MIK_CZ,
BLACKX: Dobře :) Donesl jsem jim tam vytisknuté souhrny od CanStockPhoto, které ta fotobanka (a většina ostatních) dává k dispozici na konci roku. Od některých to přijde poštou, CanStockPhoto to má jen ke stažení v PDF, ale to nevadilo. Chvíli jsme byli zmatení, že se ty částky trošku liší od toho, co má FÚ k dispozici. Pak se ukázalo, že jedno je uváděné v kanadských dolarech a druhé v amerických :)
Vzal jsem jim taky svůj přehled příjmů během toho roku, jakým způsobem jsem to přepočetl na koruny a jak se to hezky sečte a vyjde to, co jsem tehdy celkově přiznal... takže vše v pořádku, není moc co řešit.
Úřednice byla pohodová, ale podle zákona zjevně tyhle interakce s FÚ musí být formálně tip top, takže se mně dostalo poučení, vše se zapsalo, protokol se podepsal atd. ... dost formálních věcí kolem. Ve chvíli, kdy jde maximálně o pár stovek na dani to vypadá jako overkill. Na druhou stranu v průběhu padla i otázka, jaké další příjmy jsem měl ze zahraničí - podle toho, co člověk odpoví a jaké další nesrovnalosti se pak můžou najít, to je asi dobrá možnost, jak někoho dostat. Já to mám ale snad vše správně přiznané, takže tohohle se doufám bát nemusím. Ale když se všechny moje odpovědi zapisovaly hned do protokolu, tak jsem hned začal přemýšlet, jestli nejsou nějaké trhliny v tom, co říkám :)