• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKXMicrostock - prodáváme fotky
    GEEK
    GEEK --- ---
    zkousel jste nekdo hazet ikonky na iconfinder nebo podobny servery? ma to smysl?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ, BLACKX: Dobře :) Donesl jsem jim tam vytisknuté souhrny od CanStockPhoto, které ta fotobanka (a většina ostatních) dává k dispozici na konci roku. Od některých to přijde poštou, CanStockPhoto to má jen ke stažení v PDF, ale to nevadilo. Chvíli jsme byli zmatení, že se ty částky trošku liší od toho, co má FÚ k dispozici. Pak se ukázalo, že jedno je uváděné v kanadských dolarech a druhé v amerických :)

    Vzal jsem jim taky svůj přehled příjmů během toho roku, jakým způsobem jsem to přepočetl na koruny a jak se to hezky sečte a vyjde to, co jsem tehdy celkově přiznal... takže vše v pořádku, není moc co řešit.

    Úřednice byla pohodová, ale podle zákona zjevně tyhle interakce s FÚ musí být formálně tip top, takže se mně dostalo poučení, vše se zapsalo, protokol se podepsal atd. ... dost formálních věcí kolem. Ve chvíli, kdy jde maximálně o pár stovek na dani to vypadá jako overkill. Na druhou stranu v průběhu padla i otázka, jaké další příjmy jsem měl ze zahraničí - podle toho, co člověk odpoví a jaké další nesrovnalosti se pak můžou najít, to je asi dobrá možnost, jak někoho dostat. Já to mám ale snad vše správně přiznané, takže tohohle se doufám bát nemusím. Ale když se všechny moje odpovědi zapisovaly hned do protokolu, tak jsem hned začal přemýšlet, jestli nejsou nějaké trhliny v tom, co říkám :)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BLACKX: jak jsi dopadl na tom financaku?
    PULKA
    PULKA --- ---
    BLACKX: Taky se mi to stalo asi před temi týdny, nakonec to hodili za hlavu i když jsem říkala, že jsem na to zapomněla a že to klidně doplatím, ale bylo to asi jenom $50... Jsem ráda, že jsem to letos vyřešila.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    BLACKX: nebo víc anonymizovat :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Pro zajímavost, kdyby vás napadlo vyhýbat se zdanění příjmů: Právě jsem dostal dopis od FÚ a po telefonátu jsem zjistil, že jim došel z Kanady přehled zaslaných výdělků (nebo něco takového) za rok 2014 a chtějí se přesvědčit, že jsem ty příjmy zdanil. Já jsem snad v pohodě, daním to běžně, jen ještě nevím, jak se to přesně dokládá/dokazuje. To zjistím příští týden na FÚ, asi jim stačí donést výpis z PayPalu a možná nějaký dopis, co mně kdysi došel z CanStockPhoto nebo čeho. Tak to poberu a třeba mě nezavřou :) Každopádně doporučuju to taky danit.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    Jak je to s DPH a fotobankami, pokud uz je clovek platce, tak musi pripocitat dph i platbam z non EU statu, nebo se pricita jen k tem co jsou v EU? (myslim ze fotolia)
    GEEK
    GEEK --- ---
    nezpozoroval jste nekdo lepsi prodeje na fotolii? minuly rok jsem mel prodeje z fotolie daleko za shutterstockem (mluvim o mini-vydelcich z par obrazku) a ted mi fotolie shutterstock predehnala. ze shutterstocku mam navic furt jen drobny ze subscription, kdezto z fotolie predplatny malokdy, vetsinou vyssi vydelky.
    ze by to bylo diky propojeni s adobe stock?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    CUCHULAIN: Mně pozvánka normálně přišla a jsem zaregistrovaný. Mrkni na forum na microstockgroup.com , jestli tam někdo nemá podobné problémy.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    prodáváte někdo na iStockPhoto?
    všiml jsem si, že prodejní nástroje přesunuli jinam (esp.gettyimages.com) a je tam hláška, že autorům rozesílali 6.2.2017 pozvánku. akorát mi zatím žádná nepřišla a na dotazy přes support form neodpovídají.
    máte někdo jinou zkušenost?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    EGGH: Ten hlavní důvod je v tom, že se jim každej den na hlavu sypou nový a nový pokyny, který si navzájem odporují.

    Taky proto, že nemají přístup k vyšší autoritě která jim má pomoct automaticky, ale ta vyšší autorita je přetížená dotazama a trvá to dlouho než z ní něco dostanou.

    A taky proto, že si na ministerstvu dělají co chtějí, a nekonzultují to s lidma z praxe. A nemají analýzy dopadu. Rozhodně ne pro okrajový činnosti.

    Což je smutný, u ministerstva, který by mělo být průkopníkem Big data ve státní správě :(
    EGGH
    EGGH --- ---
    BLACKX: Proč to ale neví dámy na finančáku? Zkus si na libovolnej zavolat. Já už jsem z té situace u nás docela zoufalej.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BLACKX: jojo. Nyx mám ještě z doby, kdy jsem se nechtěl prezentovat jménem :) tak je to po skautsku.

    Já jsem rád, že ten paypal je aspoň pro převody bez EET.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KARYSLAV: Díky, já už ztrácím přehled, kdo je na kterém serveru a pod jakou přezdívkou :D
    Pro nás je stejně specifické, řešíme tu příjmy z agentur a ty na PayPalu anonymní nejsou.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BLACKX: Jen bych se doplnil :)

    Je to tak, že musíš mít Express checkout, jsem zjistil že když jsi fakt progresivní, tak si karetní anonymní platby zařídit na paypalu můžeš. Ale dá se to zneaktivnit.

    Ostatní info o tom, že u paypal-paypal to být nemusí, platí.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: Tak jen pro zajímavost, tohle před chvílí zveřejnil na Facebooku Tomáš Sobel, který dělá pár internetových projektů ( www.juicyfolio.cz , www.vasejmenojevaseznacka.cz ). Kromě toho ho znám a věřím mu.

    ====

    #EET a #PayPal

    Už týden to řeším a dneska mi to potvrdili z GFŘ.

    Plabty přes PayPal, který vám posílá někdo ze založenýho účtu, spadají pod „bankovní převody“ a tedy nemusí být evidovány eet.

    Více informací ve videu, nebo v dokumentu níže:
    http://www.etrzby.cz/…/Vyklad_pojmu_Prikaz-platce-prostredn…

    Oddůvodnění - PayPal je na území EU bankovní společností, a přes PayPal nejde poslat peníze, pokud nemáte účet. Tedy se nejedná o anonymní platbu (nejde o platební bránu pro zadání platební karty). Tato možnost českým firmám je skrytá (žádali jsme o to několik let a nedostali).

    Takže, pokud neberete recurring payments, eet evidovat pro PayPal nemusíte.

    (taky jsem si myslel že jo, a už týden je k dispozici metodika, která to upravuje, potvrdí vám to i na GFŘ).

    Jen doplnění: PayPal poskytuje platební bránu firmám který mají sídlo v US/CA/FR/AU a podobně, ale to se nás netýká, že, my jsme v ČR a nám PayPal platební bránu neudělá.

    A ano, několik měsíců GFŘ i na školeních tvrdilo, že na to EET být musí. 23/27. února vydali dokument, ve kterém upravují, že nemusí.

    ====

    Podrobnější info je tady, na to už jsem ani nekoukal:
    Jak je to v případě PayPal a EET
    https://www.youtube.com/watch?v=2MlBc8lHck0


    Zdroj:
    https://www.facebook.com/sobeltomas/posts/10212058865697643
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    BLACKX: Za rok? Mam pocit ze driv ... no je to ptakovina, co si budem povidat...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIK_CZ: To uvidíme za rok, teď to nemá cenu detailně řešit :) Zatím doufám, že tohle se bude brát jako poslání peněz na účet, o kterém nevíš, kdy přijde, a byla by blbost chtít po tobě, abys to hned posílal do EET... takže buď to tam nebudu posílat vůbec nebo s nějakým zpožděním pár dnů.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    Ted otazka, jak to bude s EET a paypalem .... :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    BLACKX: Snad jo. Živím se jako programátor webů a fakt nechci, aby mne někdo kvůli pár tisícovkám za koníček popotahoval. Kolegu zrovna před měsícem kontrolovali.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam