• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHPostoj! neboli Vystavujeme psa
    Rady, zkušenosti, rozhodčí, termíny výstav, spolujízda a vše co s vystavováním psů souvisí

rozbalit záhlaví
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: no ono když vidime jak je tady ten svět zas*.. tak vem si další krk na živení, to pak i ten rozum převládá no..

Jo tos to trefila :D No ono je to umění, umět toto využít :D
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: Hele byly 2 cuby ve Skrivanech, ktery jsem fakt orvala.. posledni byla ta krasna krizenka NO, ta vlkoseda, z ni sem byla fakt hotova. Ale nendeee toooo...
    A jejej, uz te vidim, jak tam s tema malejma smudlama sedis a rves a rves a vis, ze si proste toho jednoho nechas, ackoli ti rozum mlati do palice 100kg kladivem:D :D
    Jo, prachac dajnej by se hodil sakra:D Problem je v tom, ze tohle kriterium sem nikdy neumela nejak vyuzit:D
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: Jasnačka, ale jednou ta "srdcovka" treba prijde i kdyz máš dva :D Vim co to dělá s mozkem :D Ono se vždycky zdá, že to už nejde a pak nakonec se to ALE najde .)) Ale je fakt, že dva už jsou dost, sama se ani necitím na třetího, ale buh ví co se stane až se nám naroděj malinkatí smradošci :D A s tim prachatcem to taky neni marný :DDD
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: :D chapu naprosto:)
    Ale tak vis co, to zas bude asi hodne o nahode - za ty vic jak 3 roky bych si jen ze Skrivan uz privezla asi 10 vseruznejch psu. Nastesti nemuzu:D Tretiho ted urcite ne, furt sem u mamci, jezdi sem Miroslav s boxerem, to uz by matinka nevydejchala ani nahodou:))) Navic na spousty mist jezdim vlakem a tech 64kilo ve 2 psech je tak tak, abychom jeste normalne cestovali:)
    A ano, dalsiho psa, pokud se nedam dohromady s nejakym silenym prachacem:D, mam v hlave az nebude Douda.. Takze moc doufam, ze to jeste nejmin dalsich 8 let, do ted stravenejch po jejim boku, nebude.. :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: No a to my mame jeste výhodu málopočetnýho plemene.. a těch práchu co do toho člověk dá, na druhou stranu je to pěkný, když vyhraješ, to je pak takovej pocit pyšnýho rodiče :D Já jsem se bohuzel zamilovala, takze do konce života mám skoro jasno.. Když pomáháš v utulku tak to asi jinak ani nejde :) A třetího neplánuješ ? To jakože až nebude čubina ?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: Ano, na tohle se hrube netesim, az si poridim nejaky papirovy zvire v budoucnosti. Je to hrozna komedie, ale je fakt, ze moje dalsi vysneny plemeno je howik a s nim budu spis makat a cuchat, pokud teda panbuda:)) A stejne to nakonec skonci u toho, ze krom alespon jednoho zlataka (pac to je proste moje srdecni plemeno) to vidim tak, ze budu tahat neco z utulku.
    STHENO
    STHENO --- ---
    SNELA: gratulujem!

MATHEA: a suhlasim, je krasny vidiet na nom krasne osvalenie, ma nadhernu hlavu a oci a cely je uzasny!
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: no to je tak, bud ho lidi milujou nebo opovrhujou, nic mezi neni :D

