• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHPostoj! neboli Vystavujeme psa
    Rady, zkušenosti, rozhodčí, termíny výstav, spolujízda a vše co s vystavováním psů souvisí

rozbalit záhlaví
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    MOUXXS: a copak se vystavovalo ;-)
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    tak sme v sobotu poprvy vystavovaly na klubovce v mb v tride mladych
    V1 CAJC i prez to ze sem byl krapet zmatenej .D
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    docela hezky obrazky jsou tady http://www.nezny-barbar.wbs.cz/Boxer__v__USA_GB_a_Evrope.html
    Sice je to primarne venovany studii boxerich hlav, ale fotky na zkouknuti nohou jsou tam taky pekny.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    AMAEBA: je to ve standartu ...

PÁNEVNÍ KONČETINY:

Velmi silně osvalené, velmi svaly pevné a plasticky silně vystupující. Při pohledu zezadu jsou pánevní končetiny rovné.

Stehno:
    Dlouhé a široké. Úhel kyčelního kloubu a kolene pokud možno co nejméně tupý.

Koleno:
    Ve volném postoji by mělo dosahovat co nejdále kupředu tak, aby se dotýkalo svislice spuštěné z kyčelního hrbolu k zemi.

Bérce:
    Velmi svalnaté.

Hlezno:
    Silné, dobře vyznačené, ale ne odulé. Úhel činí zhruba 140 stupňů.
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    ALIANOR: no, nakonec jsem tohle take nasla. skoda ze jsem nenasla stupne pro boxiky.. tak snad poradi strejcek google.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    AMAEBA: vcelku pekne obrazky o uhlech jsou tady http://www.filabrasileiroclub.cz/uhleni.htm
    Jinak - kazde plemeno ma zadouci jine uhly. Vyrazne je to napriklad u NO (az preuhlene) a u primitivnich plemen - treba nahaci maj mit strmou zadni nohu. Mezi pak lezi vetsina pracovnich a loveckych plemen, kde jsou zadouci uhly "tak akorat" :))
    Uhleni je ovsem zpusobeno postavenim a spojenim kosti a neda se ovlivnit postojem, nebo jen minimalne - pri spravnem postoji uhleni lepe vynikne, ale kde nic neni, ani cert nebere. Naopak pri mene napnutem postoji jsou mene vyrazne uhly lepe viditelne (tim ze ma pes nohy vic podsunute pod sebe je uhel vic videt),a le zkuseneho rozhodciho to neoblbne, nehlede na to, ze horsi uhly jsou hodne videt v pohybu.
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    obecný blbý dotaz - úhlení zadních končetin - čubucha mi většinou stojí s pokrčenýma zadníma, obecně nerada stojí na napnutém vodítku ve "výstavním " postoji (což většina boxíků tak stojí s oblibou.. ona však ne). Takže máme v posudcích většinou poznámku o zadním úhlení.
    Když se válí, tak ty nohy bez potíží propne, občas- když má důvod, tak si tak i krásně stoupne- ale hodně vzácně. Bohužel jsem to s ní začla trénovat až teď..
    Co to úhlení vlastně je? To znamená kam až ten pes ty nohy dá? nebo jak stojí normálně?
    ETH
    ETH --- ---
    ALIANOR: no to je SKVĚLÝ!! Gratuluji!
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    jezis ja se musim pochlubit ... dnesni klubovka RK CZ v Oslavanech, nase Cirilka V2 Res.CAC v mezitride od anglickeho rozhodciho :))
    A to jsem tam byli nejmensi a nejtmavsi :)
    NOITA
    NOITA --- ---
    Upozorňuji, že následující videa nejsou vhodná pro slabé povahy.

Dokument BBC na téma, kam vede čistokrevný chov psů

Pedigee Dogs Exposed

Pedigee Dogs Exposed
    1

Pedigee Dogs Exposed
    2

Pedigee Dogs Exposed
    3

Pedigee Dogs Exposed
    4

Pedigee Dogs Exposed
    5

Pedigee Dogs Exposed
    6
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    ETH: to me mrzi ... obzvlaste pokud si vezmu, ze puvodni cinsky standart hovori o necem jinem nez o premire vrasek.
    ETH
    ETH --- ---
    ALIANOR: moc pěkné, gratuluji!!
    My si to tam užívali už v pátek.. Joshua byl moc moc šikovný, ale na nedostatečné vrásnění jsme postojem nevyzráli, takže Klubového vítěze vyhrál pejsek vlevo

ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    Tak v sobotu jsme skoncili s VD a v nedeli V a dokonce takhle :)

ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    ETH: na mezinarodkach zalezi jak je definovan standart FCI, narodky a klubovky si muze upravovat prislusny stat/klub.
    ETH
    ETH --- ---
    mám takový lama dotaz - u nás, tedy u šarpejů se občas na Národních nebo klubových výstavách dělí na barevné varianty - světlí / tmaví , přičemž se pak uděluje BOB dvojmo, což mi nějak uniká, protože plemeno je to jedno, šarpej je prostě šarpej. Jak je to u jiných plemen, kde jsou barevné variace? Uděluje se také BOB pro každou barvu nebo pak celkově z vítězů skupiny?
    DOTY
    DOTY --- ---
    ETH: Velka gratulace!
    ETH
    ETH --- ---
    no tak jsme nešmejdili a z Prahy si odvezli všechno včetně BOBa :)
    NOITA
    NOITA --- ---
    ETH: je to akorát projev toho, že to má blbě naučené:-))
    ETH
    ETH --- ---
    ahoj, aktualizovala jsem seznam výstav, případné další tipy na klubovky, speciálky nebo zajímavé zahraniční výstavy mi posílejte do pošty. díky
    ETH
    ETH --- ---
    NOITA: to je dobrá otázka, vlastně šmejdí občas i když trénujeme mimo - neni to tak trochu projev vzdorovitosti?
    NOITA
    NOITA --- ---
    ETH: Jak píše Amaeba, nenechat čuchat. Čuchání je pro pras velmi odměňující činnost. Sama nevymizí a pokaždé, když ho necháš šmejdit nosem po zemi, fixuje si toto chování. Zkrátit vodítko tak, aby nemohl sklonit hlavu. Všude jinde, kde jsou psi ti běhá pěkně? Je to chování, které se objevuje jen v kruhu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam