• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHPostoj! neboli Vystavujeme psa
    ETH
    ETH --- ---
    NOITA: to je dobrá otázka, vlastně šmejdí občas i když trénujeme mimo - neni to tak trochu projev vzdorovitosti?
    NOITA
    NOITA --- ---
    ETH: Jak píše Amaeba, nenechat čuchat. Čuchání je pro pras velmi odměňující činnost. Sama nevymizí a pokaždé, když ho necháš šmejdit nosem po zemi, fixuje si toto chování. Zkrátit vodítko tak, aby nemohl sklonit hlavu. Všude jinde, kde jsou psi ti běhá pěkně? Je to chování, které se objevuje jen v kruhu?
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    ETH: stejne jako kdyz mi Frejus na cvicaku smejdi pri chuzi u nohy? neboli fuj! proste ho nenechat cmuchat ani pred tim- zafixovat, ze v kruhu se necmucha... (tak bych to asi resila ja..)
    ETH
    ETH --- ---
    potýkám se s takovým nepěkným nešvarem nejen u svého psa.. v pohybu v kruhu šmejdí nosem u země, místo aby měl pěkně hlavu nahoře. Zvlášť když jsme v kruhu po jiných psech/fenách, tak je to pekelný .. zkoušela jsem vyběhat psa v kruhu, než se začně posuzovat, aby si to už vyčuchal, ale nic moc efekt, máte někdo nápad co s tím?
    ETH
    ETH --- ---
    Nemáte někdo zkušenost s výstavami ve Slovinsku? Potřebuji vědět jak to chodí, jestli se musíme dostavit do 9 ráno a pak čekat než na nás dojde řada, jako u nás, nebo mají daný rozpis, takže člověk dorazí na čas.
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    ETH: dik za info. je pravda, ze take zalezi na klubech - kam celkove smeruji plemeno. Ale stejne - "koznaty jedinec" zni super :-D
    ETH
    ETH --- ---
    AMAEBA: jj, původně vypadali spíš jako staffordi s větší kušnou. Faldatost je geneticky vypěstovaná, protože se do chovu vybírali jedinci s větší kůží, což je v podstatě důsledek genetické poruchy tvorby tkáně.
    Nicméně, to že se jednomu rozhodčímu nelíbí méně kožnatý jedinec ale jiný to preferuje víceméně ze zdravotních důvodů. Např. Rakušáci kožnatce neberou vůbec :)
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    ETH: nojo.. krasavec a krasavice ;-) Btw- nebyli puvodne sarpejove spis min nez vic faldati?
    NOITA
    NOITA --- ---
    ETH: jste hvězdy!
    ETH
    ETH --- ---
    fotka ze samotného předvedení. Joshka byl moc šikovnej, krásně běhal, stál a dokonce zavrtěl na rozhodčího.
    ETH
    ETH --- ---
    Tak jsme si přivezli z speciálky slovenského Shar-Pei clubu V1, CAC, na BOBa jsme prý málo faldatí. Jinak to byla pohodová výstava, pěkně venku, trávníček.
    Spolu s Shar-pei clubem tam byl Moloss club, takže pěkná podívaná na bulmastiffy, anglické mastify, fily a argentinské dogy
    Tu je vidět pohodička

ETH
    ETH --- ---
    PLAVEVA: dobrý nápad, díky zkusím
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    ETH: :-D no, zkus u to v klubu Polonistika...ja to nemuzu precist, desne skrabali...vidim neco o jakesi stavbe, dobre linii zadi a hrbetu, volnem pohybu..ua!:-)
    ETH
    ETH --- ---
    PLAVEVA: no popravdě pořádně nevím co tam máme, rozhodčí byl ignorant povalující se po židli, na psa koukal z 5m a já ani nevím co se mu na psovi líbilo, nebo co mu vytknul, protože s námi a vůbec s nikým nekomunikoval.
    Ale jestli někdo dovedete vyluštit co v tom posudku je, budu moc vděčná
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    ETH: grratulaceee:_)) jak se to v polstine lusti?:-)
    NOITA
    NOITA --- ---
    JULYZ,PLAVEVA,ETH: moc děkujeme

ETH: Paráda! Škoda toho podkusu no:-( Ale stane se, není každý den posvícení. Moji klienti s bernardýnem, který vyhrává co může, přivezli VD z klubovky:-( Ale vynahradili si to teď BOBem z národky
    ETH
    ETH --- ---
    Nejedete někdo na MVP do Salzburgu v květnu? víc info zde Já se chystám v neděli, tak kdyžtak budu mít místo v autě pro pejsky (milé, hodné, mazlivé) či fenečky (voňavé) a jejich max. 2 páníčky
    ETH
    ETH --- ---
    nějak jsem nestíhala poslední dobou - hlásím že jsme byly taky šikovný s ID AMAEBA a přivezly si z Katowic pěkně nahrabané posudky v polštině a já s Joshem navíc Excellent, CWC, res. CACIB a Frejuška se moc krásně postavila, vůbec neběhala mimochodem (v pohybu byla nejplynulejší) a získala VD3 (šklebila podkus, můra)
    TABO
    TABO --- ---
    NOITA: Gratulace...
    ETH
    ETH --- ---
    PUKPUK: NOITA: šikulky!!! gratuluju moc!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam