• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKXMicrostock - prodáváme fotky
    ORSON
    ORSON --- ---
    První výsledky fotobankového průzkumu z výdělků v microstock fotobankách za rok 2014 a to včetně přehledné infografiky: http://fotobanky.cz/vysledky-fotobankoveho-pruzkumu-2014
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    GEEK: shutter je jina liga, no :)
    GEEK
    GEEK --- ---
    DAVVID: no, ja tam mam asi 15 vektoru:) ale stejny mnozstvi mam na ss plus nejaky foto, a tam to hodilo uz nejakou tu stodolarovku.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    GEEK: Kolik tam mas fotek? Chtel jsem jen zkusit se stejnyma fotkama jaky jsou vydelky i v jinejch fotobankach. Zatim jsem tam dal cca 45 a stahlo se 5 od 21. 2., celkem za necelejch $7. Bude spis nahoda ze se stahly 2 fotky po 3 dolarech ale zatim to ma naslapnuto lip nez 123rf kde sem z nich po vic jak roce vyrazil prvni vejplatu.
    GEEK
    GEEK --- ---
    GEEK: celejch 8 dolaru :)
    GEEK
    GEEK --- ---
    BLACKX: tak 18 dolaru mesicne je dobrejch. ja ma 0 za celou dobu. to mam i vic na tom 123rf.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GEEK: Já tam mám průměrně za minulý rok asi 18 dolarů mesíčně. Nic extra, ale jsou horší agentury. Pro mě je to stejné jako DepositPhotos a 123rf. Nad nimi jsou Fotolia a iStock (kde už dlooouho nenahrávám) a suverénně nahoře trůní Shutterstock. Když se ale ty malé částky z deseti agentur sečtou, tak už to začne být zajímavé.
    GEEK
    GEEK --- ---
    DAVVID: mne dreamstime prijde jako ztrata casu. nevim, jestli tam nekdo vubec neco rozumnyho vydelava.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Dotaaaz, jsem na dreamstime jen chvíli a zatim jsem tam nahrál jen asi 45 fotek protože jejich UI mě dost odradilo. Překvapilo mě, že během první dávky jsem se dokopal rozřadit asi 40 fotek a čekalo se minimálně 7–10 dní než je schválili.
    Teď jsem dodatečně nahrál jednu novou fotku a ještě rozřadil 3 fotky které jsem nahrával už minule. Za cca 5 hodin mi přišel mail, že ty 3 fotky co sem tam měl uložené už byly schváleny ale ta nejnovější má ETA zas nějakých 7 dní.
    Řikám si jestli práce co byly nahrané před delší dobou mají vyšší prioritu než ty čerstvé, nebo je to jen náhoda? Že bych si alespoň nahrál fotky než seberu odvahu zas klikat ty jejich kategorie a upravovat nadpisy který mají mít míň znaků než popis.
    DANAKETH
    DANAKETH --- ---
    DAVVID: Teď už jich má 83 481... :-)
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Ted jsem pri hledani nejakych obrazku narazil nahodou na cloveka s 82000 ilustracema http://www.shutterstock.com/gallery-10654p1.html
    Slusnyyy
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    GEEK: jj to chapu. Jak se tak divam asi bude problem v pluginu co na export pro fotobanky zkousim pouzit. Vybere vsechny neuzavreny tvary at maj vypln nebo ne a nenecha me to ulozit dokud nejsou prevedeny... zkusim neco jinyho.
    GEEK
    GEEK --- ---
    tohle jsem mel na mysli

    GEEK
    GEEK --- ---
    DAVVID: to je asi kravina. ja bych si predstavoval, ze to bude spis treba u objektu, kterej mas vyplnenej barvou, ale nemas uzavrenou cestu.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Vydelava si tu nekdo vektorovejma ilustracema? Ja furt nemuzu prijit jak je to s neuzavrenejma cestama (open paths). To jako ta ilustrace nesmi obsahovat treba primku? A jestli ji tam potrebuju musi se prevest na tvar (outline stroke)? To je strasne posahany, ne?
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    HYSTERIA: skoda, naky ty fotky sou pekny :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    DAVVID: je fakt, ze na to dost dlabu :)
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    MIK_CZ: to je myslim kdyz penize co ti tam prijdou prekroci nejaky stanoveny limit... pokud jim zasles co chtej tak by meli dat pokoj.

    HYSTERIA: za posledni rok? To sem myslel ze se ty psi prodavaj vic :/
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BLACKX: :D no, mne ted prislo upozorneni z paypalu, ze musim zadat nejaky udaje jinak mi to bloknou, nejaky eu regulations, fuck .)
    GEEK
    GEEK --- ---
    BLACKX: to je lepsi nez sporici ucet:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam