dofocoval:) Takže tyhle byrokratický kokotiny mě z časovejch důvodů odradily. Nakonec přijato 9/10, z čehož ta nepřijatá věc zase nějaká technická volovina.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GEEK: Cool :) Jak dlouho ti ty pokusy celkem zabraly?
    GEEK
    GEEK --- ---
    Tak dneska bych měl asi oslavovat. Asi na pátej pokus konečně na Shutterstocku:)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    mno, asi to zacnu resit az mi budou chodit nejake vyssi castky, ale to zatim nehrozi :D
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: Já přiznávám prostě to, co mně přijde na PayPal :)

    Pokud to pro neplátce DPH chápu správně: Funguje to tak, že když podáváš přiznání za rok 2013, tak někdy na začátku ledna 2014 vyjde průměrný kurz USD, EUR atd. ke koruně za předchozí rok a ten použiješ. Když to tím kurzem přepočítáš, tak ti vyjdou příjmy, které budeš danit (po odečtení výdajů - může být i paušál).

    Disclaimer: Nejsem daňový specialista, takhle jsem o pochopil a tak to dělám :)

    Když jsem ze začátku podnikání několikrát na daňovém úřadu otravoval, abych si to vyjasnil, tak mně pak řekli, cituji, "že to moc řeším" :) Rozuměl tam tomu jen jeden člověk, specializovaný na zahraniční, ostatní mě za ním jen posílali.


    A jen BTW: Další jestli-to-chápu-správně-tak-platí: Pro neplátce DPH nejsou rozhodující ani faktury, ani žádné papíry, ale platby, které skutečně obdržíš.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BLACKX: :) ou ... no, to ja jsem taky, ale nejak je to zatim tak mala castka ze si rikam ze snad problem nebude, navic prijde papir jen na mensi cast vydelku, ten zbytek priznavas taky?
    Nebo ja ani nevim jak by se to delalo, kdybcyh to chtel priznat .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam