• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHPostoj! neboli Vystavujeme psa
    Rady, zkušenosti, rozhodčí, termíny výstav, spolujízda a vše co s vystavováním psů souvisí

rozbalit záhlaví
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    ETH: tyjo, to bych chtela mit takovy starosti:-O
    :o)

gratulace!
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    ETH: jen jako divak a kamarad vystavovatele - je to spis show, alespon ty rocniky kdy jsem byla ja a kdy viteze vybirali zname osobnosti typu zpevak a herecka. O psech vedeli total kulovy, takze vyhral v podstate ten, kdo necim upoutal - satama nebo obojkem :)
    ETH
    ETH --- ---
    Máte někdo zkušenost s výstavou Šampion Šampionů? Dotáhli jsme Granda, tak přemýšlím co u nás víc zkusit.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Caues, nejezdi tu nekdo na mezinarodni vystavy psu do zahranici? Pripadne nekdo s volnym mistem v aute - na benal samo prispeju. Kdyztak posta. Nechci vystavovat, pouze fotit.
    SNELA
    SNELA --- ---
    ETH: No chcem ji prihlasit,ale do mladejch to uz asi nepujde,protoze v ty dobe ji bude 18 tak blbe se to kreje
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    MOUXXS: pekna cubucha (i kdyz - asi by se mi libila i kdyby nebyla CAJC :-D )
    ETH
    ETH --- ---
    MOUXXS: počkej, do 18ti měsíců je v mladých, takže ještě jeden CAJC a pak jeden CAC z mezitřídy a je to. Máš jí ještě někam přihlášenou?
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    ETH: no to prave nepude kdyz ji je 16
    ETH
    ETH --- ---
    MOUXXS: moc pěkný zvíře, chvíli jsme přemýšlela nad tím zbarvením kolem očí, jestli to je v pořádku :) ale CAJC na první výstavě je úžasný, moc gratuluji! tak ještě 2x a máte junioršampiona ;)
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    tady ji byl cca rok a neco mozna
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    byla to klubovka malopocetnech, vystavoval sem tu nasi leopardi drzku airinu fena 16mesicu
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    MOUXXS: a copak se vystavovalo ;-)
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    tak sme v sobotu poprvy vystavovaly na klubovce v mb v tride mladych
    V1 CAJC i prez to ze sem byl krapet zmatenej .D
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    docela hezky obrazky jsou tady http://www.nezny-barbar.wbs.cz/Boxer__v__USA_GB_a_Evrope.html
    Sice je to primarne venovany studii boxerich hlav, ale fotky na zkouknuti nohou jsou tam taky pekny.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    AMAEBA: je to ve standartu ...

PÁNEVNÍ KONČETINY:

Velmi silně osvalené, velmi svaly pevné a plasticky silně vystupující. Při pohledu zezadu jsou pánevní končetiny rovné.

Stehno:
    Dlouhé a široké. Úhel kyčelního kloubu a kolene pokud možno co nejméně tupý.

Koleno:
    Ve volném postoji by mělo dosahovat co nejdále kupředu tak, aby se dotýkalo svislice spuštěné z kyčelního hrbolu k zemi.

Bérce:
    Velmi svalnaté.

Hlezno:
    Silné, dobře vyznačené, ale ne odulé. Úhel činí zhruba 140 stupňů.
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    ALIANOR: no, nakonec jsem tohle take nasla. skoda ze jsem nenasla stupne pro boxiky.. tak snad poradi strejcek google.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    AMAEBA: vcelku pekne obrazky o uhlech jsou tady http://www.filabrasileiroclub.cz/uhleni.htm
    Jinak - kazde plemeno ma zadouci jine uhly. Vyrazne je to napriklad u NO (az preuhlene) a u primitivnich plemen - treba nahaci maj mit strmou zadni nohu. Mezi pak lezi vetsina pracovnich a loveckych plemen, kde jsou zadouci uhly "tak akorat" :))
    Uhleni je ovsem zpusobeno postavenim a spojenim kosti a neda se ovlivnit postojem, nebo jen minimalne - pri spravnem postoji uhleni lepe vynikne, ale kde nic neni, ani cert nebere. Naopak pri mene napnutem postoji jsou mene vyrazne uhly lepe viditelne (tim ze ma pes nohy vic podsunute pod sebe je uhel vic videt),a le zkuseneho rozhodciho to neoblbne, nehlede na to, ze horsi uhly jsou hodne videt v pohybu.
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    obecný blbý dotaz - úhlení zadních končetin - čubucha mi většinou stojí s pokrčenýma zadníma, obecně nerada stojí na napnutém vodítku ve "výstavním " postoji (což většina boxíků tak stojí s oblibou.. ona však ne). Takže máme v posudcích většinou poznámku o zadním úhlení.
    Když se válí, tak ty nohy bez potíží propne, občas- když má důvod, tak si tak i krásně stoupne- ale hodně vzácně. Bohužel jsem to s ní začla trénovat až teď..
    Co to úhlení vlastně je? To znamená kam až ten pes ty nohy dá? nebo jak stojí normálně?
    ETH
    ETH --- ---
    ALIANOR: no to je SKVĚLÝ!! Gratuluji!
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    jezis ja se musim pochlubit ... dnesni klubovka RK CZ v Oslavanech, nase Cirilka V2 Res.CAC v mezitride od anglickeho rozhodciho :))
    A to jsem tam byli nejmensi a nejtmavsi :)
    NOITA
    NOITA --- ---
    Upozorňuji, že následující videa nejsou vhodná pro slabé povahy.

Dokument BBC na téma, kam vede čistokrevný chov psů

Pedigee Dogs Exposed

Pedigee Dogs Exposed
    1

Pedigee Dogs Exposed
    2

Pedigee Dogs Exposed
    3

Pedigee Dogs Exposed
    4

Pedigee Dogs Exposed
    5