První posudek dostal od Polgara D, coz jsem rekla ze už snim nikdy nikam nejde.. No a před 14 dny jsme byli na klubovce a tam se krásně vystavil, sice dostal V2,res.cac, ale byla jsem fakt ráda jak byl šikovnej.. Ale beztak jsou ty výstavy o prdu.. Jako když dostala Airina u Holmerový - která jí dala před měsícem CAC,BOB, BIG2, tak dostala res cace.. Nechal vyhrat čubu, která je po jednich štěnatech a je moc velka na fenu, ještě když to posuzovala, stála jsem vedle ní.. Tak říkám, super, máme to v kapse, ještě je nechala běžet navíc kolečko a řekla o té druhé čubě, že kulhá a je strhaná a dala jí to :D No tak to jsem řekla, že je konečná...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: A pritom je Torisak tak nadhernej cokl:))
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: děkujeme moc! před třemi lety bych se tomu kdo by mi to rekl vysmála .. a že to zvládnem před háráním, tomu jsem uz vůbec neverila.. Výstavy mi uz lezou krkem, takze už na to prdíme, mozna s mladym parkrat, ale ten nebude vyhravat uz jen protoze je drobnej a jednobarevnej..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: Gratulacee:))
    SNELA
    SNELA --- ---

Tak a máme to!!!!! 11. grandšampion v ČR :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    ALIANOR: to je masakr.. to je fakt originální přístup :) ... Mě prostě tady na některejch výstavách vadí přesně, že se nekouka na kvalitu psa.. Kolikrát mi prijde, ze ten rozhodčí ani nečetl danej standart :(
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    SNELA: jj, obcas je to bojovka, ted nas byla vcelku malo, jen 5 a 6 ...
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    SNELA: zahranicni rozhodci predevsim neposuzuji "podle ksichtu", protoze tu nikoho moc neznaji. Co s etyce peclivosti, asi je to clovek od cloveka, kazdy ma jiny styl a jine preference, nekdo da vic na pohyb, nekdo na osrsteni ... Ale vseobecne mi zahranicni rozhodci prijdou peclivejsi, asi nejen diky dlouholetym zkusenostem, ale i mozna diky tomu, ze ty psy tady neznaji a tudiz si je prosahaji.

Ty dve zensky co jsme meli ted v Litomericich jsou obe dlouholety chovatelky goldenu a byt kazda preferovala u psa neco trochu jineho, ve znamkach se shodly. Navic obe (a nejen ony, v Brne ti dva taky) mely bezvadny pristup ke psum. Sobotni si dokonce stene predvedla sama, majiteli normalne odstrcila ruce, pac psa stresoval a provedla si ho, prosahala, pomazlila ... super :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    ETH: aha zajímavé, to mi trošku uniklo :) No ono pak získavat tituly třeba u těch retrivru asi nebude prča z takového počtu psů :/
    ETH
    ETH --- ---
    legenda o zařazování šarpeje do skupiny FCI - správně by měl patřit do primitivních plemen stejně jako jeho příbuzný čau-čau, nebo thajský ridgeback (pro zajímavost: díky tomuto plemeni získal šarpej do genů modrou barvu a taky občas postavené uši) ale prý se tehdy nějako vykalili a nevěděli kam to zařadit, tak je u molosů
    ETH
    ETH --- ---
    SNELA: shar-pei je uznaný od r. 1999, patří do skupiny II.FCI, podsekce 2.1. molosovití.
    CIB je nový titul nahrazující titul Interšampion, který vydávala lokální kynologická federace. Nová úprava trochu protáhla schvalování, tedy ČMKU se předloží podklady pro obhájení titulu, který odešlou do Belgie a tam přímo schvalují žádosti, vystavují diplom a v databázi si zaznamenají získaný titul. Časově je to tak, že vloni v dubnu jsme získali poslední potřebný CACIB, než nám přišly zpět potvrzené tituly a teprve teď mám CIB oficiálně uznáno. Pakárna, ale naštěstí je to zdarma.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SNELA: ale šarpej je uznany fci ne?
    STHENO
    STHENO --- ---
    SNELA: ja viem,z e mozme do nemecka a tusim aj do Rakuska
    SNELA
    SNELA --- ---
    ETH: gratuluju, ale popravdě nevím co to znamená :)))

Jinak vy můžete jezdit i do zahraničí jako neuznaní ? ja vim u nas jen o Slovensku, jinam nevim kam jinam leopardi smějí :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam