• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKXMicrostock - prodáváme fotky
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BLACKX: :-) dik, uz se to prehouplo :) tak parada :) to uz utece jak voda, pamatuju jak pri tom predposlednim hupu jsem si rikal, ze se zblaznili s tim limitem, ze ho nikdy nedosahnu a ejhle :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: Super :) Já mám asi 9700... takže ještě asi tři měsíce :)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    $9999.70 uz jen kousek a budu v SS v posledni skupine :D :)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    prodal jste nekdo neco na 500px?
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    Mi ted prisel mail od dreamstime, ze nejaky buyer chce additional format a ze chce raw??? .))

    se zblaznili ne :))
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BLACKX: jo to xxx je tam uz dlouho :))
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Náhodou jsem jednou za pár let koukal na top 100 klíčových slov na Shutterstocku a zdá se, že poslední týden se jim do toho zamotal nějaký sex-bot-spammer :D Jak podle prvního slova, tak podle dalších :)

    http://submit.shutterstock.com/top100kw.mhtml
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: A včera se ta stejná fotka opět prodala v Single & Other Downloads za $10.13 :) Vzhledem k tomu, jak málo fotek se v tomhle režimu prodá, to má asi nějakou spojitost. Možná ani ta předchozí licence na to jejich použití nestačila...?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Pro zajímavost (a shodou okolností je to i relevantní k tomu předchozímu tématu):
    Dneska se mně prodala na Shutterstocku tahle fotka a dostal jsem $32.57. Bylo to pod Single & Other Downloads a stejný den si někdo koupil stejnou fotku i v balíčku 25-A-Day, takže to chápu tak, že si to někdo "osahal", jestli je ta fotka ok, ale nestačila mu ta běžná licence a koupil si něco obskurního v jiném režimu (ani mu nestačil "Enhanced Download" za $28). Tak možná, že takhle se řeší i ty print-on-demand věci.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    MIK_CZ: Kdyz to tisknou az po objednani zakazky tak bych rekl ze by se to dalo brat jako "Print on demand products (t-shirts, mugs, etc.)" coz SS licence nepovoluje. (Predpokladam ze maji enhanced licenci). Urcite bych napsal na support.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    zdur, nasel jsem nejake fotky na ebayi, kde je lze vytisknout jako platno pres celou zed ..
    muze se to nebo ne?

    Motocross Boys Teenagers Bedroom Photo Wallpaper Wall Mural Picture W1249VE | eBay
    http://www.ebay.com/...-PICTURE-W1249VE-/271834410940?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item3f4a97efbc
    ORSON
    ORSON --- ---
    První výsledky fotobankového průzkumu z výdělků v microstock fotobankách za rok 2014 a to včetně přehledné infografiky: http://fotobanky.cz/vysledky-fotobankoveho-pruzkumu-2014
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    GEEK: shutter je jina liga, no :)
    GEEK
    GEEK --- ---
    DAVVID: no, ja tam mam asi 15 vektoru:) ale stejny mnozstvi mam na ss plus nejaky foto, a tam to hodilo uz nejakou tu stodolarovku.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    GEEK: Kolik tam mas fotek? Chtel jsem jen zkusit se stejnyma fotkama jaky jsou vydelky i v jinejch fotobankach. Zatim jsem tam dal cca 45 a stahlo se 5 od 21. 2., celkem za necelejch $7. Bude spis nahoda ze se stahly 2 fotky po 3 dolarech ale zatim to ma naslapnuto lip nez 123rf kde sem z nich po vic jak roce vyrazil prvni vejplatu.
    GEEK
    GEEK --- ---
    GEEK: celejch 8 dolaru :)
    GEEK
    GEEK --- ---
    BLACKX: tak 18 dolaru mesicne je dobrejch. ja ma 0 za celou dobu. to mam i vic na tom 123rf.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GEEK: Já tam mám průměrně za minulý rok asi 18 dolarů mesíčně. Nic extra, ale jsou horší agentury. Pro mě je to stejné jako DepositPhotos a 123rf. Nad nimi jsou Fotolia a iStock (kde už dlooouho nenahrávám) a suverénně nahoře trůní Shutterstock. Když se ale ty malé částky z deseti agentur sečtou, tak už to začne být zajímavé.
    GEEK
    GEEK --- ---
    DAVVID: mne dreamstime prijde jako ztrata casu. nevim, jestli tam nekdo vubec neco rozumnyho vydelava.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Dotaaaz, jsem na dreamstime jen chvíli a zatim jsem tam nahrál jen asi 45 fotek protože jejich UI mě dost odradilo. Překvapilo mě, že během první dávky jsem se dokopal rozřadit asi 40 fotek a čekalo se minimálně 7–10 dní než je schválili.
    Teď jsem dodatečně nahrál jednu novou fotku a ještě rozřadil 3 fotky které jsem nahrával už minule. Za cca 5 hodin mi přišel mail, že ty 3 fotky co sem tam měl uložené už byly schváleny ale ta nejnovější má ETA zas nějakých 7 dní.
    Řikám si jestli práce co byly nahrané před delší dobou mají vyšší prioritu než ty čerstvé, nebo je to jen náhoda? Že bych si alespoň nahrál fotky než seberu odvahu zas klikat ty jejich kategorie a upravovat nadpisy který mají mít míň znaků než popis.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam