CIANKAL: shiitake jsem kdysi pestoval, jen kratce a z koupenych bloku. Zadnej problem jsem nezaznamenal.
Co se sacku a kmenu tyce, tak pocitej s tim, ze to bude prorustat dlouho a plodit treba i par let, zalezi na podminkach.
Ja si ted zarizuju pestebni komoru, kde budu mit shiitake, reishi a hericium. Produkci ocekavam nekolik jednotek az desitek kg cerstvych hub mesicne.
Vareni
Suche staci namocit na par hodin do studene vody a pak pridat do jidla a varit tak 15-30 minut. Me se osvedcilo je vzdycky nakrajet na nudlicky cca 3mm silne, stejne tak maso [pokud bylo pouzito] a i ostatni ingredience jako zeli, cibuli a mrkev. Hodil jsem to na wok a behem 15 minut mel supr jidlo :]
Smazeni
Zatim jsem nezkousel. Vzhledem k cesnekove chuti by to mohlo byt zajimave v pivnim testicku!
Konzervace
Od tetky mam recepty na ruzny nakladani, tak hned jak se urodi, vyzkousim.