• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHPostoj! neboli Vystavujeme psa
    Rady, zkušenosti, rozhodčí, termíny výstav, spolujízda a vše co s vystavováním psů souvisí

rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    AMAEBA: ja to nechci za kazdou cenu, spis me zajimal nazor na jeji vzhled, kondici a povahu odborniky na dane plemeno, rpijde mi fakt povedena, na sestiletou i krasne stavena, no jenom takove masteni ega by to bylo:)) kaslu na to.) ona stejne radsi nosi micky.)
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    GIO: jsou i voriskiady, kde byvaji i pro psiky bez pp.. znama takhle vystavuje ;-) neb ma papiraky i vorechy, tak aby neprisli zkratka..
    GIO
    GIO --- ---
    njn:-/
    vystavim si aspon za tri nedele kocku:)
    ETH
    ETH --- ---
    GIO: i když má nestandardní barvu, tak PP může mít, jen v něm bude poznámka o tom, že není standardní. škoda že nejde přečíst to tetování
    GIO
    GIO --- ---
    jasny no, ona je nase fifka tak pekna, ze jsem chtela zkusti ukazat ji na nejake klubovce jako veteranku, ale bez PP to hot nejde no.) nevadi, ))
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    GIO: no, v tom pripade se asi neda delat nic.. no, je fakt ze mne tuhle na cvicisti take prekvapila bez pp boxerka, ktera sice vizualne nic moc, ale povahove uzasna (narozdil od jine pp vystavne uspesne, ktera tam sedela jak trubka- ale to je uz o necem jinem)
    GIO
    GIO --- ---
    AMAEBA: nema, ma cip. ale jsem ctvrty majitel a oni drivejsi informace v utulku odmitaji poskytnout. tetovani jestli mela, tak uz neni videt. navic ma neuznanou barvu...

je to nemecka doga, sedy tygr... ale zas je pravda, ze to nemusi byt PP chov.. kazdopadne je na svuj vek hodne hezka..
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    GIO: ma citelne tetovani? pokud ano, tak se obrat na klub daneho plemene- to by mohlo byt zajimavejsi.. ale na plemenne knize asi take..
    GIO
    GIO --- ---
    a ja mam dotaz ohledne zapisu v plemenne knize, dalo by se nekde nejak dohledat, zda ma cuba nema pp? je z utulku, ale vek vim...
    mam ji kastrovnou, o stenata nejde, ale zajimalo by mne, jestli treba neni z nejakeho chovu, je skvela povahove i zdravotne...
    GIO
    GIO --- ---
    PUKPUK: tyjo gratuluju.))

DASA
    DASA --- ---
    ETH: počet už si nepamatuju, ale málo jich nebylo. Těch Cotonů a vystavovatelů mi bylo fakt líto. Půl dne je udržovat a načesávat v tom větru a zimě chtělo pevný nervy..
    ETH
    ETH --- ---
    DASA: a že těch hovawartů vždycky je... v lednu jsme s nimi byli v Olomouci a dostali jsme se na řadu prosím pěkně v půl druhé - všude bylo odposuzováno, naši psi byli totálně zdechlý a v kruhu pořád nějaký tyhle chlupatý velký..
    DASA
    DASA --- ---
    Tak k těm Budějcům můžu taky přidat své, ač nevlastním psa s PP a nevystavuji. Měla jsem tu možnost mít na podzimní výstavě brigádu jako "vedoucí kruhu". Byla jsem venku, kruh tak 3x5m. Ale co mě zarazilo bylo, že dopoledne šli hovawarti a BŠO a po půldenním čekání Cotoni!. Zdůrazňuji, že byl podzim, celkem chladno, všude listí a docela foukalo. Vystavovatelé se ptali, proč nejsou v hale nebo alespoň nejdou první, ale u organizátorů bez úspěchu. Rozčarovaná byla i pani rozhodčí, Cotoni byli evidentně její oblíbenci :) Takže nejen velikost kruhů, ale celková organizace je bohužel špatná...
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    ETH: no my nastesti jsme v CB vetsinou venku, tudiz kruhy mame vcelku slusny, ale je fakt, ze nechapu, proc meli v hale napriklad civavy stejne velikej kruh jako afgani :(
    ETH
    ETH --- ---
    AMAEBA: tojo, nebo "poběháníčko" v kruhu 3x3m (tím jsou pověstný ČB) je vyloženě lahůdka, to namotivuje obvykle hlavně psy aby se tam chtěli sežrat :)
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    ETH: ze bych ti nekdy pujcila vepinku? :-D
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    ALIANOR: o tom zadna... budiz ale pravda, ze nakonec do haly s betonovou podlahou, kde neni nic jineho nez kruhy a stanky se tento zpusob i hodi...za ty prachy kvalita nevalna - myslim si, ze se to pak odrazi i na celkove urovni.. Ono to cloveka moc nemotivuje.
    Ostatne- ono je to i o plemeni... mam pocit ze u spolecenskych plemen si bez predvedeni moc neskrtnes (ci ano?)

ETH: ono ty psy maji totiz mnohdy lide, kteri vubec netusi co s nima v zivote a natoz na vystave - a res zuby, kdyz to neposlechne ani na "ke mne"
    ETH
    ETH --- ---
    třeba tady zrovna to bylo šikovný, že se běhalo v trávě, protože se ty tlapky schovaly
    ETH
    ETH --- ---
    ALIANOR: to souhlasím, když vidím co všechno jsou schopní lokální rozhodčí u nás tolerovat (pes odmítá ukázat zuby, tak se tam s ním pár minut přetahují, pes uteče z kruhu, tak rozhodčí počká až si majitel psa přivede zpátky apod.) tak mi to někdy přijde dost nefér hlavně k těm co mají psy naučené na předvedení.
    A naprosto souhlasím s tím, že kvalitní předvedení dovede i ze psa s běžně viditelnými vadami udělat šampiona. já sama to vím, protože můj meruňkovej se trochu hrbí a má tendenci dávat přední ťapky ležérně do stran místo aby mu mířily kupředu.
    ETH
    ETH --- ---
    NOITA: jj, to je opravdu moc pěkné, ale ty bambule jsou v pohybu docela hypnotický :)
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    AMAEBA: no ono v Cechach vubec neni takova uroven vystav a vystavovani jak v zahranici.
    Sice i za hranicema maj vetsinou rozhodci stejny pozadavky jako tady, ale pokud jedes na vystavu vyssiho typu (evropa, svetovka, cruft) tak ti predvedeni "po cesku" udela spis ostudu nez nejakou sanci na vytezstvi, a to muzes mit sebelepsiho psa.
    Naopak z vlastni zkusenosti vim, ze i pes ktery neni uplne bez chybicky muze byt kvalitnim handlingem vyrazne pozvednut a naopak. Potom je prave skoda, kdyz neni na bedne lepsi pes jen proto, ze panicek mu to zkazil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam