MRKEVREDKEV &
LADY_CANDAR: pardon, jsem si to asi označil na mobilu jako přečtený a pak klasicky zapomněl.
Granofyt není propařovaný, ale lisováním vzniká teplo snad kolem 90 °C, takže je v podstatě pasterizovaný. Pěstuje se na tom velmi dobře. Imho ideální pro začátečníky a lidi, co se s tím nechtěj tak moc drbat, třeba jako já :)
Postup
1/ do sáčku navážit 500g granofytu (používám sáčky s mikrofiltrem)
2/ zalít 1100ml vroucí vody
3/ horní okraj přeložit a zalepit, případně zatavit v celé délce
4/ promíchat, aby nezůstaly nenasáklé pelety, !!! pozor, je to horký a sáček si může i solidně ufouknout... !!!
5/ nechat zchladnout na pokojovou teplotu
6/ naočkovat zrnitou sadbou a zase zalepit/zatavit
7/ hodit do skříňky, kde je kolem 20 °C
8/ jakmile je celej blok bílej (= prorostlej), tak ho nechat ještě 1-2 týdny nabrat sílu (= sežrat slámu)
9/ u hlívy ústřičné hodit do lednice na 1-3 dny (chladomilný druh)
10/ hodit do boxu/regálu/etc kde je možné udržovat cca 90% vlhkost, já používám různé bedny a místo víka dávám strečovou folii
11/ čekat, pozorovat, sklízet :)